dimecres, 15 de maig del 2013

Roberto Camacho, entre 3 i 5 setmanes de baixa

La mala sort ha estat molt cruel amb Camacho i l'Europa (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

L'Europa continua de pega amb les lesions aquesta temporada: la greu lesió de Cebri, els trencaments nasals de Cano o Xavi León, lesions musculars de Guzmán, Epitié, Dani Romero... i després de passar-nos mes i mig de la part decisiva de la lliga sense un home tan desequilibrant com Roberto Camacho, ara tampoc podrem comptar amb ell per acabar la lliga regular i començar els play-off. El gadità ha passat a les últimes hores proves mèdiques que han confirmat que la lesió que va patir diumenge a Olot torna a ser un trencament a l'adductor de la cama esquerra, com el que va patir davant el Cornellà. Així, els tècnics creuen que el jugador pot estar entre 3 i 5 setmanes de baixa, en funció de l'evolució. O el que és el mateix, es perdria la 1ª ronda dels play-off, i en funció de cóm es recuperi, si els escapulats juguen més d'una ronda i van avançant eliminatòries, podria tornar entre la 2ª i la 3ª ronda. Una baixa molt important a les files escapulades, i és que Camacho és el segon màxim golejador de l'equip amb 10 dianes (bé, tècnicament és el pitxitxi amb la samarreta escapulada, perquè 5 de les 12 dianes d'Óscar Muñoz van ser amb el Castelldefels). Sense anar més lluny, el gadità ha marcat els 3 darrers gols de l'equip, que han servit per sumar els 4 punts dels dos últims partits. Com a les darreres setmanes, doncs, seran altres homes de la part atacant els que hauran d'agafar les regnes del poder ofensiu de l'Europa en els play-off i també en el decisiu últim partit de lliga, encara amb el títol en joc: Rovira, Diego, Óscar Muñoz, Epitié i companyia, confiem en vosaltres! I molts ànims per a en Roberto!


DIUMENGE, HOMENATGE ALS CAMPIONS DEL 63

Diumenge serà un dia ben especial. I no nomès perquè l'Europa apuri les darreres opcions de ser campió de lliga a la darrera jornada (pel que he estat mirant, sembla que un fet inèdit en les 48 temporades a 3ª), o perquè pugui incrementar encara més el rècord de punts de la història del club gracienc. I és que, des de les 10:30h se succeiran tota una sèrie d'actes d'homenatge als darrers campions de lliga a 3ª (recollits amb detall al web oficial del club): l'Europa de 1963, que a més després va assolir l'ascens a 2ª en aquell mític partit davant el Caudal de Mieres davant 12.000 persones al vell Sardenya. Els 8 supervivents d'aquell mític equip visitaran al primer equip al vestidor, inauguraran una exposició fotogràfica sota la tribuna del Nou Sardenya amb imatges d'aquell ascens d'ara fa 50 anys, i després del partit, es farà un dinar commemoratiu. A més, el capità de l'Europa del 63, Josep Boada, farà la sacada d'honor del partit Europa - Pobla de Mafumet. Us imagineu que sigui el preludi d'un nou títol de lliga...?

A tot això, el tècnic escapulat Pedro Dólera i els de l'Olot (Julio Bañuelos) i el Cornellà (Jordi Rogervaloren a Futbolcatalunya.com la darrera jornada de lliga i els play-off. A més, en aquest article de Jordi Mestres també s'afegeix un quadre estadístic amb les opcions matemàtiques que tenen els 3 aspirants al títol de ser campió (en el cas de l'Europa, de 27 combinacions de resultats, només li valen dues: és a dir, 7'41% de ser campions).

Per cert, que com ja va passar en l'últim partit davant el Vic, els socis de l'Europa tenen entrades reduïdes a només 3 euros per convidar a qui vulguin en el partit contra la Pobla, disponibles a les oficines del club fins divendres.

L'EUROPA CONEIXERÀ EL RIVAL A 1ª RONDA DE PLAY-OFF DILLUNS A LES 17h

De Bode viatjarà a Madrid per al sorteig de dilluns del play-off (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Dilluns al matí, la Federació Espanyola de Futbol va confirmar oficialment a les oficines del carrer Secretari Coloma que el sorteig de la 1ª ronda dels play-off d'ascens a 2ª i 2ª B tindrà lloc dilluns vinent, 20 de maig, a la seu de la RFEF a Las Rozas, Madrid. En primer lloc, a les 16:30h, es procedirà al play-off d'ascens a 2ª divisió, on hi prendrà part l'Hospitalet, i confiem que també el Lleida (que s'ho juga tot a la darrera jornada, aquest pròxim diumenge). A les 17h. tindrà lloc el sorteig de la 1ª ronda dels play-off d'ascens a 2ª B: un bombo on hi haurà l'Europa, 12 anys després, i també els altres 3 equips catalans classificats: Olot, Cornellà i Manlleu. Cal recordar que, en cas de ser campió, l'Europa pujaria directament a 2ª B si supera la 1ª ronda, en què s'enfrontaria a un altre campió de grup amb el factor camp per sortejar. En cas d'acabar la lliga en 2ª plaça, l'Europa jugaria contra un quart d'un altre grup, amb la tornada al Nou Sardenya. I si acabem tercers, jugaríem contra un altre tercer, i s'hauria de sortejar el factor camp. El president escapulat Guillaume De Bode assistirà personalment al sorteig de dilluns a Madrid, en representació del club gracienc.