dilluns, 11 de febrer del 2013

Rubí 0 - Europa 1; més que 3 punts

Rovira s'ha estrenat aquesta lliga per donar 3 punts d'or (FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta)

L'Europa dels rècords ho ha tornat a fer: més de 15 anys després de l'últim triomf a Rubí, l'equip de Pedro Dólera ha guanyat 0-1 a un rival que només havia perdut un partit a casa, i ha donat un pas de gegant en les seves aspiracions de play-off. Fins i tot el mateix tècnic ja diu obertament que l'objectiu és "quedar quart. Ara mateix em deixava tallar un dit per estar quart". Una fita que sembla cada vegada més factible, tenint ja 13 punts de marge sobre el cinquè classificat. A més, l'Europa ha assegurat avui el goal-average particular amb el Rubí, un factor que dóna 1 punt extra de matalàs sobre l'equip d'Alberto Fernández. Tenint en compte que el conjunt gracienc ha estat l'únic dels 8 primers classificats que ha guanyat aquesta jornada, el triomf cobra encara més valor, en un diumenge absolutament rodó per als interessos escapulats.

Les bones notícies han començat ja d'inici, amb l'estrena a la lliga d'Iván Álvarez. Lesionat des del Trofeu Vila de Gràcia del passat mes d'agost, el migcentre escapulat ha estat titular per cobrir la baixa del lesionat Javi Lara, i la seva presència afegeix encara més fons d'armari a un vestidor on tothom està complint quan té la oportunitat de jugar. Avui, per exemple, ho han tornat a demostrar homes com Aitor Torres o Epitié (avui tornava a Can Rosés com a visitant), que han deixat a la banqueta Óscar Muñoz i a la grada a Édgar. Un altre home que no estava jugant darrerament, Mañosa, ha tingut uns minuts al tram final del partit, i un altre futbolista que últimament havia perdut la seva condició de titular indiscutible com Rovira ha sortit d'inici, i ha acabat sent decisiu amb el seu gol al minut 25 de xut creuat per sota de les cames de Dani Planchería. El seu primer gol a la lliga, que de ben segur li donarà molta confiança de cara al tram final del campionat. Que homes com Óscar o Diego només juguin uns minuts al final, i que d'altres com el capi Delmàs, Édgar, Alberto, Dani Romero, Eloi o els lesionats Lara i Cebri ni tan sols participin en un partit com avui és un luxe que parla meravellosament bé de l'enorme potencial d'aquesta plantilla.

Epitié ha estat titular al que va ser el seu camp l'any passat (FOTO: Torcida Escapulada)

Com acostuma a fer a Can Rosés, el Rubí ha sortit apretant per intentar sorprendre l'Europa, però avui els escapulats han tornat a donar una lliçó de pressió, recuperació i de no concedir espais als atacants rivals. Si el dia de l'Olot l'equip va anular el pitxitxi Carlos Martínez, avui la gran tasca defensiva ha permès difuminar al golejador rubinenc Javi Sánchez, que no ha trobat espais ni moments per carregar el seu fusell. Baby i Gallar han estat els homes que han inquietat més la porteria escapulada, però el cert és que avui  Rafa Leva (que tornava després de sanció) no ha hagut de fer grans intervencions, més enllà de bones sortides per evitar rematades rubinenques. A banda del gol de Rovira, l'Europa ho ha intentat especialment amb un incisiu Valderas, amb un xut de falta de Camacho que entre el porter i el travesser han impedit que acabés en gol, i amb les ja habituals excursions ofensives de Cano, que a punt ha estat de marcar en un xut creuat a la 2ª meitat.

Amb el triomf (14è de la temporada), l'Europa suma ja 48 punts i supera en només 23 jornades la puntuació final de tota la lliga passada (46). Una xifra espectacular, i és que com molt bé indicava a twitter el coordinador de futbol base escapulat Fredi Martin, l'any passat en aquesta jornada l'històric Prat que va ser campió i va pujar a 2ª B era líder amb 45 punts, 3 menys que ara l'Europa. I atenció també a aquesta altra dada d'en Roger Sánchez: l'Europa és l'equip de 3ª que més rendibilitza els seus gols: i és que té 48 punts tot i haver marcat només 29 gols; o el que és el mateix, cada gol li dóna 1'66 punts. Sigui com sigui, amb el triomf l'equip es manté tercer, ja a només 2 punts del segon (Cornellà), i a 5 del líder (Olot). Per darrere, augmenta fins als 12 punts l'avantatge respecte al quart (Manlleu), i ja té 13 punts sobre la primera plaça que no entraria en play-off, que ara ocupa el Figueres. No sé vosaltres, però jo cada vegada veig el somni més i més real...

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)