dilluns, 6 de maig del 2013

Europa 2 - Vic 2; adéu al títol de lliga

Epitié fent de porter: el resum d'un partit d'adversitats i despropòsits (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Avui és d'aquells diumenges que la jornada de 3ª deixa un reguitzell de sensacions contradictòries: la primera, inevitable, de decepció, en veure que el títol de lliga que tant ens ha il·lusionat als darrers mesos se'ns ha escapat en els 3 últims partits a casa. Una altra sensació, d'impotència, en veure que avui se'ns ha girat tot en contra; mal partit propi, sí, però també un travesser, un parell de possibles penals que no ens han xiulat (una altra setmana més...), dues expulsions, i Rubén Epitié fent de porter i estant a punt d'aturar un penal, després de l'expulsió d'Eloi Mir quan ja havíem fet els 3 canvis. I una darrera sensació, d'orgull: primer, per haver aixecat el partit jugant amb 9, i segon, perquè en començar la temporada ja hauríem signat tots estar fins a l'avantpenúltima jornada lluitant pel títol. A dues jornades per acabar, i a 6 punts de l'Olot havent d'anar-hi la setmana vinent, l'equip ha d'afrontar els dos últims partits apurant fins al final les quasi impossibles opcions de guanyar el títol: primer, per orgull propi i per respecte als rivals que també s'estan jugant coses; i segon, perquè els partits d'Olot i la Pobla són dos magnífics tests per acabar de posar a punt la maquinària per al premi gros de la temporada: el play-off d'ascens a 2ª B.

L'Europa ha fet una mala primera part, però tot i així s'hauria pogut avançar en una rematada de cap al travesser de Cano, que avui ha complert 125 partits de lliga amb la samarreta escapulada. El Vic, en canvi, ha estat més inspirat en una falta molt llunyana, en què Albert Soler ha sorprès Eloi amb una paràbola inversemblant. Com ha passat en massa partits darrerament, l'equip no ha espabilat fins a la 2ª part. L'Europa ha guanyat intensitat i poder d'intimidació amb l'entrada d'Óscar Muñoz i Camacho, que al minut 8 ha recollit un servei d'esquenes d'Epitié (a qui li havien anul·lat un gol per fora de joc minuts abans) per marcar l'1-1 de xut creuat. Algunes decisions arbitrals han desesperat l'afició escapulada, que ha reclamat 2 penals no xiulats. Per acabar-ho d'adobar, en una jugada del Vic en què Bernat Puig ha semblat endur-se la pilota amb la mà, Víctor Durán ha vist la 2ª groga. A 10 minuts del final, un clar penal d'Eloi li ha costat també l'expulsió, i ja amb els 3 canvis fets, l'Europa ha hagut de posar sota pals un jugador de camp: primer semblava que seria Camacho, però finalment ha estat Epitié, que a punt ha estat d'aturar el penal llençat per Bernat. Malgrat estar amb només 9 homes, els graciencs han tirat d'orgull, i ja en temps afegit, Cano ha forçat un penal que Camacho ha transformat... a l'estil Panenka (com faci això en un partit decisiu de play-off ens mata a tots d'un infart!).

Com a notes positives del partit, el passadís d'homenatge que li han fet els jugadors a les components de l'equip femení pel seu títol de lliga i ascens a Segona Divisió. A més, el partit nº 150 de Pedro Dólera la banqueta escapulada, i el 125 d'Àlex Cano amb la samarreta de l'Europa. I amb el puntet salvat a última hora, el rècord dels 74 punts queda ja a només 2. Diumenge...  a per l'Olot!! Vamos, escapulados!!!

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

Tot  que el primer gol de Camacho ha estat al minut 53, a l'acta posa el 81 (FONT: FCF.cat)