dilluns, 18 de març del 2013

Europa 1 - Cornellà 0; picant a la porta del cel

Alberto s'ha estrenat a la lliga amb un golàs i ha desfermat l'eufòria al Nou Sardenya (FOTO: Àngel Garreta)

Al futbol, com a la vida, hi ha moments en què tot sembla tocat per una vareta màgica que fa que tot et surti com desitges. També passa al contrari, i per això és important que quan les coses vagin bé, se sàpiguen gaudir al màxim. I en aquesta tesitura ens trobem ara mateix tots els que ens estimem l'Europa. El que s'ha viscut avui al Nou Sardenya ha estat digne de guió de pel.lícula èpica, però sembla que enguany no hi ha res que aturi l'equip gracienc: lesions i sancions per dificultar la confecció de l'onze, Rovira jugant de lateral, Camacho lesionat només començar, aturades inversemblants de Rafa Leva, Aitor Torres salvant un gol sota pals, lesió de Rovira ja amb els 3 canvis fets... i una increïble diana d'un no habitual en la cita amb el gol, Alberto González, que ha provocat l'èxtasi al Nou Sardenya, i també a tots aquells que ho estàvem seguint per ràdio des de la distància. El dia que l'equip gairebé no tenia defenses, ha estat un defensa qui s'ha disfressat de killer per disparar les opcions de l'Europa de ser campió de 3ª, just 50 anys després de l'últim títol a la categoria.

Epitié ha entrat pel lesionat Camacho, en un partit de molta pugna (FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta)

Amb les baixes ja sabudes en defensa i la de Diego que us avançàvem a la prèvia del partit, Pedro Dólera ha dibuixat un onze amb Rovira al lateral esquerre i el capi Delmàs jugant com a atacant per banda. Com ja va passar el dia de l'Olot, sobre la gespa del Nou Sardenya hi ha hagut més lluita que futbol. Amb tot el que hi havia en joc, els dos equips han estat més porucs del que és habitual, respectant-se moltíssim, i prioritzant no cometre errors a provocar encerts. A més, la inoportuna lesió de Camacho als primers minuts ha deixat els escapulats sense una de les principals aixetes de talent i desequilibri. Amb tot, a la primera meitat el partit ha estat de molta pugna al mig del camp i poques ocasions de gol: l'Europa, pràcticament inèdit, s'ha limitat a fer un xut creuat d'Aitor Torres i poc més. El Cornellà, un xic millor en la pressió, ho ha tingut en una sortida de Rafa Leva a peus d'Enric Gallego, i en una doble intervenció del porter escapulat, a xut de Pep Caballé.

Supercapi Delmàs 225: 5è amb més partits de la història, ja a només 22 d'Amorós (FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta)

A la 2ª part, el partit s'ha obert una mica més. L'Europa li ha posat una marxa més, el Cornellà ha avançat Juli a una banda, i les ocasions han començat a arribar amb una mica més de freqüència: el capi Delmàs ha tingut dos xuts que han estat a punt d'obrir el marcador, mentre els de Jordi Roger també han tingut un parell de bones opcions, quan han despertat Boris i Enric: per sort, entre Rafa Leva i Alberto, i posteriorment Aitor Torres sota pals, han abortat les clares opcions cornellanenques. Al minut 72 ha arribat l'explosió de joia per als 1.367 espectadors presents al carrer Camèlies, tot i la pluja que ha fet la guitza durant bona part del partit (bé, una part d'ells eren aficionats del Cornellà, sempre fidels en les sortides del seu equip); com el dia de l'Olot, el partit s'ha resolt a pilota aturada, i en aquest cas, en la pissarra de Dólera, Contreras i Ribas. Córner que treu en curt Javi Lara, apareix per sorpresa Aitor Torres per posar-la de primeres, i al punt de penal, Alberto remata d'esquenes en una semitisora inversemblant caient al terra, que entra fregant el pal de José Bermúdez. D'aquí al final, ja amb Mañosa i Iván Álvarez sobre el camp, defensa amb ungles i dents, molt de patiment, i èxtasi amb el xiulet final de l'àrbitre. Així com a l'anada l'Europa va merèixer guanyar i va perdre, avui segurament el Cornellà hauria merescut alguna cosa més. Futbol, capritxós futbol...

El segon recapte d'aliments de la temporada al Nou Sardenya ha tornat a ser un èxit (FOTO: Roger Sánchez)

Durant 4 hores, el triomf ha situat l'Europa com a colíder de la classificació, i més quan el Vilafranca s'ha avançat a Olot. Al final el líder ha remuntat, de manera que ara els graciencs són segons a 3 punts de la 1ª plaça, i 2 punts per sobre del Cornellà, que cau a la tercera plaça. Voleu dades per ser optimistes? L'Europa continua depenent de sí mateix per ser campió, i amb un empat a Olot a la penúltima jornada en tindria prou per assegurar-se el goal-average particular amb els garrotxins, i ja de pas, el d'un hipotètic triple empat amb el Cornellà. No tingueu cap mena de dubte que, en les 10 jornades que queden de lliga, viurem emocions molt intenses...

No us perdeu les sensacionals imatges de la celebració al vestidor (FONT: BTV Esports / Roger Matamoros)





















FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

Així ha sonat el gol d'Alberto en la veu del talismà Jordi Pons, al programa 'En Joc' de La Xarxa:


Aquestes han estat les declaracions del golejador escapulat només acabar el partit, en l'entrevista de Toni García Bernardo a Ràdio Marca:


I aquesta és l'entrevista que li ha fet Carlota Martí a Ramon Rovira a l'Històrics BCN' de 7 de Ràdio (al minut 25 del player):


I aquesta és la crònica del partit que va fer el capità Àlex Delmàs a la secció de futbol català del gran Jordi Nomdedeu al 'Tot Gira' de Catalunya Ràdio (sobre minut 2'30"):



Així ho han vist:









Resultats jornada 28:

FONT: FCF.cat