divendres, 10 de maig del 2013

Prèvia Olot - Europa; guanyar per buscar el miracle

Diumenge, a Olot, lluita de titans amb el títol en joc (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Gairebé impossible; però quan hi ha un 'gairebé' pel mig, això vol dir que allò impossible encara és possible. A ningú se li escapa que les opcions de l'Europa per guanyar la lliga són remotes després de les darreres ensopegades a casa. Però si hi ha un esport on poden passar coses increïbles, aquest és el futbol. I si hi ha un camí per arribar a l'última jornada amb alguna opció de ser campió, aquest és únicament guanyar a Olot. Ni més ni menys. Un estadi on només el Palamós ha estat capaç de vèncer aquesta temporada, en una campanya on l'equip olotí ha guanyat 17 dels 18 partits que hi ha jugat. Brutal; increïble; sensacional... qualsevol adjectiu que li podem posar a la temporada de l'Olot a casa es quedarà curt. Però si hi ha un equip que pot guanyar al municipal garrotxí és l'Europa dels rècords...

...he dit rècords? Doncs sí. I és que si per a l'Olot es tracta d'un partit històric (si guanya, o si empata i el Cornellà no guanya a Figueres, serà campió), també ho és per a l'Europa: i és que un triomf escapulat retornaria les opcions gracienques de ser campió a l'última jornada, i significaria superar el rècord històric del club de 74 punts. També convertiria l'Europa ja de manera definitiva en el millor visitant de la lliga, faci el que faci el Cornellà. I, encara més, seríem l'únic equip que hauria derrotat l'Olot en els 2 partits. Així doncs, un partit amb molt alicients per competir del primer minut a l'últim, amb tota la fe i l'orgull que coneixem de sobres en l'equip de Pedro Dólera: per interès i prestigi propis (tot el futbol català n'estarà pendent), per respecte als rivals, per seguir posant a punt l'equip de cara al play-off, i per continuar fent sentir ben orgullosos als aficionats escapulats que es desplacin a La Garrotxa o ho segueixin per ràdio o les xarxes socials. Si es guanya, a seguir somiant fins al final; i si es perd, felicitar a un rival que ha fet una temporada fantàstica, i desitjar-li sort en el play-off.

De cara a aquest partit, Pedro Dólera recupera als sancionats Rafa Leva i Javi Lara, però perd Víctor Durán i Eloi Mir per les respectives expulsions de diumenge passat contra el Vic. Així, el porter del juvenil Quim tornarà a estar a la banqueta del primer equip per segona setmana consecutiva, per si hi ha cap emergència abans de fer els 3 canvis.

Precisament, el tècnic escapulat ha parlat del partit de diumenge i del seu futur, en aquesta entrevista mantinguda a La Xarxa:

FONT: La Xarxa

EL RIVAL:
Uri Santos i Carlos Martínez, dos 'animals' del gol (FOTO: UEOlot.com / Martí Albesa)

Poca cosa es pot dir ja d'aquest súper Olot que no coneguem ja. Amb Rodri, Terma o Bañuelos a la banqueta, les prestacions del conjunt de La Garrotxa han estat excepcionals, i de la mateixa manera que l'Europa, està fent una temporada de rècords històrics propis. La forta inversió econòmica del club olotí a principis de temporada, acompanyada d'un gran ull a l'hora de fitxar, han donat els seus fruits, i és indubtable que fins ara són el millor equip de la categoria. I ho són bàsicament per una campanya a casa gairebé impecable, amb els famosos 17 triomfs en 18 partits. Només amb aquests 51 punts sumats com a local, l'equip de Julio Bañuelos seria sisè a la classificació. Una xifra per mesurar a la perfecció l'excepcionalitat dels resultats a casa de l'Olot.

Després de dues derrotes consecutives davant Castelldefels i Palamós que van encendre els llums d'alarma, l'Olot arriba al final de la lliga regular al màxim nivell: 4 triomfs en els 4 últims partits, que li han permès aguantar la pressió del Cornellà i allunyar-se de l'Europa. Un rival temible, sí, però al que els graciencs ja van derrotar al Nou Sardenya; com en aquell dia, serà clau desconnectar a la parella Carlos Martínez-Uri Santos, i és que entre els 26 gols del pitxitxi de la lliga i els 14 del seu esmunyedís acompanyant sumen la gens menyspreable xifra de 40 dianes (només entre ells dos ja superen el total de gols de 9 equips de la lliga). Però els recursos ofensius de l'Olot no s'acaben aquí: l'habilitat de Raul Rodríguez, el guant a les botes de Francolí (dreta) o Enric Vallès (esquerra), la feina, arribada i gol de segona línia d'Abel Solé, Cristino o Roger Vidal... i per si tot això fos poc, la defensa a pany i forrellat que imposen homes com el porter Óscar Fornés, defenses com Mabil, Héctor, Serra o les arribades per banda d'Hostench. Tot un repte per a l'Europa i un interessantíssim duel entre el millor local i el millor visitant de la lliga.

A manca de l'entrenament de dissabte al matí, Julio Bañuelos únicament té una baixa de cara al partit de diumenge: David Massegú, amb una distensió al genoll. Tret de contratemps d'última hora, el tècnic de l'Olot podrà comptar amb tota la resta dels seus jugadors.


A LA 1ª VOLTA:
En una tarda de Reis màgica i a un Nou Sardenya amb ambientàs a les grades, l'Europa va fer un partit tàcticament enorme i va superar l'Olot per la mínima, gràcies a un brutal gol de falta de Javi Lara. Aquell dia, molts dels que havien estat ignorant la gran 1ª volta de l'equip de Gràcia se'l van començar a prendre seriosament com a aspirant real al títol...


FONT: BTV Esports (Max Ledo)


PRECEDENTS:
És obvi que no serà gens fàcil guanyar a Olot, però darrerament ha estat un camp molt propici per a l'Europa: en les 7 últimes visites, el conjunt escapulat ha guanyat 4 vegades i ha empatat les altres 3. Diumenge farà 30 anys, 3 mesos i 6 dies de la darrera derrota al camp olotí:

FONT: futbolme.com


Curiosa crònica del triomf més gran a Olot, el 24/2/85: un Europa 'decebedor'... (FONT: Mundo Deportivo)


En el còmput global de partits a casa i a fora en totes les categories, els números també afavoreixen a l'Europa, amb més de la meitat de partits guanyats: 29 de 57

FONT: CD oficial Història i Estadístiques CE Europa



SI VOLS ANAR A OLOT A ANIMAR L'EUROPA:


FONT: clubsicamps.cat

ESTADI MUNICIPAL D'OLOT, c/ Dr. Bartrina s/n, Olot


Mostra UE Olot en un mapa més gran
FONT: Google Maps


Com ja us vaig explicar a les últimes setmanes, la Penya Pep Rovira i l'Agrupació Europeïsta han organitzat viatges de cara a aquest partit:































Per ara, una seixantena d'aficionats de l'Europa ha confirmat la seva presència a la Garrotxa en aquests 2 autocars, i a banda, cal afegir a la gent que pujarà en cotxes particulars. Així, prop d'un centenar de persones poden donar suport als escapulats diumenge al municipal d'Olot.

Si hi voleu anar pel vostre compte, des del club olotí em confirmen que les entrades costaran 20 euros a Tribuna, 12 euros la general, 8 per a jubilats, i nens gratis (o 4 euros a Tribuna). Els socis de l'Olot no paguen. Qui vulgui comprar les entrades de manera anticipada s'ha de dirigir al Bar Norton d'Olot (Pça. Catalunya 19) o al Bar ATN (al mateix camp de l'Olot), on també es pot comprar merxandatge de l'equip olotí. A més, a través del seu lloc web, el club de La Garrotxa dóna la benvinguda a tots els seguidors escapulats que vulguin presenciar en directe aquesta festa del futbol català. I atenció, perquè hi haurà berenar gratuït! El club olotí recomana arribar a l'estadi amb un mínim de mitja hora d'antelació, davant la previsió de gran afluència de públic i possibles cues. Per que us feu una idea, ja hi ha una trentena de periodistes acreditats, xifra considerable per a un partit de 3ª divisió.

Per cert, abans del partit es guardarà un minut de silenci, en memòria de l'àvia materna del davanter de l'Olot Carlos Martínez. Des d'aquí, una forta abraçada i molts ànims per a ell i tota la seva família.


PARTITS JORNADA 37:


FONT: FCF.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!