dijous, 14 de març del 2013

La premsa #futbolcat analitza l'Europa-Cornellà

FOTO: ue_cornellà.blogspot.com.es

Després de l'anàlisi del Cornellà que ens va fer el cos tècnic de l'Europa, i l'enquesta amb porra inclosa entre els jugadors d'un i altre equip, el seguiment especial del partidarro de diumenge que estem fent aquesta setmana es fixa avui en la premsa. Diumenge a les 12h el Nou Sardenya viurà un dels partits més importants de la temporada del futbol català: el tercer (56 punts) contra el segon (57), en dura pugna per ser l'única alternativa a l'Olot (59); durant unes hores, uns o altres poden ser líders o colíders si el partit no acaba amb empat (i en espera del que faci l'Olot per la tarda, a casa contra el Vilafranca). Tenint en compte la transcendència del partit per a la resolució final de la lliga, 'Vamos, escapulados' ha fet el seu particular onze de periodistes #futbolcat que veuen cada setmana partits de 3ª divisió, per analitzar el partidàs de la jornada i la lluita pel títol. Les preguntes que els hem fet, aquestes:

1) Cóm preveieu l'Europa-Cornellà?

2) Veieu l'Europa amb opcions de ser campió? Per qui aposteu?

3) Porra amb golejadors de l'Europa-Cornellà?

I les respostes, aquestes. Gràcies a tots per la vostra col.laboració i gran predisposició, i ens veiem pels camps!!


ROGER SÁNCHEZ (@rsanchez1985), La Xarxa (TV), Golcat.com, Tercera.cat...

1) Un duel amb molta intensitat, en què espero (i suposo) que el Cornellà no renunciarà a res, com ja va fer a Olot, i l'Europa buscarà donar un cop d'autoritat amb un triomf que capgiri l'ordre actual del triumvirat. Si, com quan va rebre l'Olot, els escapulats mantenen el rigor defensiu, el partit serà molt interessant tàcticament, amb un Cornellà buscant el joc vertical i l'Europa correcte al darrere i esperant mostrar la imatge dels dies grans al Sardenya. Si cap dels dos renuncia al que ens ha estat mostrant fins ara, serà un partit apassionant del que, qui sap, pot sortir el futur campió de Tercera.

2) I tant. Molts dels entrenadors o jugadors d'altres equips amb qui parles el destaquen com l'equip més fort de la categoria. Crec que, més enllà de comparacions que es fan difícil de resoldre, té els ingredients per ser campió: bon treball defensiu, ampli ventall d'opcions al davant, i un mig del camp molt ben compensat entre talent i esforç. De fet, Olot, Cornellà i Europa presenten aquests ingredients, i el seu encert als duels directes pot acabar marcant la resolució final. 

3) Si dic un empat a u se'm pot dir que no em mullo... però veig un duel de forces molt igualades... potser per allò de la força de l'Europa al Sardenya, i per la fortalesa defensiva que ha exhibit en els 'duels grans' de la temporada (Olot, Terrassa, fins i tot la bona imatge mostrada a Cornellà) apostaré per un 2 a 1. Els gols, de Diego i Óscar Muñoz, que vol trencar la "mala" ratxa; i d'Enric Gallego, el gran matador del Cornellà. Esperem, davant de tot, veure un bon partit, i com deia Jordi Roger a Olot, celebrar que cap dels dos equips hagi renunciat al seu full de ruta, el que els ha dut a ser segon i tercer, amb opcions de campionat final.


TONI CASTRO (@toni_castro), La Xarxa (ràdio)

1) Molt igualat. S'enfronta el segon equip menys golejat de Tercera contra l'equip més golejador. A més, els 2 equips arriben amb la moral reforçada per la victòria amb remuntada en l'última jornada i saben que el guanyador lluitarà fins al final amb l’Olot per ser campió, però també hi haurà molta por a perdre.  

2) Té opcions. L'Olot-Europa de la penúltima jornada pot ser clau. Aposto per l'Olot. 

3) Europa 1 (R.Camacho)-Cornellà 1 (E.Gallego)

ROGER MATAMOROS (@rogermataapa), BTV Esports

1) Crec que serà un partit molt igualat, però que l'Europa voldrà mantenir-se invicte al Nou Sardenya. A part és una gran oportunitat per superar el Cornellà a la classificació. Si els escapulats són capaços de mantenir el control de la pilota crec que poden fer molt de mal.

