dissabte, 25 de maig del 2013

Prèvia Europa - Arandina; comencem a gaudir del somni

Ha arribat l'hora, amics: l'hora de gaudir del premi que s'ha guanyat sobradament l'equip, després d'una temporada magnífica; l'hora de demostrar que si l'Europa torna a jugar play-off d'ascens a 2ªB 12 anys després, no és pas per casualitat; l'hora de tornar a guanyar al Nou Sardenya, després de 4 partits de no fer-ho; i l'hora que l'afició escapulada faci sentir la seva veu i porti l'equip  a donar aquest plus que un treu quan se sent recolzat, com tantes i tantes vegades ha remarcat el tècnic Pedro Dólera en les seves rodes de premsa. Ara va de debò, i el secret per anar superant rondes no és cap novetat per al conjunt escapulat: treball i solidaritat col·lectiva, ordre i serietat defensiva, pressió, i efectivitat de cara a porteria. I estar tens i endollat del primer minut a l'últim. I, és clar, el puntet de sort que sempre cal per decantar la balança en enfrontaments molt equilibrats. No s'ha de deixar de banda en cap moment la humilitat, però també cal tenir confiança absoluta en les pròpies forces: i és que, enguany l'Europa ha guanyat 3 dels 4 enfrontaments contra Olot i Cornellà, i només va perdre al Baix Llobregat en temps afegit i jugant amb 10 des del minut 19. Per tant, sense pors i sense pressa, però a mossegar des del primer instant.

Després d'una dura setmana de treball, però amb el plus de forces que dóna la il·lusió per una cita així, l'equip arriba al partit desitjant que arribi ja diumenge a les 18h. Com ja hem anat explicant durant la setmana, la Vila de Gràcia i tot l'europeïsme està responent com no podia ser d'una altra manera davant un play-off, i ara només cal que això es reflecteixi diumenge a les grades del Nou Sardenya. Ja no només els aficionats de l'Europa, sinó molta gent del futbol català té previst assistir al partit per donar suport als escapulats, i s'espera que l'estadi gracienc presenti la millor entrada de la temporada. I és que, segons confirma oficialment el club, a oficines del Nou Sardenya, penyes i entitats de la Vila de Gràcia s'han venut i/o repartit unes 1.300 entrades i/o vals de descompte fins divendres al migdia. Condicions i preus de les entrades, al web oficial de l'Europa.

FONT: CE Europa.cat

La importància del partit es veurà reflectida també en d'altres aspectes: per exemple, a la llotja presidencial del Nou Sardenya. I és que ja han confirmat la seva presència l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, la Regidora d'Esports i Regidora de Gràcia Maite Fandos, la presidenta del Districte Elsa Blasco, i també el president de la Federació Catalana de Futbol Andreu Subies. Un altre element per mesurar la transcendència del partit és que s'ha batut el rècord de periodistes acreditats per a aquest partit: 32 mitjans i 44 periodistes (8 vinguts d'Aranda de Duero) cobriran informativament aquest partit des del Nou Sardenya, superant la marca establerta el el 17 de maig de 2008, quan el Barça B de Pep Guardiola va visitar l'estadi gracienc. Fins i tot la TV d'Aranda preveu fer el partit en directe.

Sense els lesionats Cebri i Camacho, la bona notícia per a diumenge seran els retorns d'Óscar Muñoz i Diego, que incrementaran la varietat de recursos i registres en l'atac de l'Europa. Per cert, després del partit, Javi Lara i Àlex Cano rebran els trofeus al Millor Jugador de la temporada de les penyes Torcida Escapulada i Caliu Gracienc, respectivament. El migcampista ha guanyat el de la Torcida amb un total de 39 punts, per davant dels 38 de Carlos Guzmán i els 37 d'Àlex Cano. De la seva banda, el defensa ha estat escollit 'Jugador amb més Caliu', a partir de les votacions dels socis de la penya. Felicitats a en Javi i l'Àlex per uns premis ben merescuts!


EL RIVAL:
Ayrton, pitxitxi amb 16 gols, la gran amenaça (FOTO: arandinacf.blogcindario.com)

L'Arandina arriba molt bé a la cita del Nou Sardenya: l'equip de José 'Chino' Zapatera ha guanyat 8 dels darrers 10 partits de lliga, li va fer un 5-1 al Cristo Atlètico en la darerra jornada, i a sobre s'ha recuperat de les lesions que ha anat patint durant la temporada. Així, el tècnic dels castellans podrà comptar amb tota la seva plantilla. Com ja us explicàvem dilluns només saber-se el resultat del sorteig, dos noms són els principals arguments ofensius de l'equip d'Aranda de Duero: els davanters Ayrton Cabral (17 gols) i Gustavo (15 dianes), que han fet gairebé la meitat de gols del seu equip a la lliga (32 de 66). Poca broma, però, amb jugadors de 2ª línia que aporten també molts gols des del mig del camp: és el cas d'Alberto Mato (9 gols), Yeyo (8), el colombià Niche (6), o d'altres com Durántez (3), Lobera o Adri (2 dianes cadascun). Curiosament, la línia defensiva només ha aportat un gol en tota la lliga, el que va fer Carmelo contra el Villaralbo. Des d'Aranda de Duero m'incideixen també que el porter Juanjo només ha encaixat 7 gols en 20 partits.

