divendres, 3 de maig del 2013

Prèvia Europa - Vic; apurant les opcions de títol

Arribem a la recta final de la lliga, i l'Europa afronta diumenge l'avant-penúltim partit del campionat, abans de la disputa del play-off d'ascens a 2ª B. Un partit amb molts punts d'interès: el més immediat i evident, sumar 3 punts que permetin arribar a la 'finalíssima' d'Olot en condicions numèriques per disputar el títol de lliga. 3 punts, a més, que permetrien igualar el rècord històric de 74 punts de l'Europa de Moratalla la temporada '96-'97. I tot això, en un dia de celebracions i xifres per commemorar: com us explicàvem dijousPedro Dólera complirà el seu partit de lliga nº 150 a la banqueta escapulada. Precisament, el pròxim gol de l'Europa serà el nº 200 de lliga en l'era Dólera. I com explica el web d'Arrels Europeïstes, si juga Àlex Cano compliria el seu partit de lliga nº 125 (com va fer Dani Valderas a Balaguer; Ramón Rovira n'havia complert 100 contra el Palamós). I per completar la festa, l'Europa femení de Carlos Navas rebrà un homenatge als prolegòmens del partit, pel títol de lliga i l'ascens a Segona divisió assolits la darrera setmana.

L'escapulat Óscar Muñoz va fer 11 gols amb el Vic l'any passat (FOTO: Vic_riuprimer.cat)

L'equip arriba a aquest partit després del triomf a domicili més contundent de la temporada (0-4 a Balaguer), i havent recuperat darrerament la solidesa defensiva que ha estat clau tota la temporada per mantenir-se a la zona alta: ja fa més de 3 partits i 293 minuts que l'Europa no encaixa cap gol, des d'aquella fatídica diana de Baruc que va significar la 1ª derrota a casa en 1 any. I curiosament, a les últimes jornades els partits al Nou Sardenya han estat els que han fet perdre punts: després d'empalmar el 2-3 contra el Manlleu i el 0-0 davant el Palamós, fa 3 partits que els escapulats no guanyen a Gràcia (4-0 contra el Vilafranca, el 31 de març). Per tant, cal retrobar-se amb la victòria a casa, i esperar al que facin l'Olot al camp de la Pobla de Mafumet, i el Cornellà a casa contra el Terrassa.

Eloi Mir torna a la porteria per 7ª vegada en aquesta lliga (FOTO: CEEuropa.cat)

A banda del lesionat Cebri, el tècnic Pedro Dólera no podrà comptar per a aquest partit amb els sancionats Javi Lara i Rafa Leva. Això farà que Eloi Mir torni a la porteria, 3 mesos després del seu últim partit: el triomf 1-0 contra el Vilassar. Aquesta lliga ja ha defensat la porteria escapulada en 7 ocasions i només ha encaixat 4 gols (0'57 per partit). Xifres gairebé idèntiques a les de Leva: 17 gols en 28 partits (0'60 per partit). Amb tot, el porter del juvenil A Quim ocuparia la banqueta, per si hi ha qualsevol emergència. Després de jugar uns minuts a Balaguer, caldrà veure també si Camacho ja és titular, o si tindrà minuts a la 2ª part.


EL RIVAL:
L'exescapulat Adri Buetas, ara porter del Vic (FOTO: Tercera.cat / Àngel Garreta)

El Vic arriba al Nou Sardenya en una situació límit: penúltim amb 32 punts, es troba a 3 punts de la permanència, que ara mateix marca la Montañesa. En cas de derrota, els osonencs poden quedar gairebé sentenciats, en funció del que facin els seus rivals directes, i és per això que sembla prou previsible que vindran a Gràcia a mossegar. De fet, només cal mirar els seus últims resultats per comprovar que s'estan aferrant fins al final a les opcions de permanència: i és que, amb 3 victòries als últims 5 partits (inclòs l'únic triomf a domicili aquesta temporada, 1-2 a Palamós), han renascut quan semblaven abocats a la 1ª Catalana. Precisament els partits a domicili estan sent la gran creu del Vic aquesta temporada, ja que només han guanyat 1 de 17 partits a fora, sumant 11 punts de 51 possibles lluny del seu estadi. Tampoc el balanç golejador és massa bo: amb 34 gols marcats, és el sisè pitjor equip de la lliga, i amb 52 d'encaixats, és el tercer que més en rep.

En una plantilla amb vells coneguts de l'afició escapulada com el porter Adrià Buetas, enguany està destacant en la faceta ofensiva el davanter Bernat Puig, pitxitxi de l'equip amb 7 gols; també estan aportant gol els migcampistes Albert Soler i Pol Coll, amb 5 cadascun, i Alexis Sánchez i Mike Molist, amb 3 dianes. De cara al partit del Nou Sardenya, els de Dani Juvany arriben amb moltes baixes: Casas, Poves, Nacho Ruiz, Manu Sosa, Arnau Vicente, Sergi Solernou i Toni Espiñeira. Martí Soler és dubte, mentre tornarà a l'equip Héctor Moreno, que es va perdre l'últim partit davant la Pobla de Mafumet per sanció.

Si voleu conèixer millor al rival de l'Europa diumenge, us deixo el partit que van jugar ara fa dues setmanes a Terrassa. Un partit emès per La Xarxa, amb la narració de Joan Gutiérrez, de Canal Terrassa Vallès, amb l'anàlisi tècnica de l'exentrenador del Castelldefels Antonio Escudero:

FONT: La Xarxa

A LA 1ª VOLTA:
En l'últim partit de 2012, l'Europa va guanyar per la mínima a Vic, amb un gol de Cano marca de la casa, en el rebuig d'un penal fallat. Un gol que posava segon a la classificació a l'equip gracienc:

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


PRECEDENTS:
Des de la seva refundació i ascens a 3ª divisió, el Vic ha perdut els 3 partits que ha jugat contra l'Europa. A Osona, en sengles derrotes per 0-1, i la temporada passada al Nou Sardenya, amb un 2-0 amb gols de Javi Lara i Delmàs:

FONT: Futbolme.com

Històricament, el Vic ha estat un rival molt propici per als interessos escapulats, que només han perdut 3 dels 25 enfrontaments històrics a 3ª divisió. De fet, ja fa 31 anys que l'Europa no perd contra els vigatans: des del 24 d'octubre de 1982, en l'única derrota escapulada a casa de la història davant els vigatans: 1-4. La temporada següent, però, l'Europa es va prendre la revenja, amb un contundent 7-1


FONT: CD oficial Història i Estadística CE Europa

19 de febrer de 1984: la golejada més gran a 3ª contra el Vic (FONT: Mundo Deportivo)


PARTITS JORNADA 36:


FONT: Futbolme.com


Cal recordar que el club ha baixat els preus de les entrades per als 2 últims partits de lliga regular al Nou Sardenya, que ara costaran 6 euros, o 3 amb descompte. Detalls de la oferta, al web oficial del club.

Per cert, BTV Esports ha recordat avui la cerimònia d'inauguració oficial del Nou Sardenya, ara fa 18 anys, el 4 de maig de 1995:

FONT: BTV Esports


VAMOS, ESCAPULADOS!!