dimecres, 20 de març del 2013

Camacho, un mes i mig de baixa!!

Camacho, en el moment de lesionar-se contra el Cornellà (FOTO: Àngel Garreta / Golcat.com)

Sembla que haguem trepitjat merda. Tot i la gran temporada i les magnífiques notícies que ens està donant l'Europa aquesta temporada, aquest equip sembla condemnat a conviure amb més obstacles i desgràcies que ningú, en forma de sancions i lesions. I ara li ha tocat el torn a un dels homes claus de l'equip de Pedro Dólera: Roberto Camacho. Titular indiscutible, màxim golejador escapulat amb 7 gols (si tenim en compte que 5 de les 9 dianes d'Óscar Muñoz van ser amb el Castelldefels), i jugador amb més minuts a la lliga fins diumenge, Camacho es va trencar l'adductor en els instants inicials contra el Cornellà, i s'haurà d'estar al voltant d'un mes i mig de baixa. És a dir, que no tornaria a jugar fins a la recta final de la lliga, tot just per agafar el ritme per als play-offs. Una baixa sensible, per la seva capacitat de desequilibri i pels seus gols. En qualsevol cas, si aquest equip està demostrant una virtut és la de sobreposar-se als entrebancs i a que tothom sigui important. Així que, molts ànims per a en Roberto en la recuperació, i a tot l'equip per fer-nos oblidar als que faltin!!

ALBERTO, LA SETMANA MÉS MEDIÀTICA

Alberto va marcar un gol que pot valer mitja lliga (FOTO: REM Images / Àngel Garreta)

Els mitjans de comunicació tenim uns dinàmiques i rutines de treball que a vegades són força injustes amb els protagonistes: quan ets un jugador que, per les raons que sigui, no estàs tenint molts minuts, o estàs lesionat, o fa 10 partits que no marques, no et donem ni bola. Però si, de sobte, diumenge et toca jugar, i fas un gol que pot ser crucial en el devenir final de la lliga, llavors tothom corre-cuita a trucar-te.  En la nostra defensa he de dir que el dia a dia tampoc ens deixa massa marge per fugir del que és pròpiament actualitat, però en fi...  sigui com sigui, el nom de la setmana al Nou Sardenya és Alberto González; no només perquè (al costat de Víctor Durán, Aitor Torres, un sacrificat Rovira i la resta de l'equip) va fer oblidar les moltes baixes en defensa, sinó perquè, com a cirereta del pastís, va fer un golàs que va servir per derrotar el totpoderós Cornellà i impulsar les opcions de títol de l'Europa. A banda de l'entrevista post-partit que ja us adjuntàvem a la crònica del partit (com també altres a Rovira i Delmàs), aquí van unes quantes presències més del defensa escapulat als mitjans.

Començant per l'entrevista que li feia Cristina Álvarez al programa 'L'Observatori en Joc' de La Xarxa (al minut 13'40". Just abans, el jugador de l'Olot Marc Francolí parla de la pressió d'Europa i Cornellà en la lluita pel títol):


Al programa 'Històrics BCN' de 7 de Ràdio, la Carlota Martí va preparar un reportatge sobre Alberto i el seu germà Sergio, l'exjugador de l'Espanyol, tot un habitual als partits del Nou Sardenya (sobre el minut 8'30"):


Alberto també és el protagonista d'una de les històries del capítol 19 de 'Les 10 Vides de la Tercera', la magnífica secció de relats-ficció que fa en Roger Sánchez a Golcat.com.

A més, també a Golcat.com estrenen una secció, 'L'ull del #futbolcat', amb una galeria d'imatges del partit Europa - Cornellà, amb fotos de l'Àngel Garreta. I també a Mundo Deportivo han publicat una altra galeria d'imatges del partit de diumenge passat.


ELS TÈCNICS EXPLIQUEN A BTV EL CANVI DE L'ÚLTIM ANY

Com molt bé explica Marcos Arizmendi a BTV esports, fa un any l'Europa perdia a casa de l'Espanyol B i començava  a veure de ben a prop les urpes del descens. Amb el mateix cos tècnic i 14 jugadors que ja hi eren la darrera temporada, ara l'equip lluita pel títol i per l'ascens a 2ª B. L'entrenador Pedro Dólera, el seu segon Dani Contreras, i l'entrenador de porters i responsable de l'scouting Toni Ribas donen el seu punt de vista del canvi radical en la situació de l'equip en aquests últims 365 dies:

FONT: BTV Esports


EL RECAPTE D'ALIMENTS, TOT UN ÈXIT!


FOTO: CEEuropa.cat

Una vegada més, l'afició de l'Europa va demostrar la seva sensibilitat i solidaritat cap als més necessitats. Després dels 3000kg d'aliments recollits al novembre per al Banc d'Aliments, diumenge davant el Cornellà, els socis i aficionats escapulats (i també alguns del Cornellà) van afegir-hi prop d'uns 1.700 kg més al gran recapte. Dilluns, l'Europa va fer arribar tot aquest menjar a la Parròquia de la Salut de Gràcia. La responsable de coordinació de les parròquies Mare de Déu del Coll i Mare de Dé de la Salut, Matilde Climent, ha agraït al club i als seus aficionats aquesta donació, que ajudarà a les més de 300 famílies a la setmana que són ateses des d'aquestes punts. Si algú no hi va poder contribuir i encara hi vol posar el seu granet de sorra, ho podeu fer al c/ Clavell 6, o trucant al tf. 93 347 10 35.


L'EUROPA HOMENATJARÀ ALS CAMPIONS DEL 63!!

FOTO: CEEuropa.cat

En la prèvia del partit contra el Cornellà, ja advertíem que enguany es compleixen 50 anys del segon i últim títol de campió de 3ª divisió que té el club. Aquell any (en què encara no existia la 2ª B), l'Europa va pujar a 2ª divisió, on s'hi va estar durant 5 anys, esdevenint un dels equips més mítics dels 106 anys d'història escapulada. Doncs bé, segons explica el web oficial del club, el pròxim 19 de maig, coincidint amb l'últim partit de lliga davant la Pobla de Mafumet, els supervivents d'aquell històric equip rebran un homenatge. Per això, el club fa una crida a socis, aficionats i col.leccionistes per aconseguir el màxim de documentació, fotografies i arxius per confeccionar una exposició i una projecció que es farà aquell dia. Detalls per participar-hi, al web del club. Us imagineu que l'homenatge culminés aquell dia celebrant el títol de campió de lliga...?

Per cert, i ja que parlem d'històrics de l'Europa, el doctor en Història Contemporània i col.laborador del diari Ara, El 9 Esportiu i revista Panenka Carles Vinyas assegurava a les últimes hores a twitter que nous estudis apunten que el mític Manel Cros (del que ja en vam parlar quan recordàvem la maneta al Madrid de l'any 1929) seria el màxim golejador de la història escapulada, amb 99 gols en 133 partits:


Doncs avui el web del club confirma aquesta dada, que fa que Cros passi per davant de Jaume Valls, davanter dels anys 50 fins ara considerat oficialment màxim golejador de la història de l'Europa, amb 64 dianes. Aquesta és només una de les noves dades recopilades per l'historiador del club Xavier Vidal, que ha fet un magnífic estudi per documentar els anys 20 i 30 del club.


PARTICIPEU AL CONCURS 'PITONISO #3DIV5'!!


Recordeu que estem buscant al 'Pitoniso Pito' del futbol català, amb un concurs per pronosticar els resultats d'Europa, Olot i Cornellà a les 10 últimes jornades, i també amb quin ordre i punts acabaran la lliga. Per participar, només us heu de descarregar gratuïtament i omplir aquest document d'Excel, i enviar-me'l a traperinho@gmail.com:



Detalls i normes del concurs, explicades aquí. Tindrem un premi ben guapo que us anunciarem als pròxims dies!!