Pel que hem anat llegint aquests dies, l'Arandina és un equip de perfil similar a l'Europa, que vol treure la pilota jugada des del darrere i que té la fortalesa defensiva com un dels seus grans pilars. Això sí, sembla que pot patir una mica més en el vessant físic, en el fet de jugar sobre gespa artificial (dilluns el responsable de comunicació Diego A. Martín assegurava que només han jugat 1 partit en tota la lliga en aquesta superfície), i també en un camp de dimensions més reduïdes que El Montecillo, com és el Nou Sardenya. Amb tot, en la roda de premsa prèvia al partit, el tècnic José Zapatera diu obertament que venen a Gràcia a guanyar el partit:


FONT: Arandinacf.net

També ha fet roda de premsa prèvia al partit el migcampista de l'Arandina Yeyo:


FONT: Arandinacf.net

L'Arandina ha viatjat dissabte i ja és a Barcelona, on fa nit abans del partit. El club castellà ha hagut d'anular finalment l'autocar de seguidors per acompanyar al seu equip, ja que no hi havia prou inscrits. Amb tot, es preveu que una cinquantena d'aficionats viatgin cap a la Vila de Gràcia en cotxes particulars:

FONT: BTV Esports

Per cert, l'Europa ha organitzat un autocar per viatjar dissabte vinent a Aranda de Duero, de cara al partit de tornada. Si hi esteu interessats, us podeu apuntar ja diumenge al Nou Sardenya. Tots els detalls, al web de l'Europa.


PRECEDENTS:

No existeix cap precedent oficial de partits entre l'Europa i l'Arandina. Com a curiositat, direm que en els 25 anys d'existència del club d'Aranda de Duero, aquest és el seu quart play-off d'ascens a 2ª B, i és la 3ª vegada que juga contra un euqip català. I, per ara, els precedents són molt bons: 4 partits contra equips catalans, 0 victòries, 1 empat, i 3 derrotes: la temporada 2007-2008, el Sant Andreu els va eliminar guanyant els dos partits (0-2 i 3-0); i la temporada 2009-2010, el Santboià on llavors jugava l'ara porter de l'Europa Rafa Leva també va superar l'Arandina, guanyant 1-0 al Joan Baptista Milà i empatant 1-1 a terres castellano-lleoneses.

FONT: Mundo Deportivo

L'Europa no jugava un partit de play-off d'ascens des del 24 de juny de 2001, quan va caure a Alacant per 4-0. L'últim triomf en un partit de promoció d'ascens va ser el 10 de juny de 2001, amb una victòria 0-1 al camp del Vilafranca (de Bonany, a les Balears). I voleu saber una de bona? Aquell dia l'àrbitre del partit era... MATEU LAHOZ!!


L'EUROPA - ARANDINA, EN DIRECTE A LA XARXA

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Per cert, com no podia ser d'una altra manera, La Xarxa no faltarà a la seva cita de cada cap de setmana amb el futbol català, i oferirà el partit Europa - Arandina en directe, amb la narració de Toni Castro i el comentaris del tècnic del Gavà Albert Poch. El programa avançarà una hora el seu inici i començarà a les 17h, amb la narració del partit del Manlleu i la darrera hora del partit del Nou Sardenya. A més, també informarà en directe del partit de l'Olot a Elx. Recordeu que des de Barcelona es pot sintonitzar La Xarxa a travès del 91.0 FM, el 882 AM, o en directe per internet al lloc web.

Per descomptat, també el twitter oficial del CEEuropa informarà puntualment del partit. El club proposa tots aquests hashtags per seguir el camí al play-off del conjunt escapulat: 

DIUMENGE, TOTHOM AL NOU SARDENYA! VAMOS, ESCAPULADOS!!!

FONT: Entitats cultura popular Vila de Gràcia


*Per cert, aquest serà un cap de setmana molt important també per a altres equips de l'Europa que necessitaran del suport de l'afició: dissabte a les 18h, l'Europa B juga a Castellbisbal el partit d'anada de la promoció d'ascens a 3ª Catalana. I diumenge a les 12h, al Nou Sardenya, derbi femení contra el Sant Andreu en la 1ª ronda de la Copa Catalunya.

L'EUROPEÏSME AMB ELS EQUIPS DE BASE! VAMOS, ESCAPULAD@S!!