dilluns, 18 de febrer del 2013

Europa 2 - Júpiter 1; un derbi majúscul!

La pinya d'un EQUIP que vol fer història (FOTO: Torcida Escapulada)

Preciós. El derbi Europa - Júpiter ha complert sobradament les expectatives, i tots dos equips ens han regalat un molt bon partit de futbol, amb emoció, alternatives, gols, pals, i un altre triomf escapulat: el quinzè a la lliga i el cinquè consecutiu a casa, davant de 1.260 espectadors, i en un altre diumenge pràcticament rodó. I és que amb les punxades de Cornellà, Rubí, Figueres i Santboià, els graciencs empaten a punts amb el segon, i ja tenen un matalàs de 16 punts a la zona de play-off! L'única nota negativa del matí ha estat la lesió de Xavi León, que demà dilluns sabrà si ha de passar per quiròfan pel cop que ha rebut a la cara en una topada amb Mechi. Confiem que sigui el més lleu possible, i que el tornem a veure ben aviat pujant la banda pel lateral esquerre escapulat.

FONT: twitter Xavi León

El futbol és una pura qüestió de dinàmiques, d'això no hi ha dubte, i avui hem tornat a tenir una altra prova. Sense anar més lluny, al primer quart d'hora el Júpiter ha tingut 3 ocasions clares que l'any passat haurien estat gol i haurien deixat el partit molt i molt complicat: un mà a mà d'Elhadji en què Rafa Leva ha estat providencial, i dos xuts al pal d'un magnífic Velillas, que avui ha fet un partit notable. L'Europa, però, ha estat letal en el primer xut entre pals, i al minut 19 s'ha avançat al marcador: Rovira (que als últims partits s'ha tornat a guanyar la titularitat) ha fet una centrada des de la línia de fons per banda dreta, el rebuig al primer pal de la defensa gris-grana ha estat curt, i un Cano cada dia més ofensiu ha recollit el regal per marcar de xut creuat. És el cinquè gol del defensa escapulat (que, per cert, avui ha fet de lateral esquerre per la lesió de León), i el quart que fa recollint el rebuig d'un rival. El noi més llest de la classe. El gol ha esperonat els escapulats, i només un minut després, una magnífica triangulació a la frontal de l'àrea ha acabat amb un xut amb rosca de Guzmán que ha obligat a volar al porter Jaume Albert per rebutjar a córner. Qui també ha hagut de volar ha estat un sensacional Rafa Leva, en una altra magnífica falta llençada per aquest esquerrà que tant m'agrada de nom David Romo.

Meravellosa imatge del vol de Rafa Leva (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A la tercera falta, però, ha anat la vençuda per al Júpiter: al minut 5 de la 2ª meitat, un altre cop Velillas ha llençat amb peu dret, i el xut ha agafat una rosca imparable per al porter escapulat. Un gol maquíssim, i que feia justícia a la valentia i el bon joc del Júpiter. L'Europa, però, ha apretat, decidit a sumar un nou triomf. I aquí ha tornat a aparèixer el que per a mi està sent el jugador amb més desequilibri al conjunt gracienc aquesta temporada: Roberto Camacho. Primer ho ha provat amb un canvi de ritme prodigiós per l'esquerra, però no ha pogut superar al porter del Júpiter en el mà a mà. I tot just després, Rovira ha fet una gran centrada des de la dreta, i Camacho s'ha aixecat, majestuós, rematant creuat de cap per fer el definitiu 2-1. Ja va ser botxí del Júpiter amb el gol del triomf a l'anada, i avui ho ha tornat a ser amb la seva cinquena diana a la lliga. D'aquí al final del partit, tots dos equips han pogut marcar més gols: la més clara per als de Pedro Dólera, una rematada de Víctor Durán a boca de canó que ha aturat el porter; i pel que fa al conjunt de Juanjo Garcia, ha pogut empatar en rematades de cap d'Elhadji i el japonès Masa, i en xuts des de la frontal de Romo, i Velillas en una altra falta. Per a mi el Júpiter ha estat un dels millors equips que ha passat enguany pel Nou Sardenya, i si mantenen aquest nivell, els aficionats de La Verneda han d'estar tranquils en aquest tram final de lliga, tot i la dura batalla que hi ha a hores d'ara a la part baixa de la classificació.

Al final, fair-play com a cirereta a un gran partit (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Amb el triomf, l'Europa atrapa al Cornellà, tot i que es manté tercer per goal-average, i continua a 5 del líder Olot. La bona notícia és que l'avantatge respecte al cinquè s'amplia 3 punts més i ja és de 16. Amb 42 punts en joc, assegurant els 7 partits que queden a casa el play-off estaria gairebé garantit. Per cert, la targeta groga que ha vist avui Cano és la quarta, de manera que ara sí que s'uneix a la llista d'apercebuts, on també hi són Édgar, Aitor Torres, Víctor Durán i Diego. La setmana vinent, l'Europa visitarà el camp d'una Grama que encara no ha guanyat al 2013.

Per cert, el club confirma oficialment que el partit contra el Vilafranca de la jornada 30 es jugarà divendres sant, 29 de març, a les 12h.

Zona mixta:

En acabar el partit, hem tingut oportunitat de parlar amb l'autor del gol del triomf, Roberto Camacho, que ja admet obertament que l'objectiu de l'Europa és estar al play-off: