divendres, 1 de febrer del 2013

Prèvia Europa - Vilassar: amb l'orgull ferit

A priori podria semblar un partit més, però diumenge l'Europa afronta un matx molt important i amb molts estímuls: d'una banda, treure's el mal sabor de boca de la derrota diumenge passat a St. Carles de la Ràpita. Després de 87 dies invictes i de 508 minuts imbatuts, el gol de Javi Ramos que va significar la 3ª derrota de la temporada ha fet que aquesta sigui d'aquelles setmanes que un futbolista vol que passin molt ràpid, per tornar a jugar, recuperar bones sensacions, i si pot ser, guanyar. A més, diumenge visita el Nou Sardenya el Vilassar de Mar, primer dels 3 únics equips que enguany ha aconseguit derrotar l'Europa. I per si tot això fos poc, l'equip pot allargar encara més la ratxa d'imbatibilitat a l'estadi, que ja dura més de 9 mesos (el famós 0-2 amb el Balaguer del 22 d'abrill de 2012), i mantenir-se com un dels 3 únics equips de la lliga que encara no ha perdut a casa (juntament amb Olot i Figueres). Motius de sobra, doncs, com per sortir al camp a mossegar des del primer minut.

El tècnic Pedro Dólera haurà de fer canvis forçats a l'onze inicial: tant el porter Rafa Leva com el lateral Édgar Domingo han estat sancionats amb 1 partit de suspensió per les expulsions del passat diumenge. Per tant, tot fa indicar que Aitor Torres podria ser titular al lateral dret, mentre Eloi Mir tornaria a la porteria que ja va defensar amb encert quan Leva es va lesionar (precisament a Vilassar) a principis de temporada: van ser 6 partits en què l'Europa va sumar 3 victòries, 2 empats i la derrota immerescuda al camp del llavors líder Cornellà; en aquells partits, Eloi va encaixar només 4 gols (0'66 per partit), una mitjana molt similar a la de Rafa Leva (9 gols en 15 partits, que són 0'6 per partit). Per tant, com ja explicava el jove porter de només 20 anys a BTV el passat mes d'octubre, l'afició pot estar ben tranquil·la. L'altre dubte és la presència de Dani Romero, per culpa d'un còlic.

Eloi, el dia del debut amb l'Europa, al març passat a Sadrià (FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta)

El rival:

Àlex Cañadilla, el pitxitxi del Vilassar (FOTO: Tercera.cat / Àngel Garreta REMImages.com)

El Vilassar va tornar enguany a 3ª divisió després de 7 anys d'absència. Com explicàvem la setmana passada amb la Rapitenca, en l'any del seu retorn a 3ª els vilassarencs també estan fent una bona campanya, i es troben a la zona còmoda de la classificació: els maresmencs ocupen la 10ª plaça amb 27 punts, a 8 del play-off d'ascens, i amb 9 punts de marge respecte al descens. Amb 24 gols marcats, són el setè equip més golejador; però amb 27 d'encaixats, també són el setè de la lliga que més gols rep. Com a visitant, ha sumat 11 punts dels 33 disputats, amb 3 triomfs, 2 empats i 6 derrotes.

Els de Manel Moya arriben al Nou Sardenya després d'empatar a casa contra la Pobla de Mafumet per 2-2, encaixant un gol al temps afegit. Darrerament estan cedint molts punts: a les últimes 9 jornades, només han pogut guanyar a 2 dels equips de places de descens (2-0 al Balaguer i 0-2 a Vic), cedint 3 empats i 4 derrotes en els partits restants. És a dir, 9 punts sumats dels últims 27. Tot i que fa un parell de setmanes van caure clarament a Olot per 4-0, el cert és que el Vilassar ha fet bons partits als camps dels equips de zona alta, perdent només per 1-0 a Cornellà o 2-1 a Manlleu. Resultats com aquests, i el triomf per 1-0 sobre l'Europa en el partit d'anada, són advertències prou significatives com per estar ben ficats en el partit del primer a l'últim minut.

Al Vilassar trobem alguns ex jugadors escapulats, com el porter CarullaAitor González, Juan Carlos Cervantes o Joan Molina. Per ara, el màxim golejador dels vilassarencs és l'ex del Manlleu Àlex Cañadilla, amb 5 dianes. Uri Serra o Molina (amb 3 gols), i Peque, Quim Solano, Luque i Sergio Urbano (amb 2) estan sent els altres homes destacats de cara a gol. L'ex defensa del Terrassa David Garcia, o atacants com Finidi o Uri Martin (que va arribar fa unes setmanes provinent de la Grama) són altres jugadors a ressenyar.

Igual que l'Europa, el Vilassar té diverses baixes per sanció de cara a aquest partit: es tracta dels jugadors Peque, i els ex-escapulats Juan Carlos i Molina (autor del gol que va derrotar l'Europa en el partit d'anada). A més, el tècnic Manel Moya no es podrà asseure a la banqueta del Vilassar, ja que ha estat sancionat amb 2 partits per protestar als àrbitres. L'entrenador del conjunt del Maresme està pendent de l'arribada del trànsfer del nou fitxatge per saber si el podrà fer debutar al Nou Sardenya: es tracta de l'uruguaià Henderson Machado, un atacant esquerrà molt habilidós de 29 anys que ha jugat al seu país i al Brasil.


A la 1ª volta:

L'Europa va fer una 1ª part per haver deixat el partit sentenciat, però va acabar patint la 1ª derrota de la temporada, amb un gol a la 2ª meitat de l'exescapulat Molina:


Precedents:

Poca broma, perquè els darrers precedents són clarament desfavorables a l'Europa: els 7 darrers partits jugats contra el Vilassar de Mar (a casa o a fora) han estat derrotes, incloent les 3 darreres visites dels maresmencs al Nou Sardenya. Precisament aquest pròxim dilluns es compliran 12 anys de l'últim triomf escapulat contra el Vilassar (4-1, amb 2 gols d'Albert Serrano, i 1 de Sergio i de Roger). Confiem que diumenge es trenqui la mala ratxa:







FONT: futbolme.com

Crònica d'Albert Díez a Mundo Deportivo de l'últim triomf escapulat contra el Vilassar

També a nivell de xifres totals, les estadístiques són dolentes per a l'Europa, que s'ha enfrontat 14 vegades al Vilassar (totes a 3ª divisió), havent guanyat només 4 partits i havent-ne perdut els 10 restants:




FONT: CD història i estadístiques CE Europa


Partits jornada 22:







FONT:FCF


Per cert, si encara no el teniu, diumenge al Nou Sardenya podeu comprar el calendari amb fotos històriques de l'Europa de la penya Torcida Escapulada, amb el que volen recaptar fons per viatjar en un hipotètic play-off.




VAMOS ESCAPULADOS!!!!