dilluns, 20 de maig del 2013

Europa 1 - Pobla de Mafumet 2; serem al bombo dels tercers

Una Pobla a 200 ha sabut aturar l'Europa (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

No hi ha hagut miracle. S'havien de donar 3 resultats per que es produís la carambola que fes campió l'Europa a la darrera jornada, i al final no s'ha donat cap dels 3: l'Olot ha acabat patint però ha empatat a 2 a Sant Carles de La Ràpita, el Cornellà ha guanyat 2-0 al Vilafranca, i els escapulats han perdut el segon partit de la temporada al Nou Sardenya davant una Pobla de Mafumet amb un plus de motivació, que s'ha acabat imposant per 1-2. Potser per les moltes baixes importants, potser per que els resultats del rivals s'han posat en contra de bon inici, o potser perquè era inevitable estar pensant ja en els play-off, el cert és que l'equip gracienc ha fet un mal partit, castigat per la gran efectivitat d'un rival molt ben plantat sobre el camp i amb dos rampells de gran talent que han decantat la balança. 

















Ex-jugadors i ex-president de l'Europa campió al 1963 han rebut un merescut homenatge (FOTOS: 'Vamos, escapulados!')

El preludi del partit ha servit per rendir un merescudíssim homenatge a l'equip de l'Europa de 1963, campió de lliga de 3ª, i que va pujar a 2ª davant el Caudal de Mieres: inauguració d'una exposició fotogràfica, parlaments, visita al vestidor del primer equip (que després els han fet el passadís) i sacada d'honor per part del capità d'aquell Europa, Josep Boada (amb qui hem parlat a La Xarxa abans del partit - minut 43 del player). Del partit en sí, ben poca història: mala 1ª part escapulada, amb una única ocasió de perill en un xut creuat de Rovira. Al minut 32, contraatac de llibre de La Pobla, culminat per Víctor Oribe per fer el 0-1. Com ja ve sent habitual darrerament, fins després del descans l'equip no s'ha endollat, i després de dues bones ocasions de Dani Romero i Cano, ha estat Epitié qui ha marcat el gol de l'empat, amb un xut creuat sense angle al minut 66. Quan la dinàmica natural del partit semblava indicar que els graciencs podrien capgirar el marcador, un altre cop ha aparegut Víctor Oribe amb un cop de talent: a 9 minuts del final, xutàs de volea des de la frontal, impossible d'aturar per a Rafa Leva. Abans d'acabar, Valderas i Guzmán han buscat l'empat, però aquest no ha arribat. Un final de lliga un xic agredolç, però que no ha de tacar un campionat fantàstic de l'equip de Pedro Dólera, que ha deixat el nou rècord històric de punts en 75; a més, l'Europa també s'endú el Zamora amb Rafa Leva, porter menys golejat de la categoria.

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


FONT: FCF.cat

L'Europa acaba tercer a la lliga, i demà al bombo de Madrid quedarà emparellat amb un altre tercer d'un altre grup, i el factor camp per sortejar. Els possibles rivals en aquesta 1ª ronda del play-off d'ascens a 2ªB són aquests:

Compostel·la, Covadonga, Cayón, Portugalete, Alzira, Trival Valderas, Arandina, Granada B, Coria, Formentera, Estrella, Mar Menor, Don Benito, Iruña, Calahorra, Ebro i Azuqueca.

El sorteig (en què també hi haurà Olot, Cornellà i Manlleu) començarà a les 17h. a la Ciudad Deportiva de la RFEF a Las Rozas, un cop acabi el del play-off d'ascens a 2ª (on hi haurà finament l'Hospitalet i el Lleida). El president de l'Europa Guillaume De Bode es desplaça demà mateix a terres madrilenyes per representar al club gracienc en aquest sorteig, 12 anys després. De la seva banda, tot l'equip aprofitarà la jornada festiva d'aquest dilluns per viure plegats aquest sorteig al Nou Sardenya, abans de fer el primer entrenament preparant el primer partit de play-off, que es juga ja el pròxim cap de setmana. Recordeu que aquest sorteig es podrà seguir en directe per Marca TV, el web de la RFEF, el twitter oficial del CE Europa o el de servidor. Recordeu també que el hashtag que proposa el club per a tot allò que tingui a veure amb aquesta fase d'ascens és #EuroPlayOff...

 VAMOS, ESCAPULADOS!!!

Per cert, moltes felicitats a l'Olot, merescudíssim campió d'una lliga apassionant i molt disputada, i també al Cornellà, que hauria estat un campió igual de digne!


Zona Mixta:

Després del partit hem parlat amb el porter de l'Europa Rafa Leva, Zamora d'aquest grup 5è de la 3ª divisió:



També hem recollit les valoracions del tècnic Pedro Dólera, per al programa 'Esports En Xarxa' de La Xarxa (minut 7'15"):


I per la tarda, al programa 'Històrics BCN' de 7 de Ràdio la Carlota Martí ha parlat amb Dani Romero, que avui ha estat titular (minut 21'):


-Reaccions entrenadors en roda de premsa al web oficial CE Europa


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa

-La Jornada.cat

-Golcat.com

-Tercera.cat

-Futbolcatalunya.com

-L'Independent de Gràcia

-Arrels Europeïstes

-Torcida Escapulada


Resultats Jornada 38:

FONT: FCF.cat