diumenge, 3 de març del 2013

Europa 0 - Montañesa 0; un Sant Medir amarg

Alberto, en una de les moltes pugnes d'un partit gris i molt disputat (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

No hi ha manera. Per aquelles inexplicables coses del capritxós destí, ni tan sols l'Europa dels rècords ha pogut trencar la mala estrugança, i la Montañesa ha tornat a endur-se punts en un partit contra els escapulats a 3ª divisió. Un partit travat, gris, de molta pugna, i que qualsevol dels dos hauria pogut guanyar. Un empat que m'ha emprenyat a les dues de la tarda, m'ha aixafat a quarts de set amb el gol de l'Olot en temps afegit que allunya el liderat fins als 6 punts, però que a aquesta hora de la nit vull llegir en clau positiva: l'equip es manté invicte al Nou Sardenya (tot i que feia 10 mesos que no es quedava sense marcar a casa), encara manté 13 punts respecte al cinquè classificat, i s'apropa ja a només 1 de la 2ª plaça que té el Cornellà (que visita Gràcia d'aquí a dues jornades). I de cara a un més que possible play-off, a priori sempre és millor quedar segon i enfrontar-te a un quart classificat d'un altre grup, que no pas quedar tercer. I una setmana més, ambientàs a la grada, amb el públic al costat de l'equip fins al final, amb la penya 'El Hueco' de la 'Monta' afegint llum i color, i 1.237 persones veient el partit.

El Nou Sardenya ha tornat a fer goig, amb l'afició escapulada i la inigualable penya 'El Hueco' (FOTO: @Suazinho21)

Potser perquè són amics i es coneixen a la perfecció, Pedro Dólera i Manolo González han demostrat que s'havien estudiat perfectament, i el partit ha estat molt tàctic i poc brillant. Ja advertíem a la prèvia que la classificació en aquest tipus de partits no servia de res, i així ha estat: moltíssima igualtat i respecte recíproc, i fases del partit en què fins i tot la Montañesa ha estat més a prop del gol que no pas l'Europa. Però un grandiós Rafa Leva s'ha encarregat de mantenir la porteria a zero (12ª jornada en tota la lliga que l'Europa no rep cap gol en contra), i ha demostrat per què encapçala la classificació del Zamora del grup cinquè de la 3ª divisió, amb només 0'58 gols encaixats per partit jugat.

A la 1ª part, només Cano a la mitja volta i Rovira des de lluny han tingut ocasions amb una mica de cara i ulls per a l'Europa. Només començar la 2ª part, la 'Monta' ha demanat penal per una caiguda de l'exescapulat Nils, però sincerament, crec que les imatges de TV deixen prou clar que Édgar no el toca i és el mateix jugador groc-i-negre qui ensopega sol. Una jugada que ha provocat l'expulsió del tècnic de la Montañesa per protestar. Les bones intervencions de Leva han mantingut el 0-0 al marcador, i ja al tram final de partit, l'entrada al camp de Diego i el capi Delmàs han servit per espavilar l'equip: ha estat en aquesta fase del partit quan el marcador s'ha pogut decantar cap al costat local, amb un parell de rematades a l'àrea petita d'Alberto, i sobretot, amb un cop de cap de Camacho que s'ha estavellat al travesser en temps afegit.

Les males notícies de cara al pròxim partit han estat l'expulsió d'Epitié i la cinquena targeta groga d'Aitor Torres, de manera que tots dos seran baixa per jugar diumenge vinent a la Bòvila. Serà la primera estació d'un calendari que comença a fer pujada a les pròximes jornades, amb les visites a Gavà, Figueres o Santboià, i partits a casa contra Cornellà, un Vilafranca en ratxa o Manlleu.



FONT: BTV esports
















FONT: FCF.cat

Zona mixta:

Reaccions dels entrenadors al web oficial de l'Europa 

A més, Pedro Dólera ha volgut agrair a twitter el suport de l'afició:

FONT: twitter @pdolera

Aquesta tarda, al programa 'Històrics BCN' de 7 de Ràdio, han valorat l'empat amb el defensa escapulat Alberto González i el davanter de la Monta Sascha Andreu (minut 19):



Així ho han vist:






El blog brasiler Futpopclube ha fet un reportatge fotogràfic del derbi (FOTOS: Joao Ricardo)

Per cert, a banda d'aficionats graciencs i de Nou Barris, el Nou Sardenya també ha comptat amb presència internacional a les grades. Per exemple, anglesos de vacances aficionats de l'Europa!! I també brasilers com en Joao Ricardo Lima, que ja havia parlat de l'Europa en algun article del seu blog de futbol, i avui ha penjat un reportatge fotogràfic del partit:



Resultats jornada 26:

FONT: FCF.cat