dilluns, 27 de maig del 2013

Europa 0 - Arandina 1; tocarà remuntar

Moment fatal: Ayrton no arriba, la pilota pica a la cara de Cano, i autogol (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Ningú va dir que el play-off seria fàcil, i aquesta tarda hem tingut una bona mostra al Nou Sardenya: en una preciosa tarda primaveral de sol, 18 graus, i la xifra rècord de 3.550 espectadors a l'estadi, l'Arandina s'ha endut el primer assalt d'aquesta 1ª ronda del play-off d'ascens a 2ªB per ofici i serenitat. Un desgraciat autogol de Cano a la sortida d'un còrner al minut 10 ha marcat un partit on l'Europa ha jugat més amb el cor que amb el cap, i on els nervis i la major inexperiència escapulada han acabat decantant la balança. L'equip de Pedro Dólera ha fet mèrits com per treure un millor resultat, però cal admetre que si no és per un colossal Rafa Leva, l'eliminatòria també hauria pogut quedar sentenciada. Dissabte vinent, a Aranda de Duero, l'Europa està obligat a guanyar per remuntar l'eliminatòria i passar a 2ª ronda.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

El partit ha començat amb passadís dels jugadors del primer equip al Juvenil A que ha pujat a Divisió d'Honor, i l'Infantil A i el Cadet C campions de les respectives lligues. A més, s'ha fet un minut de silenci en memòria de l'àvia de Pedro Dólera. L'inici del partit ha estat molt intens, amb moltes accions de xoc, però ben poc futbol, i la permisivitat de l'àrbitre amb la duresa dels visitants tampoc ha ajudat gaire a que es veiés un joc fluït. Als 10 minuts, Ayrton ha provocat la primera gran acció del Zamora del grup català de 3ª Rafa Leva, que ha enviat a córner un xut des de la frontal del davanter de l'Arandina. Els castellans han estat molt afortunats, ja que a la sortida del córner, Ayrton no ha arribat a rematar, i Cano s'ha trobat la pilota a sobre, que li ha picat a la cara amb tant mala sort que ha agafat Leva a contrapeu i ha acabat a dins. Un gerro d'aigua freda que ha incrementat els nervis dels jugadors escapulats: en dues accions a la contra, primer Dela i després Ayrton han pogut fer el 0-2, però Rafa Leva ha aturat les dues accions en el cara a cara. Al tram final de la 1ª part, l'Europa ha començat a refer-se, i ha tingut diverses opcions d'empatar: primer, amb una gran jugada de Rovira (per a mi, el millor de l'equip juntament amb Leva), que el porter Juanjo ha enviat a córner. I en accions de pilota aturada també l'han tingut amb el cap Cano, Óscar Muñoz i Xavi León, que ha rematat al travesser després d'una altra intervenció del porter visitant.

3.550 espectadors han respost a la crida escapulada, en un Nou Sardenya preciós (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Com ja és habitual, l'equip ha sortit millor a la 2ª part, intentant contrarrestar amb futbol de toc a una Arandina molt ben plantada i disciplinada defensivament. Óscar Muñoz amb el cap, i Guzmán en un xut llunyà que ha sortit una mica desviat, han tingut opcions d'empatar als primers minuts. L'Europa ha buscat Diego i Rovira a les bandes per fer mal a la defensa castellana, però al minut 14, ensurt dels grossos: una rematada des de la frontal ha rebotat en la defensa escapulada i ha acabat picant al pal dret de la porteria gracienca. Dólera ha substituït Óscar per Epitié, buscant més frescor i joc directe. L'Europa ho continuava provant, amb un xut de Diego que ha rebutjat Juanjo. En l'últim quart d'hora, Rafa Leva ha tornat a estar providencial amb dues aturades a xuts de Durántez i Lobera. Al tram final, el capi Delmàs ha entrat per posar galons sobre la gespa, substituïnt un Diego amb problemes físics. Abans d'acabar, l'Europa ha seguit fent mèrits per empatar amb una mitja tisora de Rovira que ha salvat Juanjo amb una altra bona estirada, i en una altra rematada de cap de Cano abortada pel porter de l'Arandina. 

L'alcalde de Barcelona Xavier Trias ha donat suport l'Europa al Nou Sardenya (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Al final, un 0-1 de moltes lectures, però que obligarà als graciencs a guanyar dissabte a El Montecillo. Sent positius, ara ja sabem perfectament a què i a qui ens enfrontem, i una cosa està clara: un equip professional com l'Arandina no té massa marge de millora respecte al partit d'aquesta tarda, mentre l'Europa té tota una setmana per corregir els errors comesos avui. I dues estadístiques per a l'optimisme: enguany hem jugat 3 partits en camps de gespa natural, i els vam guanyar els 3: Palamós (1-3), Gavà (1-3) i Olot (0-1). I dels 19 partits que hem jugat com a visitants, més de la meitat de resultats ens servirien a Aranda de Duero: 6 per remuntar, i 4 per forçar una pròrroga. No serà fàcil, però la remuntada és possible per al millor visitant del grup català de 3ª!!

VAMOS, ESCAPULADOS!!!


FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


CE EUROPA: Rafa Leva, Édgar, Víctor Duran, Cano, León, Valderas, Javi Lara, Guzmán, Diego (Delmàs '83), Óscar Muñoz (Epitié '70) i Rovira.

ARANDINA CF: Juanjo, Cristian, Dela, Peralta, Yeyo (Adri '87), Gustavo (Landáburu '77), Durantez, Ayrton, Niche (Lobera '63), Gabi i Mato.

ÀRBITRE: Daniel David Baiges Dones (Aragó), assistit a les bandes per Zueras Lavilla i Sobreviela Solan. Ha amonestat amb targeta groga als locals Édgar, Óscar Muñoz i Valderas, i als visitants Niche i Mato.

GOLS: (0-1) Cano (p.p.) '10

---------------------------------------------------------------------------------------

Zona Mixta:

En acabar el partit, hem parlat amb el tècnic de l'Europa, Pedro Dólera:


També hem recollit les valoracions d'un dels millors jugadors escapulats aquesta tarda al Nou Sardenya, el porter Rafa Leva, que ja sap el que és eliminar l'Arandina al seu camp:


En la retransmissió del partit que ha fet La Xarxa, Jordi Cervantes ha entrevistat també Pedro Dólera (minut 52'40"), Àlex Cano (minut 54') i Ramon Rovira (minut 57" del segon player), un cop ha acabat el partit:


A més, a la mitja part també ha parlat amb l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, que ha elogiat la tasca de base que fa l'Europa (minut 55'30"):


La TV d'Aranda va emetre el partit en directe, i ha penjat la roda de premsa del seu tècnic, José Zapatera:



Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa

-Web oficial Arandina CF

-Golcat.com

-La Jornada.cat

-Futbolcatalunya.com

-L'Independent de Gràcia

-Mundo Deportivo

-Esportcatalunya

-Titular Digital

-Burgos Deporte

-El Correo de Burgos

-Aranda al día