2) Crec que en aquests moments l'Europa per ser campió de Tercera només depèn d'ell mateix. Una victòria a casa amb el Cornellà i una victòria a Olot probablement donarà el liderat als de Gràcia. El problema és que el partit amb els de la Garrotxa és la penúltima jornada i pot ser que estigui tot decidit o que hi hagi bufetades. A part l'Olot no ha tingut uns bons darrers resultats, dels darrers cinc partits dos derrotes a casa del Gavà i Figueres, un empat al camp de la Gramenet, Amb els colomencs i els del Baix Llobregat no han fet un bon resultat i són equips de mitja taula, i les dues victòries a casa, amb el Muntanyesa van guanyar amb una mica de sort i els de Nou Barris els van complicar les coses i amb el Cornella un 3 a 2 que van aconseguir en el darrer minut. Si això és un símptoma de problemes o veurem  en les properes jornades.

3) 3 a 1, Roberto Camacho, Javi Lara i Oscar Muñoz; per part del Cornellà, Enric.

SERGI VARGAS (@sergi_vargas) Ràdio Marca, Golcat.com

1) Duel espectacular i força imprevisible. L'ambició, atreviment i grau de valentia del Cornellà, com la que va mostrar fa un parell de setmanes contra l'Olot, serà claus per poder contrarrestar el joc d'un Europa que es troba molt i molt còmode aquesta temporada al Nou Sardenya. El partit de la primera volta va venir condicionat per una expulsió als primers minuts de joc, a més que l'estat físic i rodatge no és el mateix. Partit obert i sense favorit clar, només desnivellat pel factor local de l'Europa.

2) Tenint en compte la baixada de resultats de l'Olot fora de casa, tot i que ara es manté líder, l'Europa té moltes opcions de poder arribar a la primera plaça perquè presenta una regularitat i equilibri com a local i a domicili molt més fiables que els garrotxins. Respecte el Cornellà, els registres són similars, tret d'una única derrota a casa. Petits detalls marcaran les diferències finals a la part alta; el duel de diumenge pot ser un d'ells.

3) Porra: Europa 1 (Roberto Camacho)-Cornellà 0

CARLES GARCIA (@GranCarles), La Jornada.cat

1) Em sembla que serà un partit molt dur físicament i si algú el vol guanyar haurà de fer més d'un gol. No m'espero un partidàs perquè tots dos tindran un punt de nervi degut a la situació. Perdre pot donar ales per enèsima vegada a l'Olot i no ho voldran permetre. Però el que és segur és que ens farà vibrar fins al minut 90.

2) Per descomptat que l'Europa té opcions de ser campió! Només cal veure que depen d'ell mateix per endur-se la Lliga. Ara bé, no és una cosa fàcil i, ara mateix, és qui més complicat ho té dels tres. Rep el Cornellà i ha de passar per Figueres i Olot. Sense mencionar als que es juguen la vida per ni baixar. Hi somniarem i confiarem, però és molt complicat.

3) Per a la porra, contradient el que he dit abans aposto per l'1-0 amb gol de Delmàs.

JORDI MESTRES (@JordiMestres7), futbolcatalunya.com

1) Serà un partit molt igualat i els petits detalls decidiran el resultat. De fet tots els partits entre els tres primers – Olot, Cornellà i Europa – han acabat amb empat o amb victòria per un gol i no crec que el del proper diumenge sigui l’excepció. L’Europa parteix amb avantatge pel fet de jugar al Nou Sardenya – on encara no ha perdut – i també perquè el veig un equip més sòlid i efectiu que el Cornellà.

2) Té moltes opcions reals de campionat. Els tres punts que li treu l’Olot no són res, i més tenint en compte els mals resultats dels de Bañuelos últimament lluny de la Garrotxa. El partit del diumenge pot ser clau per confirmar/desmentir aquesta possibilitat, tot i que no crec que decideixi res definitivament. Si hagués de ‘mullar-me’ per algun dels tres aspirants apostaria per l’Europa. Em baso, sobretot, en la seva trajectòria (és l’equip de Tercera que menys partits ha perdut) i en el gran treball que estan fent després d’un any molt complicat.

3) Europa 2-1 Cornellà (Javi Lara i Camacho / Enric Gallego)

GENÍS DE MONER (@genisdemf), segueix l'Europa a El 9 Esportiu

1. Guanyarem! A casa i en partits importants, l'Europa està responent aquest any. A més, toca venjar-se de la derrota de l'anada que va fer molt mal.

2. No coneixo els altres equips de la categoria tret de quan passen pel Sardenya, però veig molt difícil lluitar pel primer lloc. Veig a Cornellà i Olot molt més forts. Per contra però, crec que l'Europa és un equip molt més regular; no marquem molts gols i encara no hem tingut cap resultat abultat, però tant Olot com Cornellà són capaços de guanyar 4 a 0 i la setmana següent palmar contra un rival d'abaix. Estaria molt bé que seguís la igualtat entre els 3 primers fins al final, viuríem un final de lliga emocionantíssim. I va, em mullo, quedarem 2ons (Olot campió), cosa que seria un èxit total. Factor camp a favor pel play-off!!

