dilluns, 20 de maig del 2013

Ja tenim rival!: Arandina CF!



L'Europa ha quedat emparellat amb l'Arandina CF, en el sorteig que s'ha fet a Madrid de la 1ª ronda dels play-off d'ascens a 2ª B. Provisionalment, els horaris acordats pels dos clubs serien anada AQUEST DIUMENGE 26 DE MAIG A LES 18h, i la tornada DISSABTE 1 DE JUNY A LES 18h. A EL MONTECILLO, estadi de l'equip d'Aranda de Duero. Després de baixar l'any passat de 2ª B, l'equip que entrena José 'Chino' Zapatera ha acabat tercer classificat del grup 8 de Tercera Divisió (Castellà i Lleó), amb un total de 82 punts sumats (igual que l'Europa, ha superat el rècord de punts de la història del club). El seu balanç a la lliga ha estat de 25 victòries, 7 empats, 6 derrotes (totes per 1-0; 1 a casa i 5 a fora), 66 gols a favor i 22 en contra. A casa és un equip molt fort (15/3/1), i a fora baixa una miqueta el rendiment (10/4/5). No hi ha precedents de partits oficials jugats per l'Europa contra l'equip castellà.

FONT: Arandinacf.net

Donant un cop d'ull a la plantilla, destaca una parella atacant que ha fet 30 gols: el jugador de Ponferrada Ayrton Cabral (16 dianes) i el de Cebreros (Àvila) Gustavo (que n'ha fet 14). Els 2 porters s'han alternat la titularitat: Juanjo ha jugat 19 partits i ha encaixat només 6 gols! I Àlex ha defensat la porteria arandina en 17 jornades, i ha rebut 15 gols. En principi no trobem cap català jugant al rival de l'Europa, per bé que hi ha 3 jugadors que han passat per equips de casa nostra: el defensa valencià Manuel Cabezas i el sorià Gabi van passar pel Sabadell, mentre el jugador de Béjar Jose Manuel Delafuente 'Dela' havia jugat a l'Amposta. A la plantilla també trobem a un colombià (Niche) o a un exjugador de les categories inferiors del Madrid com és Mario Saiz. El hàndicap de la plantilla és que és curta d'efectius, però tot i que durant la temporada han tingut baixes per lesions, sembla que ara mateix tenen el bloc al complet. Com a anècdota, l'any passat, l'ara jugador del Llagostera Joaqui va jugar a l'Arandina.

A través de youtube, es poden trobar alguns resums de l'Arandina. També alguna coseta al web de la Radio Televisión de Castilla Y León.

El club que presideix Pedro Garcia celebra enguany 25 anys de vida, ja que al 1987 es va refundar, agafant com a base l'antiga Societat Gimnastica Arandina. Partint de categories inferiors, va arribar a 3ª, i ha jugat ja 3 play-offs d'ascens, 2 d'ells contra equips catalans: al 2008, va caure eliminat davant el Sant Andreu; al 2010, davant el Santboià on jugava Rafa Leva (amb triomf 1-0 al Joan Baptista Milà i empat 1-1 a El Montecillo); i un any després, va aconseguir el seu primer ascens a 2ª B, en aquella eliminatòria davant l'Alcobendas amb pol·lèmic sorteig. Va durar una temporada, va baixar l'any passat, i en el retorn a 3ª, ha aconseguit classificar-se per als play-off.






L'Arandina juga els seus partits a l'estadi El Montecillo, amb capacitat per a uns 5.000 espectadors i de gespa natural. Compte amb aquest factor, perquè segons deia el Responsable de Comunicació de la Arandina, Diego A. Martín, el seu equip només ha jugat un partit en gespa artificial aquesta temporada, cosa que hauríem d'aprofitar en el partit d'anada al Nou Sardenya. El club castellà té uns 1.300 socis, però de ben segur que el partit de tornada ompliran el seu estadi. L'equip vesteix de blanc-i-blau a franges verticals, i probablement en el partit a Gràcia hauran de fer servir la seva segona equipació, de color groc. L'himne del club d'Aranda és, si més no, diferent:




Reaccions post-sorteig:

Aquestes són les primeres valoracions que han fet a La Xarxa el president de l'Europa Guillaume De Bode (minut 8'30") i el capi Àlex Delmàs (minut 47'30"), respecte a aquest sorteig:


A més, aquest és el seguiment que han fet a BTV Esports del sorteig amb tota la plantilla escapulada, amb declaracions del míster Pedro Dólera i el porter Rafa Leva:

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

Pel que fa a les files de l'Arandina, al programa 'Deporte Aranda' de l'emissora 'DEM FM' han parlat amb el migcampista 'Yeyo', que ha valorat l'eliminatòria davant l'Europa:


Per cert, llegint a internet i escoltant algun programa d'esports d'Aranda de Duero, de l'Europa destaquen el seu pressupost, la història, el fet de jugar en gespa artificial, i el llarg desplaçament que hauran de fer per carretera. Així ho han vist a terres castellanes:

-Web oficial Arandina CF

-Diario de La Ribera

-Radio Aranda

-Burgos Deporte

Aquest dimarts a la tarda hi haurà reunions per decidir preus i promocions per als 2 partits del play-off, així com també reunions amb les penyes de cara a iniciatives d'animació i desplaçaments. Diumenge, tothom al Nou Sardenya!!!!


VAMOS, ESCAPULADOS!!!

Per cert que al web oficial de l'Europa han estrenat un apartat especial dedicat exclusivament a l'#EuroPlayOff.