dilluns, 13 de maig del 2013

Olot 0 - Europa 1; erupció a la lliga!!

La pinya eufòrica de jugadors i míster! L'Europa ha incendiat la lliga (FOTO: Golcat.com / Àngel Garreta)

En terra de volcans, l'Europa ha incendiat la lliga. Quan tothom donava per mort l'equip de Pedro Dólera i es predisposava a viure la festa del títol de l'Olot, l'equip gracienc ha tornat a fer una demostració de fe, disciplina tàctica i superació d'adversitats, per deixar el títol absolutament obert a una jornada per acabar una lliga descomunal. Passi el que passi diumenge vinent, aquesta serà ja recordada com la lliga del rècord de punts de la història del club (de moment, 75; confiem que acabem amb 78), i també la del retorn als play-off d'ascens a 2ª B. I, probablement el més important, la lliga en què els escapulats recuperem l'autoestima i l'orgull per un equip que ens està fent vibrar com feia anys que no passava a la Vila de Gràcia.

L'històrica tarda ho ha començat a ser a la grada: 1.918 persones han omplert el Municipal d'Olot, en una gran festa del futbol català que ha comptat també amb nombrosa presència de seguidors escapulats (i fins i tot un seguidor il·lustre dels garrotxins com el tennista olotí Tommy Robredo). Abans de començar, s'ha guardat un emotiu minut de silenci en memòria de l'àvia del pitxitxi Carlos Martínez. Com ja va passar al Nou Sardenya, la defensa escapulada ha anul·lat al davanter de l'Olot, i aquesta ha estat una de les claus de l'èxit de l'Europa. Molt ben plantats sobre el camp, i jugant amb la calma de qui ja no tenia res a perdre i amb les ànsies de títol dels locals, els graciencs han fet un partit molt pràctic, que s'ha començat a decantar abans de la mitja hora de joc: al minut 22, Marc Francolí ha estavellat una falta al travesser, i només 2 minuts després, Rovira obre a banda per a Valderas, que la posa de meravella a l'àrea, on apareix Camacho, en estat de gràcia, per posar el cap i fer l'únic gol del partit. Lamentablement, abans d'arribar al descans, el jugador escapulat s'ha ressentit de la lesió a l'adductor i s'ha hagut de retirar. Dimarts li faran proves per saber l'abast de la lesió (per favor, que pugui jugar l'últim partit, o com a mínim els play-off!!). Una clara ocasió de Carlos Martínez que ha rematat desviat, i un xut d'Uri Santos rebutjat per Rafa Leva han estat els únics ensurts que ha patit l'Europa abans del minut 45.

El tennista Tommy Robredo veient el partit al costat de l'exdirectiu del Barça Joan Boix (FOTO: UEOlot.com / Martí Albesa)

A la represa, amb Diego substituïnt Camacho, l'Europa ha estat a punt de sentenciar només començar: al minut 4, relliscada de l'últim defensa de l'Olot, la rateta Rovira se l'endú des del mig del camp per encarar el porter, i just quan arriba a la frontal per rematar, Roger Vidal evita el xut; el mateix Rovira la recull, cedeix a Diego, i el seu xut el treu Freixa sota pals, arreglant l'errada inicial. Tot i que els locals s'han fet amb el domini absolut del partit, l'Europa ha treballat com un EQUIP en majúscules, i s'ha fet fort a base d'una gran defensa i d'un Rafa Leva providencial quan ha hagut d'aparèixer. Epitié per Óscar Muñoz, i Mañosa per Guzmán, han donat aire als últims 20 minuts, quan els locals s'han abocat a l'atac perquè el Cornellà havia acabat empatant, i amb un empat tenien prou per ser campions. L'Europa, però, no ha cedit a la pressió olotina, i s'ha endut 3 punts que el reenganxen a la lluita pel títol: 10ª victòria a fora del millor visitant de la lliga (36 punts de 57 possibles), 21è triomf en el total de la lliga (5ª millor marca de la història del club), i 18ª vegada en 37 partits que deixem la porteria a zero (de fet, Rafa Leva té a tocar el Zamora del grup 5è de 3ª). Un Europa monumental.

Ara tot queda a expenses del que passi diumenge vinent, en una apassionant darrera jornada en horari unificat a les 12 del migdia: l'Europa rep la Pobla de Mafumet (a banda del dubte de Camacho, serà baixa Óscar Muñoz, que avui ha vist la cinquena targeta del segon cicle), el Cornellà al Vilafranca, i l'Olot visita la Rapitenca. L'Olot és líder amb 78 punts, Cornellà segon amb 76, i Europa tercer amb 75. La combinació per guanyar la primera lliga de 3ª dels últims 50 anys és clara: hem de guanyar el partit al Nou Sardenya, que l'Olot perdi, i que el Cornellà no guanyi (un empat ja ens serviria). És a dir, el títol està difícil, però ara és molt més factible que abans d'aquesta jornada... 

VAMOS, ESCAPULADOS!!!

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: Golcat.com (Adrià Garcia)

FONT: Olot TV

Us afegeixo també aquest vídeo de La Nova TV de Girona, per bé que s'han fet un petit embolic amb cóm queda la classificació:

FONT: La Nova TV



FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Després del partit, el company de Ràdio Les Planes Uri Boix ha parlat amb el golejador Roberto Camacho, en una entrevista per al programa 'En Joc' de La Xarxa ràdio (que, com diu Camacho, serà la via en què els jugadors escapulats seguiran les emocions de l'última jornada!). L'entrevista, al minut 50'45" del player:



FONT: La Xarxa

A Garrotxaesport.com han penjat vídeo amb declaracions dels dos entrenadors, amb un Pedro Dólera clar i català com sempre:

FONT: Garrotxaesport.com

-Reaccions dels entrenadors al web del CE Europa


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa

-Web oficial UE Olot

-Golcat.com

-Tercera.cat

-La Jornada.cat

-Futbolcatalunya.com

-L'Independent de Gràcia

-Torcida Escapulada

-Arrels Europeïstes

-El Punt / Avui

-Olot TV

-Diari de Girona (breu)

-Diari de Girona (més extens)

-Nació La Garrotxa.cat

-Garrotxaesport.com


Resultats Jornada 35:


FONT: FCF.cat

-------------------------------------------------------------------------------------



Per cert, menció especial també per al Juvenil A de l'Europa de Jesús Mariano Angoy i Sergi Reyes, que aquesta tarda ha aconseguit l'ascens a Divisió d'Honor!! Títol de lliga i ascens a Segona Divisió del femení; promoció d'ascens de l'Europa B; play-off i veurem si títol de lliga i/o ascens a 2ª B del primer equip... quin any, escapulats!!