3. Europa 1-0 Cornellà. Gol de Javi Lara

CARLOTA MARTÍ (@lotorapid), segueix l'Europa a 7 de Ràdio

1) El Cornellà és un equip acostumat a fer molts gols i també a rebre'n. L'Europa, per la seva banda, també - només en cinc partits s'ha quedat sense veure porteria- i sempre que fa gol empata o guanya. A la primera volta el Cornellà es va emportar el partit amb un gol en els últims minuts i l'expulsió d'Edgar va deixar l'Europa amb deu bona part del partit. Tot i jugar amb deu recordo un Europa que va tenir força oportunitats per obrir la llauna amb diverses internades per les bandes i que va fer un partit bo. Suposo que si l'Europa es vol emportar els tres punts haurà d'aprofitar els espais que deixin els laterals del Cornellà i també les jugades a pilota aturada (faltes picades per Javi Lara, córners buscant el cap dels centrals). Em preocupen les baixes en defensa, no hi seran ni León, ni Cano, ni Edgar i davant l'Europa tindrà l'equip que més gols porta aquesta temporada.
La veritat és que és difícil de preveure el que passarà a la gespa del Nou Sardenya. Per una banda, a aquestes alçades de temporada, amb dos equips que es juguen tant m'imagino un partit en què es vigilaran molt l'un a l'altre, lluitaran per tenir la pilota i potser hi haurà menys oportunitats i gols dels que es podria esperar. Però per l'altra, també veig dos equips que buscaran la porteria rival, generaran ocasions i faran un partit d'aquells macos pel públic -que segur que omplirà el Nou Sardenya-.

2) Tot és possible. És complicat assolir la primera posició perquè l'Olot està molt fort però està clar que una victòria davant el Cornellà donaria ales a l'Europa. Pujarien a la segona posició i després vindrien vuit partits complicadíssims en què tots estaríem ja desitjant que arribés la jornada 37 i la visita a Olot, un camp d'on encara ningú s'ha pogut emportar cap punt. La veritat és que aposto per un Olot campió i un Europa segon.

3) 1-0. Javi Lara 

JOSE ANTONIO AMORES (@Ja_amores), Ràdio Cornellà

1) L'Europa està intractable al Sardenya on encara no ha perdut aquesta temporada, però el Cornellà ha guanyat a domicili a Figueres, Pobla Mafumet, Manlleu i només va cedir els tres punts a Olot en el temps afegit. Lo més còmode és apostar a empat. A l'anada l'Europa va poder guanyar, però aquell dia el Cornellà va tenir la sort de cara.

2) A dia d'avui veig Europa amb més opcions de ser campió que no pas l'Olot (i amb permís del Cornellà). Els de la Garrotxa estan molt irregulars i no han sabut aprofitar les punxades dels seus perseguidors durant l'últim mes. Al contrari, els té a sobre. M'expliquen que el líder va de baixada i que hi han nervis al vestidor. Sense cap mena de dubte estan acusant el canvi d'entrenador. No són els de la primera volta.

3) 1-2: Delmàs per part de l'Europa i Juli i Enric per part del Cornellà 

URI BOIX (@uriboix), segueix l'Olot a Ràdio Les Planes, La Xarxa i Golcat.com

1) Veig un partit equilibrat, amb pocs gols i que es decidirà per petits detalls. L'Europa està fort a casa i arriba en bona dinàmica però el Cornellà té un equipàs, amb molt caràcter i sempre treu l'orgull en els moments complicats. 

2) Jo el veig el tercer en discòrdia, el tapat que ve des del darrera i que pot aprofitar el frec a frec entre Olot i Cornellà. Personalment, escombro cap a casa i aposto per l'Olot com a campió perquè s'ho mereix, pel rendiment al seu Estadi i per les ganes i l'ambició del club.

3) El meu pronòstic és un empat (1-1) amb gols de Guzmán i Enric Gallego.

PEP VIDAL (@masnoublog), Ona SPS

1) L'Europa-Cornellà, com tots els duels entre els tres candidats al primer lloc fins ara i tal com és la tònica general de la categoria, el veig com un partit igualat que es decidirà per detalls. Els dos equips arriben en un bon moment i passi el que passi crec que els dos seguiran tenint opcions.

2- Crec que l'Europa té opcions per ser campió, però personalment crec que dels tres és el que el veig un pél per sota. Probablement és el bloc més conjuntat dels tres, però també el planter amb menys qualitat técnica i amb més jugadors inexperts en aquestes batalles. De totes maneres no crec que es despengi fins a les últimes jornades.

3- Europa 2-2 Cornellà (Diego Fernández, Guzmán / Enric, Boris).