divendres, 8 de febrer del 2013

Prèvia Rubí-Europa: examen per pujar nota

Javi Lara, golejador a l'anada, es perdrà el partit a Rubí (FOTO: CE Europa.cat/Àngel Garreta)

La primera part davant el Rubí en el partit al Nou Sardenya va ser un dels moments culminants d'aquesta temporada. L'Europa va passar per sobre dels rubinencs, va marxar al descans amb 2-0, i recordo que l'aquell dia comentarista del partit a la retransmissió que vam fer a La Xarxa, el tècnic del Júpiter Juanjo Garcia, es va desfer en elogis cap al joc dels escapulats. Ho ha tornat a fer aquesta setmana, igual que el tècnic del Terrassa Miki Carrillo, que ha qualificat el conjunt gracienc com el millor rival contra el que ha jugat aquesta temporada. Malgrat la pluja d'elogis i les bones sensacions que continua demostrant l'equip de Pedro Dólera, cal ser realistes: diumenge a les 12h l'equip escapulat afronta la que, a priori, hauria de ser una de les visites més complicades del que resta de lliga. Un partit davant del rival que ocupa ara mateix la primera plaça que queda fora del play-off d'ascens a 2ª B. Una bona oportunitat, doncs, per seguir consolidant les opcions de ser entre els 4 primers a final de temporada, i deixar tocat a un rival directe.

I és que l'Europa arriba a Can Rosés amb un marge de 10 punts respecte al Rubí; o el que és el mateix, amb 10 punts de matalàs respecte a la zona que deixa fora de play-off. Un avantatge considerable, tot i que no definitiu, però que sembla una bona xarxa de seguretat com per que l'equip afronti el partit amb ambició, confiança i sense angoixes ni urgències classificatòries. A priori, tot el que sigui puntuar ja seria bo, però és que una victòria podria significar un bon cop a la taula per encarar amb més calma el darrer terç de la lliga. Un cop superat el nombre de victòries de tota la temporada passada (van ser 12, i en aquesta lliga l'Europa ja en suma 13), diumenge l'equip gracienc té la 1ª oportunitat de superar una altra fita: i és que es troba a només 1 punt d'igualar els 46 punts que es van fer en tota la lliga passada. I això que estem encara en la jornada 23...

Aquesta setmana hem sabut que Cebri haurà de passar pel quiròfan i es perdrà el que resta de temporada. Aquesta no serà l'única baixa per jugar a Rubí, i és que Javi Lara no s'ha pogut recuperar a temps de la contractura que va patir diumenge contra el Vilassar. Per sort sí que s'ha recuperat Diego, i l'extrem sí que estarà disponible si Pedro Dólera ho creu necessari. És el mateix cas que Dani Romero, ja recuperat dels còlics que el van deixar fora de combat a l'última jornada. L'Europa també recupera al porter Rafa Leva i al lateral Édgar Domingo, un cop complerts els respectius partits de sanció a l'última jornada. Per cert, el mateix Édgar, i els centrals Cano i Víctor Durán estan apercebuts, i si veiessin una targeta diumenge, es perdrien el derbi de la pròxima setmana al Nou Sardenya davant el Júpiter. Per cert, aquest serà un partit especial per a Rubén Epitié, que torna a la que va ser casa seva l'any passat, marcant 8 gols amb la samarreta del Rubí.


EL RIVAL:

Javi Sánchez, sempre amb el fusell de gols a punt (FOTO: Tercera.cat / Àngel Garreta)

La temporada passada el Rubí va ser un dels equips revelació, i enguany està sent el de la consolidació. En la seva 3ª temporada a la banqueta de Can Rosés, l'ex-escapulat Alberto Fernández està fent una feina magnífica, i fins diumenge passat tenia l'equip en zona de play-off. Ara mateix, el Rubí és cinquè amb 35 punts, a només 1 de la zona de privilegi que ara delimita el Manlleu. Amb 35 gols marcats, és el tercer millor equip de la categoria, només superat per Olot i Cornellà; i amb 23 d'encaixats, és el 9è millor en aquest sentit. Com a local, l'equip del Vallès s'està mostrant com un equip molt sòlid: 5 victòries, 4 empats i 1 única derrota davant el Manlleu (0-1). Tant Olot com Cornellà no van poder treure més que sengles empats en les seves visites a Can Rosés, fet que parla molt bé de la solvència dels rubinencs al seu camp.

És cert que darrerament el Rubí s'ha deixat uns quants punts. La setmana passada la Pobla de Mafumet els va passar per sobre i els va acabar derrotant per 3-1. Ara fa 3 jornades que el Rubí no suma els 3 punts (això sí, amb un contundent 0-4 a Vic); de fet, aquesta es la única victòria sumada als últims 4 partits, on ha sumat 5 punts de 12 possibles. Però amb tot, el balanç dels vallessans des que ha començat 2013 és bo, ja que amb 8 punts sumats de 15 possibles serien el cinquè millor equip de l'any, només superats per Cornellà (15 punts), i Europa, Olot i Gavà (10). 

Si abans destacàvem l'enorme potencial golejador del Rubí, en aquest capítol cal remarcar dos noms propis: d'una banda, Javi Sánchez. L'ex del Castelldefels va començar la temporada de suplent, però amb molta feina i la punteria del seu fusell ben afinada, s'ha guanyat un lloc a l'onze i la presència amb la selecció catalana en l'últim amistós del conjunt de Toni Almendros. Amb 12 dianes a la lliga, és el segon màxim golejador del grup cinquè de Tercera, només superat per l'intractable Carlos Martínez (18 gols). Si amb això no n'hi hagués prou, el sempre genial i imprevisible Baby també està inspirat de cara a porteria i ja suma 8 dianes. Homes de banda amb molta mobilitat com Àlex Gallar, migcampises com l'ex del Terrassa Joshua, defenses solvents com Carroza o de projecció al lateral com Oriol Dot, i l'exporter del Barça B de Guardiola Dani Planchería són altres noms destacats d'aquest Rubí.

Alberto Fernández, un ex-escapulat a la banqueta del Rubí (FOTO: El 9 Esportiu)

L'equip d'Alberto Fernández no està tenint sort enguany amb les lesions i tindrà unes quantes baixes per aquest motiu: els ex-escapulats Dani Ortega o Isma Porcel, Adri HernándezJan Lladó, Mario, Rafa i Carroza es perdran el partit per lesió, mentre José Antonio tampoc hi serà per acumulació de targetes. Amb aquest delicat panorama, especialment a la rereguarda, el tècnic del Rubí es veurà obligat a convocar a algun juvenil per completar la convocatòria, com ja li va passar diumenge a la Pobla de Mafumet.

Si voleu conèixer una mica millor el rival de l'Europa, aquí teniu el partit que va jugar l'equip d'Alberto Fernández a Terrassa, ara fa unes quantes setmanes. La retransmissió és de Carles Tost de Canal Terrassa Vallès, emesa a través de la Xarxa de Televisions Locals:




A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va tenir opcions per golejar a la 1ª part però va acabar patint a la 2ª, en un bon partit de futbol amb emoció i alternatives:


Aquell dia, per cert, va ser quan el micròfon d'en Jordi Cervantes va captar el famós "Vamos, escapulados!" de Pedro Dólera, en la intensa i divertida retransmissió que vam fer a La Xarxa, al costat del tècnic del Júpiter Juanjo Garcia:






PRECEDENTS:

Les dues darreres visites de l'Europa a Can Rosés s'han saldat amb derrota, i ja fa més de 15 anys de l'últim triomf escapulat al camp del Rubí, el 22 de setembre de 1997, amb gols de Diego i Raul Verdú:














FONT: futbolme.com

Crònica de l'últim triomf escapulat a Rubí, l'any 1997 (FONT: Mundo Deportivo)

A nivell global, els números als enfrontaments directes entre Europa i Rubí afavoreixen l'equip gracienc:

FONT: CD història i estadístiques CE Europa


SI VOLS ANAR A CAN ROSÉS A ANIMAR L'EUROPA (Diumenge 12h):




Estadi Municipal de Can Rosés
Avinguda de Les Olimpiades s/n, Rubí



PARTITS JORNADA 23:



FONT: FCF



VAMOS, ESCAPULADOS!!!