dilluns, 25 de març del 2013

Figueres 1 - Europa 1; punt de convicció

Javi Lara ha fet el seu sisè gol a la lliga (FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta) 

Un puntàs. Això és el que ha guanyat aquesta tarda l'Europa al camp del Figueres: allà on ningú guanya des de fa 16 mesos, on fa 15 dies va caure el líder Olot, i on també han perdut equips com el Terrassa, Gavà, Pobla de Mafumet, Rapitenca o Rubí. Una vegada més, l'equip ha aconseguit aixecar un gol de desavantatge (i ja van 8 cops), i ha refermat la seva autoestima i condició d'equip sòlid i ferm candidat a posar-li les coses ben difícils als seus rivals en la lluita pel títol. Sí, és cert que Olot i Cornellà han empatat els seus partits i hagués estat una bona oportunitat per guanyar-los terreny; però, sincerament, abans de la jornada, anant a un camp tan complicat com Vilatenim, ja hauria signat que la classificació es quedés com estava. I si no, només cal mirar aquesta dada: feia 32 anys i 16 dies que l'Europa no puntuava a Figueres...

Cano ha tornat a l'onze després de sanció (FOTO: UE Figueres.cat)

Pedro Dólera ha fet un onze amb moltes novetats: Aitor Torres i Cano han tornat després de sanció, Dani Romero ja recuperat dels còlics que li havien afectat darrerament, i Mañosa ha ocupat la plaça al mig del camp que deixava un titular habitual com Guzmán per culpa d'un fort cop al peu. Com li ha passat moltes altres vegades, l'Europa no ha sortit massa endollat al partit, i a la 1ª part ha estat el Figueres l'únic que s'ha apropat amb perill. En una d'aquestes accions, al minut 33, Albert Moñino ha fet una gran acció individual a la frontal de l'àrea, culminada amb un xut creuat que ha superat Rafa Leva. Abans d'arribar al descans, Murga i Pol Compte han pogut eixamplar distàncies, però per fortuna, en ambdós casos la pilota ha sortit desviada.

Óscar Muñoz, tan vigilat com sempre pels defenses rivals (FOTO: UE Figueres.cat)

A vestidors, Pedro Dólera ha demanat més espurna als seus homes, i aquests han respost només començar la 2ª part. Molt més actius i ficats en el partit, els escapulats han tornat a ser un equip de segones parts, i han passat a dominar el partit. Al primer quart d'hora de la represa, Javi Lara i Óscar Muñoz han fet treballar al porter figuerenc Joan Ureña. Les entrades al camp de Guzmán, Delmàs i Iván Álvarez han precedit al gol gracienc. Centrada des de l'esquerra a l'interior de l'àrea, i amb molta trapelleria, el capi Delmàs treu petroli provocant el penal de l'empat a un quart d'hora del final. Des dels 11 metres, Javi Lara ha enganyat totalment al porter i ha sumat el seu sisè gol en lliga, quart des del punt de penal. Abans d'acabar, Rafa Leva i Cano sota pals han salvat dues accions molt perilloses dels locals, que han demostrat el per què de la seva magnífica ratxa a casa.

Amb el punt, l'Europa ja en suma 60 i es manté segon a 3 punts de l'Olot, i amb 2 de marge sobre el Cornellà. La pròxima jornada, recordeu, DIVENDRES a les 12h al Nou Sardenya, contra el Vilafranca. En cas de triomf, els de Pedro Dólera serien colíders (com a mínim, fins que jugui l'Olot diumenge). Per cert, destacar avui la nombrosa presència de seguidors escapulats a Vilatenim. Escalfant motors per a la festa dels play-off...

FONT: BTV Esports



























FONT: FCF.cat

Zona Mixta

-Reaccions post-partit dels tècnics al web oficial CE Europa

Al programa 'Històrics BCN' de 7 de Ràdio, la Carlota Martí ha fet la crònica del partit des de l'autocar de l'Europa, i en Xavi Rodríguez ha entrevistat al defensa escapulat Víctor Durán (21'20" del player):


I a la nit, al programa 'Superdiumenge' de RAC 1, han aprofitat l'aturada de la lliga a 1ª divisió per fer una tertúlia de la 3ª divisió, amb el capi Àlex Delmàs, el pitxitxi de l'Olot Carlos Martínez i el golejador del Cornellà Enric Gallego. Us el podeu descarregar aquí (és el link de les 22h).


Així ho han vist:





Resultats jornada 29:

FONT: FCF.cat