diumenge, 24 de febrer del 2013

Grama 1 - Europa 1; empat agredolç

Rovira ha tornat a ser un dels més destacats del partit (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A vegades ser optimista de mena i desmesuradament ambiciós pot ser un problema, perquè et pots acabar convertint en un somiatruites. I això és el que m'ha passat avui entre les 12:46h i les 13:14h. O el que és el mateix, des del gol de Camacho al minut 46 que posava l'Europa segon a només 2 punts del liderat, fins l'empat de Roberto Morales al 74. Han estat 28 minuts de rellotge en què el meu cap ha imaginat l'escenari al pròxim diumenge d'un empat entre Olot i Cornellà, combinat amb un triomf al derbi contra la Montañesa, que ens hauria pogut posar colíders el dia de St. Medir. Una dolça fantasia, oi? Però quan Marcos Moreno, a través de la sintonia de l'En Joc a La Xarxa, ha cantat el gol de la Grama, els castells a l'aire s'han ensorrat, i m'han deixat amb un mal regust de boca que segurament no sigui del tot just. I és que treure un punt d'un camp on només ha guanyat un equip ja fa 6 mesos, i on els 6 primers classificats no van poder passar de l'empat, s'ha de considerar un bon resultat.

Potser no hagi estat el partit més espectacular de l'Europa, però els de Pedro Dólera han volgut portar el pes del joc com és habitual, davant una Grama molt incòmoda i expeditiva. Els escapulats han generat sensació de perill sobretot amb les incursions d'un Ramon Rovira que arriba en estat de gràcia al tram decisiu de la lliga regular. Una falta que ha llençat ell mateix, les rematades de cap de Camacho i Óscar Muñoz, un xut llunyà de Guzmán, i una pilota que Victor Durán no s'esperava a la frontal de l'àrea petita han estat les principals opcions gracienques a una 1ª meitat on el porter escapulat Rafa Leva gairebé no ha tingut massa feina, amb la complicitat d'un Aitor Torres que ha evitat l'únic intent de rematada perillosa dels colomencs. Només començar la 2ª part, una gran jugada de Rovira per la dreta ha acabat amb una centrada que Camacho ha aprofitat per fer el seu sisè gol de la temporada. Ell mateix ha desbordat per l'esquerra uns minuts després, però en aquest cas no ha trobat rematador. Quan semblava que el partit estava controlat, una falta a la frontal que ha llençat molt bé Morales ha acabat sorprenent a un Rafa Leva tapat. Un gol que ha acabat amb una mala ratxa de 451 minuts sense marcar de l'equip de Sta. Coloma. L'empat a 1 ha fet crèixer anímicament la Grama, que ho ha provat sobretot en pilota aturada en el tram final de partit. Una fase de partit en què l'àrbitre ha expulsat erròniament al local Libo per una falta que no havia comès ell, al seu tècnic Toni Romero per protestar, i en què l'escapulat Víctor Durán ha vist la cinquena targeta groga de la temporada, que l'impedirà jugar diumenge el derbi contra la Montañesa al Nou Sardenya.

Amb l'empat a 1, la Grama té el privilegi de dir que, per ara, és l'únic equip juntament amb la Rapitenca a qui l'Europa no ha pogut guanyar en aquesta lliga un cop jugats els 2 partits. El conjunt de Pedro Dólera continua sent tercer i escurça un punt el desavantatge respecte el líder Olot, que avui ha perdut a Gavà i ara té 4 punts més. Pel mig, el Cornellà segueix segon, amb 2 punts menys que els olotins i 2 més que els graciencs. I, com dèiem, diumenge vinent, Olot-Cornellà. Confiem que l'Europa es mantingui intractable a casa i pugui retallar encara més les diferències respecte als seus dos rivals directes. Per sota, el Manlleu queda ara a 10 punts en la quarta plaça, mentre el cinquè és el Rubí, ara a 14 punts.

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: Golcat.com (Adrià Garcia)

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Reaccions dels entrenador al web del CE Europa

Així s'ha viscut el gol de Camacho a l'En Joc' de La Xarxa ràdio, a través de la narració d'en Marcos Moreno:

I al programa 'Històrics BCN' de 7 de Ràdio, la Carlota Martí ha entrevistat l'Àlex Cano (minut 32):