dijous, 28 de febrer del 2013

Cano juga els 90 minuts amb Catalunya

L'escapulat Cano, quart des de la dreta, amb la nova samarreta de Catalunya (FOTO: @rubenmiro)

Irlanda es va prendre la revenja del partit disputat fa uns mesos a la Nova Creu Alta i va guanyar anit a Catalunya per 2-1. A uns pocs dies per disputar la fase intermitja de la Copa de les Regions UEFA (la mateixa que Catalunya va guanyar a l'octubre a Ucraïna), els irlandesos es van mostrar molt intensos i competitius, i es van imposar davant unes 300 persones al Whitehall Stadium de Dublin. Àlex Cano, titular indiscutible de la selecció de Toni Almendros, va ser la única presència escapulada en el partit, i va jugar els 90 minuts del partit. Xavi León també va viatjar amb la selecció però no podia jugar per l'operació de nas i pòmul de la passada setmana, mentre Ramon Rovira va caure finalment de la convocatòria per culpa d'un examen.

León, un altre escapulat fixe amb la selecció, també va viatjar a Dublin (FOTO: FCF.cat)


LA COPA DE LES REGIONS UEFA COINCIDIRÀ AMB ELS PLAY-OFF!

FOTO: FCF.cat

El que tothom es temia ja és una realitat: la fase final de la Copa de les Regions UEFA que es jugarà a la regió italiana del Véneto tindrà lloc del 22 al 29 de juny; o el que és el mateix, tenint en compte que la lliga acaba el 19 de maig i els play-off començarien la setmana següent, la Copa de les Regions coincidiria de ple amb la 3ª i definitiva eliminatòria dels play-off d'ascens a la 2ª B. Des de la Federació Espanyola de Futbol ens han explicat que el calendari dels play-off encara no és oficial, però que en principi començarien el 25-26 de maig, i per tant, el màxim torneig europeu de les seleccions de futbol amateur es trepitjaria en el calendari amb la 3ª i definitiva ronda del play-off. Tot un conflicte d'interessos, en cas que els equips catalans que es juguin l'ascens (entre els que hi pot estar molt possiblement l'Europa) arribin a la 3ª ronda. Caldrà veure quines fòrmules o solucions es troben si això acaba sent finalment així, però a uns mesos vista sembla tot un 'marrón' per a jugadors, clubs i la Federació Catalana (a la UEFA no crec que els preocupi massa, la veritat...). Precisament avui, al programa 'Catalunya Futbol' de Ricard Vicente a Ràdio Marca BCN, el seleccionador català Toni Almendros ha explicat que, arribat el cas, s'hauria de buscar jugadors alternatius que no estiguin disputant el play-off:



L'EUROPA, PROTAGONISTA A 'EL PARTIDO DE LAS 12' DE LA CADENA COPE

FOTO: cope.es

No resulta massa habitual que un equip més enllà de la 1ª divisió es faci un lloc als programes de ràdio de les grans cadenes estatals, però l'altre dia l'Europa va tenir un petit espai dins del popular programa de mitjanit de la Cadena COPE 'El Partido De Las 12'. Va ser en la secció 'Fábulas del Fútbol' del prestigiós periodista català Martí Perarnau i el representant de futbolistes José María Martín 'Petón' (qui, per cert, no hi toca massa, dient que és un club de Sants...). A partir del minut 3'45" (gràcies al porter del Gavà Alexander Pacheco per posar-me sobre avís!)...



ARRELS EUROPEÏSTES I EL DIORAMA DE L'EUROPA, A BTV

Com és habitual, l'Europa també ha tingut molta presència aquesta setmana als espais esportius de BTV. Ahir, amb una peça sobre la plataforma alternativa a l'actual junta directiva, Arrels Europeïstes, amb declaracions dels seus membres:


I ara fa uns dies, el web del club feia esment a la presència d'un diorama de l'Europa al vestíbul de l'Hospital Sant Joan de Déu, fet amb ninos de Playmobil. Dilluns, la televisió de Barcelona li va dedicar un reportatge, amb entrevistes a la família Batuecas, els escapulats que han dut a terme aquesta espectacular maqueta: