divendres, 1 de març del 2013

Prèvia Europa - Montañesa: nou derbi i jornada clau

I 14 dies després, tornem a tenir derbi. Just dues setmanes després del triomf per 2-1 sobre el Júpiter, aquest diumenge de Sant Medir serà el torn de la Montañesa, que visita el Nou Sardenya amb necessitats molt similars a les que tenia el conjunt de La Verneda ara fa dues jornades. Un partit molt i molt important, ja que l'Europa ha de fer bo l'empat de diumenge passat a Sta. Coloma en una jornada clau: i és que un triomf de l'equip de Pedro Dólera, combinat amb un empat o victòria visitant en el partidàs Olot-Cornellà que es jugarà diumenge a la tarda, deixaria el liderat a només 2 punts. Personalment, crec que l'equip està en disposició de marcar-se aquest ambiciós objectiu, que pot ser clau per assolir el somni de l'ascens. I és que no és el mateix jugar-te'l en una sola ronda, amb la opció de repesca si la perds, que haver de superar 3 eliminatòries per pujar a 2ª B, sense possibilitat d'error. Però bé, encara queda molt per especular amb tot això; així que a seguir amb la bona línia de treball, humilitat, poc a poc, i bona lletra...

Com venim dient de fa setmanes, el play-off passa pel Nou Sardenya. A l'Europa li queden 7 partits a casa, i sumant aquests 21 punts, l'objectiu estaria pràcticament fet, tenint en compte els 14 punts de marge ara mateix sobre el cinquè classificat, i el fet que en queden 39 per jugar-se. Divendres passat es van complir 10 mesos de l'última derrota a casa, i diumenge vinent els graciencs aspiren a sumar el sisè triomf consecutiu al carrer Camèlies. En cas d'assolir-lo, igualarien les 16 victòries totals en lliga de la temporada 2010-2011, plusmarca de triomfs en l'era Dólera.

Víctor Durán, baixa diumenge per targetes (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

A banda de les baixes ja conegudes dels lesionats Cebri i León, aquesta setmana s'hi afegeix Víctor Durán, per acumulació de 5 targetes. Tampoc hi serà Dani Romero, per malaltia. I caldrà veure cóm pot afectar a Àlex Cano el viatge a Dublin i els 90 minuts disputats en l'amistós de la selecció catalana contra Irlanda d'aquest dimecres passat. Amb tot, sembla clar que Alberto pot recuperar diumenge un lloc a l'onze titular, al costat de Cano a l'eix de la defensa.

EL RIVAL:
Sascha Andreu, referent ofensiu per als de Nou Barris (FOTO: chutedefutbol.com)

Després de perdre 2-3 contra la Pobla de Mafumet en un partit que guanyava per 2-0, la Montañesa arriba al Nou Sardenya força necessitat de punts; i com ja va passar davant el Júpiter, això de ben segur que reduirà les diferències aparents que hi ha a la classificació. L'Europa, tercer amb 52 punts, contra la Monta, setzena amb 25. Potser en una altra categoria això faria pensar que aquest seria teòricament un partit còmode, però ja sabem que a 3ª divisió les coses no són així. I sense anar més lluny, ara fa dues jornades, el líder Olot només va poder guanyar per 1-0 davant de l'equip de Nou Barris. A més, als últims desplaçaments, la sorollosa i fidel penya 'El Hueco' i altres aficionats de la Monta han acompanyat l'equip, i de ben segur que diumenge al Nou Sardenya es deixaran escoltar, donant suport als seus jugadors. No tinc cap mena de dubte que en aquest derbi hi haurà ambientàs a la grada, i tornarem a superar amb escreix el miler d'espectadors.

La Montañesa és un equip combatiu i amb la raça i el caràcter del seu tècnic, Manolo González. Amic i excompany de Pedro Dólera en aquella Montañesa que entrenava Puchi, l'entrenador groc-i-negre està fent reaccionar un equip que va començar la lliga enfonsat en la zona de descens. Però atenció, perquè des que va començar 2013, ha sumat 11 punts de 21, i per ara és el sisè millor equip de l'any (només han sumat més punts Cornellà, Europa, Gavà, Olot i Rapitenca). Això sí, fora de casa només han guanyat 1 partit en tota la lliga (el 20 de gener, 0-2 a Castelldefels), sumant 7 punts de 39 possibles.  Amb 23 gols, és el cinquè equip que menys en fa; i amb 42 d'encaixats, és el segon cojnunt més golejat de tota la lliga.

La Montañesa que es trobarà l'Europa diumenge serà força diferent a l'equip del partit d'anada a 'la bombonera' de Nou Barris, i és que durant la temporada s'ha anat reforçant amb uns quants jugadors: l'ex porter de l'Europa Tato Burgada, el contundent defensa (també exescapulat) Juan Pablo Amantini, Ferran Melich (que va tornar després d'uns mesos al Terrassa de Miki Carrillo), o davanters com David Biyong o Sascha Andreu són alguns dels fitxatges, que s'ajunten a altres futbolistes que ja hi eren com el porter Víctor Cócera, Uri Escabrós (4 gols ja) o un altre ex-escapulat: Nils.

De cara a aquest partit, Manolo González no pot comptar, precisament, amb un dels ex-jugadors de l'Europa, Amantini, lesionat al turmell. En canvi, recupera al ràpid atacant Biyong.

Caldrà veure cóm afecta anímicament a la Monta la dolorosa derrota de l'última jornada contra la Pobla de Mafumet:

FONT: BTV esports

A LA 1ª VOLTA:
En un partit força igualat, Epitié va rescatar 1 punt que haurien pogut ser 3 si els escapulats haguessin tingut una mica més d'encert al tram final...

FONT: BTV esports

PRECEDENTS:
'Ojo al dato!', que diria aquell: l'Europa no ha guanyat MAI la Montañesa en els 5 partits precedents de lliga a 3ª divisió: fins ara, 2 empats i 3 derrotes. De fet, de 9 partits oficials jugats fins ara en totes les competicions, els escapulats només n'han guanyat 2: un a 1ª Catalana (1-0 al Nou Sardenya, l'11 d'abril de 2005), i un altre en Copa Catalunya (1-5 a fora, l'any 1990). Per tant, una negativa dada històrica que l'Europa dels rècords podria trencar aquest diumenge...


FONT: futbolme.com

FONT: CD història i estadístiques CEEuropa

Crònica a Mundo Deportivo de l'únic triomf de la història al Nou Sardenya davant 'la Monta'; va ser a 1ª Catalana


PARTITS JORNADA 26:














FONT: FCF.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!!


*Per cert, en només 2 mesos de vida, aquest blog ja ha superat les 4.000 visites. Moltes gràcies a tots els  escapulats i/o amants del futbol català que us passeu per aquí a tafanejar!!