diumenge, 3 de febrer del 2013

Europa 1 - Vilassar 0; solvència contrastada

Cano celebra el seu quart gol de la temporada, tants com l'any passat (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

12 anys menys 1 dia; encara que sembli una condemna, aquest ha estat el temps que feia que l'Europa no derrotava al Vilassar de Mar en un partit de lliga. Des d'aquell 4 de febrer de 2001 en què els escapulats es van imposar per 4-1, el Vilassar havia guanyat els 7 enfrontaments disputats (inclosos el d'anada al Xevi Ramon, i els 3 últims al Nou Sardenya). Però enguany aquest Europa de Pedro Dólera sembla cridat a desafiar rècords i estadístiques. