dissabte, 30 de març del 2013

Europa 4 - Vilafranca 0; golejada... i colíders!!

FOTO: 'Vamos, escapulados!' (Ignasi Trapero)

8 punts, o 4 i guanyar a La Pobla de Mafumet a la última jornada: el compte enrere per assegurar els play-off continua, tot i que a aquestes alçades sigui inevitable pensar en cotes majors. En un dia atípic, un calurós divendres Sant que semblava el mes de juliol, i amb menys gent de l'habitual al Nou Sardenya (però amb molta presència de gent del futbol català a la grada), l'Europa ha sumat la golejada més gran de la temporada. Un triomf que, com a mínim fins que diumenge l'Olot rebi al Manlleu, situa als de Pedro Dólera com a colíders de la categoria. Un partit plàcid que, a més, ha servit per que Óscar Muñoz, Valderas i Guzmán es retrobessin amb el gol molts partits després...

L'absència de Cano ha estat la novetat més destacada en l'11 escapulat (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)

Com és habitual, el Vilafranca de Puchi ha estat un rival força incòmode que pràcticament no ha concedit ocasions al principi de partit, per bé que tampoc han donat massa feina a Rafa Leva. No ha estat fins al minut 23 que no ha arribat la primera oportunitat de gol clara, en una rematada de cap de Víctor Durán a la sortida d'un córner que Miguel Ramos ha tret amb una intervenció espectacular. El porter penedesenc, però, no ha estat tan encertat 9 minuts després: passada a l'espai de Javi Lara (que ha fet un gran partit) cap a Óscar Muñoz, sortida amb misto del porter penedesenc, i el davanter escapulat recull les escombraries, dribla al defensa, i marca a plaer. No marcava de feia 10 partits i més de 2 mesos, des del 20 de gener. Només 6 minuts després, Dani Valderas aprofita un mal rebuig de la defensa vilafranquina per fer el 2-0 amb un fort xut creuat. En el seu cas, si no m'he descomptat, feia 17 mesos que no marcava en lliga, davant el Santboià. Amb els deures fets, s'ha arribat al descans.

Amb el doblet d'avui, Óscar Muñoz ja suma 11 gols en lliga, 6 amb l'Europa (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)

La 2ª part ha estat més oberta en quant a ocasions de gol. Puchi ha fet entrar a 2 jugadors ofensius com Alabau i Maldonado, pero ni tan sols així el Vilafranca ha pogut sorprendre la sòlida defensa gracienca. Ho ha intentat Javi González de falta, però ha trobar la reposta d'un Rafa Leva tan segur com sempre, i al minut 65, el partit ha quedat vist per a sentència: molt bona jugada per l'esquerra de Diego (que havia entrat a la 2ª part per Dani Romero després de 2 setmanes de baixa), centrada per que Óscar remati amb el cap, rebuig del porter, i Guzmán, des de la frontal, engalta una volea creuada imparable. El seu últim gol havia estat contra el Balaguer, ara fa poc més de 3 mesos. Valderas i Óscar han pogut fer el quart a una banda, mentre a l'altra, Rafa Leva i el poc encert de Dani Delgado tornaven a deixar la porteria escapulada a zero. Als últims 20 minuts, han entrat al camp Delmàs i Mañosa, i precisament l'ex-del Vilanova ha fet una assistència magistral per que Óscar Muñoz arrodonís la matinal amb el 4-0 definitiu a l'últim minut. Precisament l'última vegada que l'Europa havia marcat 4 gols en lliga va ser davant el mateix rival,ara fa dues temporades (5-1). I una curiositat: aquest ha estat el primer partit de la temporada a 3ª que ha acabat sense targetes.

 El partit ha estat molt noble d'inici a final (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)

Amb aquest 4-0, sumat a la victòria del Cornellà a Vilassar (0-1, amb gol d'Enric Gallego), la lliga s'apreta molt i molt. Tot esperant el que faci l'Olot contra el Manlleu diumenge a les 17h. (partit que seguiran de ben a prop David Fleta i Uri Boix a l''En Joc' de La Xarxa), olotins i graciencs encapçalen la taula amb 63 punts, seguits del Cornellà amb 61, amb 8 jornades encara per endavant. La lluita pel títol es presenta apassionant...

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

En acabar el partit, hem parlat amb dos dels protagonistes del partit en l'aspecte golejador: Óscar Muñoz i Dani Valderas. Tots dos estaven molt contents pel triomf, pel coliderat, i per haver trencat sengles ratxes negatives de cara a porteria:



A més, també hem recollit les valoracions del tècnic Pedro Dólera, per al programa 'Esports En Xarxa' de La Xarxa ràdio:


I, com sempre, aquestes són les declaracions dels tècnics recollides al web oficial del CE Europa.


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa

-La Jornada.cat

-Golcat.com

-Tercera.cat

-La Xarxa

-Torcida Escapulada

-El Blog de la Prèvia FCV

-Esports Penedès.cat


Resultats Jornada 30:

Encara manquen per jugar 2 partits diumenge: Júpiter - Montañesa (12h) i Olot - Manlleu (17h.).

FONT: FCF.cat