dimarts, 19 de març del 2013

Europadístiques jornada 28

FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta


Minuts jugats:
Font: CE Europa.cat

Gols:
                                                                                                                                *5 gols d'Óscar Muñoz amb el Castelldefels


Targetes:                                                                         


Expulsions a favor:      4  (a Gavà, a Sta. Coloma, a Vilafranca i a Vilassar)
Expulsions en contra:  5  (Édgar a Cornellà i Rapitenca, Rafa Leva a Rapitenca, Rovira davant Rapitenca a casa, i Epitié davant Montañesa a casa)

Penals a favor:  

Penals en contra:  










Gols de falta:  3

-2 de Cebri (a Terrassa, i a casa contra el Gavà)
-Javi Lara (davant l'Olot)


Remuntades a favor: 

Remuntades en contra: 


Quan marca l'Europa?: 


Quan encaixa l'Europa?: 


CONCLUSIONS / CURIOSITATS:
13 partits amb porteria a zero; equip menys golejat; només 4 gols en contra al 2013 (FOTO: Mundo Deportivo)

*Els 11 gols marcats a l'últim quart d'hora dels partits han donat 14 punts
*Els 3 gols encaixats a l'últim quart d'hora han restat 5 punts

*Dels 36 gols marcats per l'Europa, 25 han estat a la 2ª part (69'4%)

*L'Europa ha deixat la porteria a zero en 13 dels 28 partits jugats fins ara.
*L'Europa va estar 508 minuts sense encaixar cap gol. El porter Rafa Leva va deixar la porteria a zero entre el gol del jugador del Balaguer Adrià De Mesa al minut 12 del partit de la 16ª jornada de lliga, i el del futbolista de la Rapitenca Javi Ramos al minut 70 de la 21ª jornada.
*De fet, al 2013 l'Europa només ha encaixat 4 gols (Rapitenca, Júpiter, Grama i Gavà). Són les quatre úniques dianes en contra en els darrers 1.158 minuts.
*Després d'aquesta última jornada, l'Europa atrapa l'Olot com l'equip menys golejat de la lliga.

*Camacho és golejador de part final de partit (els seus 7 gols han estat des del minut 45 fins al 90, tot i que el de Vilafranca va ser al 45 de la 1ª meitat). Quan ell marca, l'Europa ha sumat 19 de 21 punts possibles.

*Precisament, Camacho va ser el botxí del Júpiter en els 2 partits d'aquesta lliga, marcant el gol del triomf escapulat tant a La Verneda com al Nou Sardenya. 

*Dels 5 gols de Cano, 4 han estat recollint el rebuig d'un rival dins l'àrea. Jugador llest, atent i ràpid com pocs! A més, 4 dels seus 5 gols han estat gràcies a jugades de pilota aturada: 1 de cap a la sortida d'una falta (Grama), 1 en el refús del porter després de rematar ell mateix una falta de cap (Rubí), i 2 en el rebuig de sengles penals fallats (Vic i Vilassar). A més, tots ells han estat als primers 48 minuts de partit. En aquests partits s'han sumat 13 pts de 15 possibles.
*Els 4 gols d'Óscar Muñoz com a escapulat han estat de diferent factura: a la contra i definició creuada dins de l'àrea, i de fort xut de llarga distància, a Palamós; de cap dins l'àrea petita davant el Balaguer; i amb el pit dins l'àrea petita contra el Terrassa. Sempre que ell marca, l'Europa guanya.
*Dels 5 gols de Javi Lara, 4 han servit per obrir la llauna, i en aquests partits s'han sumat 13 punts de 15 possibles (només es van escapar els 2 punts de l'empat a última hora a Manlleu)
*Els 3 gols que ha fet Guzmán han coincidit amb 3 remuntades completes de l'Europa (Santboià, Palamós, Balaguer). 3 gols, 9 punts de 9 possibles. L'única remuntada on no va marcar va ser a Gavà.
*Epitié és el revulsiu per excel·lència: els seus 3 gols han estat al tram final dels partits, i han fet sumar 5 punts més
*Els 3 gols de Diego han estat entrant en diagonal per l'esquerra: a la porteria de Secretari Coloma del Nou Sardenya (Castelldefels i Terrassa) i 1 a La Bòbila. 7 punts de 9 possibles quan ell marca.
*Amb el gol que va fer a Rubí, Rovira va posar fi a una mala ratxa sense veure porteria en lliga que ha durat 14 mesos i 21 dies: concretament, des del 20 de novembre de 2011, quan va fer un doblet contra el Terrassa en un partit al Nou Sardenya que va acabar 2-2.

*Amb el gol marcat ahir, Alberto posa fi a una ratxa sense marcar a la lliga de 14 mesos i 5 dies. El seu últim gol al campionat també va donar el triomf per 1-0; va ser el 12 de gener de 2012, davant el Masnou, en aquell partit que s'havia suspès per la pluja 2 mesos abans.


Alberto, celebrant el seu anterior gol en lliga, davant el Masnou (FOTO: CE Europa.cat / Àngel Garreta)

*Els 6 penals llençats per l'Europa han acabat en gol, tot i que 3 s'han fallat. Només ha marcat des dels 11 metres Javi Lara (a Gavà, Vic i Manlleu), i en els 3 restants es va marcar després del rebuig del porter (Camacho a Terrassa, i Cano a Vic i a casa contra el Vilassar)

*Iván Álvarez va estar 6 mesos menys 5 dies sense jugar un partit. El migcentre es va estrenar a Rubí, el 10 de febrer de 2013, després de lesionar-se el 15 d'agost de 2012, en el minut 2 del Trofeu Vila de Gràcia davant l'Espanyol B. L'últim partit de lliga que havia disputat va ser 9 mesos abans: el 6 de maig, al Nou Sardenya, en l'empat a 2 davant la Montañesa que va certificar la permanència de l'Europa a 3ª.

*3 de les 5 expulsions de l'Europa a la lliga han estat contra la Rapitenca (Les altres, a Cornellà, i a casa contra la Monta)

*Jugant amb 10, l'Europa no ha guanyat cap partit (empats a casa contra Rapitenca i Montañesa, i derrotes a Cornellà i St. Carles de la Ràpita)

*Les 4 expulsions a jugadors rivals de l'Europa han estat en partits jugats lluny del Nou Sardenya.

*Les 3 derrotes de l'Europa en lliga han estat per 1-0, i a fora (a Vilassar, Cornellà i St. Carles de la Ràpita)

*L'equip es manté invicte a la lliga al Nou Sardenya des de fa ja gairebé 11 mesos. L'última derrota a casa va ser el 22/4/2012, davant el Balaguer (0-2)

*Des de la derrota a Cornellà i fins la desfeta a St. Carles de la Ràpita, l'equip havia empalmat 11 jornades invicte amb 8 victòries i 3 empats: des de la derrota a Cornellà continuaríem sent líders amb 44 punts sumats de 57 possibles i 1 única derrota. En aquests partits, l'Olot ha sumat 39 punts (4 derrotes), i el Cornellà 32 punts (i 5 derrotes).

*L'equip es va quedar a només 2 jornades d'igualar la millor ratxa de partits invicte amb Pedro Dólera a la banqueta. Van ser 13 jornades seguides sense perdre, la temporada 2010-2011, acumulant 8 victòries i 5 empats, marcant 22 gols i encaixant-ne 10, i sumant un total de 29 punts de 39 possibles (de la 9ª a la 21ª, ambdues incloses: Vilafranca 0-1, Llagostera 1-0, Palamós 2-2, Masnou 3-3, Gavà 0-0, Prat 3-1, Vilanova 0-1, Balaguer 3-0, Terrassa 1-1, Premià 1-0, Pobla 1-2, Amposta 3-1 i Espanyol B 1-1. La Montañesa va trencar la ratxa el 23/1/2011, guanyant 0-3 al Nou Sardenya).

*Amb el triomf davant el Cornellà, l'Europa ha superat la major xifra de victòries i punts en una temporada amb Pedro Dólera a la banqueta: ara mateix són 17 triomfs i 59 punts, superant les 16 victòries i 58 punts de la temporada 2010-2011, en què l'equip va acabar 7è.


L'Europa dels récords va superar ahir el nº de triomfs i punts a l'era Dólera, i ja és el millor de 2013 (FOTO: @jmtdsgn)

*Des que ha començat 2013, l'Europa ja és el millor equip amb 24 punts sumats de 33 possibles. La classificació virtual al 2013 seria: Europa 24; Cornellà 23 pts; Olot i Terrassa 20; Gavà i Rapitenca 17; Manlleu i Montañesa, 16; Pobla de Mafumet 15; Figueres i Vilafranca 14Balaguer i Rubí 13; Júpiter, Castelldefels, Santboià i Vilassar 12; Palamós 11; Vic i Gramenet 7.

*Pel que fa a la classificació virtual de la 2ª volta, l'Europa també seria el millor equip, amb 20 punts sumats de 24 possibles. Els millors serien Europa amb 20 punts; Terrassa 19; Olot i Cornellà, 17; Gavà i Rapitenca 16; Manlleu i Montañesa 14Pobla de Mafumet i Vilafranca 13; Balaguer 12; Figueres 11; Palamós 10; Rubí i Castelldefels 9 Júpiter i Santboià 8; Vic, Grama i Vilassar 6.

*Per ara, l'Europa està fent millor 2ª volta que la 1ª. A aquestes alçades de la 1ª volta, de 27 punts possibles, l'Europa n'havia sumat 15; amb els mateixos rivals, a la 2ª volta, ja n'ha sumat 20.

*L'Europa és el millor visitant de la lliga igualat amb el Cornellà, amb 25 punts sumats a domicili de 42 possibles.

*L'Europa ja és l'equip que menys partits ha perdut a la lliga (només 3). El líder Olot ha estat derrotat 4 vegades, però els olotins mantenen la 1ª plaça per la immillorable temporada a casa (14 triomfs en 14 partits). Amb la desfeta al Nou Sardenya, el Cornellà ha caigut 5 vegades.

*Europa i Cornellà tenen goalaverage particular igualat, i haurien de recórrer al general en cas d'empat final a punts. Ara mateix seria pels del Baix Llobregat: Europa té +20, i Cornellà +23.

*L'Europa tindria prou amb un empat a Olot per guanyar-li el goal-average particular; de retruc, també li serviria per guanyar un hipotètic triple empat amb el Cornellà. (Ara, Europa té 6 pts. en enfrontaments directes; Olot i Cornellà en tenen 4, i els del Baix Llobregat ja no podran sumar-ne més)

*De les 10 vegades que l'Europa ha anat per darrere en el marcador a la temporada, en 7 ha acabat sumant, i en 4 ha remuntat fins a guanyar.

*Quan l'Europa ha marcat, no ha perdut mai en aquesta lliga.


*En només 23 jornades, l'Europa ja sumava 48 punts i havia superat el total de punts que va fer en tota la lliga passada (46)


*Amb els 59 punts que suma en 28 jornades, l'Europa en té 4 més dels que duia el líder AE Prat a la mateixa jornada de l'any passat (55). I també 23 més que els que tenia l'Europa l'any passat en aquesta jornada (36)

*En 22 jornades, l'Europa ja havia sumat més victòries (13) que en tota la lliga passada (12). Ara mateix ja en porta 17 (rècord era Dólera).

*A la 1ª volta, l'Europa va treure 24 punts davant els 10 rivals amb qui encara ha de jugar a la 2ª. Si tornessin a sumar aquests punts en els partits que falten, els escapulats farien play-off encara que els rivals directes sumessin el 100% dels punts que els resta per disputar.

*De fet, guanyant els 5 partits que queden a casa, l'Europa seria matemàticament equip de play-off.

El capità Delmàs continua sumant xifres rodones per a la història (FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta)


*Àlex Delmàs va jugar davant el Cornellà el seu partit nº 225 amb la samarreta de l'Europa. Amb aquesta xifra, és el cinquè jugador de la història que més vegades ha vestit l'elàstica escapulada, i es troba a només 22 partits d'Antoni Amorós (247). Per davant encara tindria el porter Pep Rovira (319) i els defenses Carles Capella (363) i Ventura Gómez (383).

*Feia 12 anys que l'Europa no sumava 4 victòries consecutives com enguany ha fet de les jornades 15 a la 18 (ambdues incloses): va ser a l'espectacular tram final de la temporada 2000-2001 a 3ª, última vegada que vam jugar play-off d'ascens a 2ª B: llavors l'equip va enllaçar 7 triomfs a les 7 darreres jornades (de la 32ª a la 38ª, ambdues incloses, guanyant Santboià 2-1, Banyoles 1-2, Vilobí 1-0, Badaloní 0-2, Palamós 1-0, St. Andreu 1-2, i Cornellà 3-2). De fet, la ratxa va seguir a les 3 primeres jornades de la lliga següent, culminant una sèrie de 10 victòries consecutives (Manresa 4-3, Premià 0-2 i Palafrugell 2-0).

*També feia 12 anys (menys 1 dia) que l'Europa no guanyava al Vilassar en partit de lliga. Havia perdut els 7 darrers enfrontaments.

*Feia 15 anys que l'Europa no guanyava a Rubí. La darrera victòria havia estat un 0-2 el 22 de setembre de 1997, amb gols de Diego i Raul Verdú.

*Feia 9 anys que l'Europa no guanyava a Gavà. El darrer triomf havia estat el 4 d'abril de 2004 per 1-2.

*RÈCORD HISTÒRIC: Els 39 punts sumats en les 19 primeres jornades signifiquen superar la millor primera volta feta mai per l'Europa a la 3ª divisió. L'anterior rècord (38 punts) datava de la temporada 1997-1998, amb Tintín Márquez a la banqueta.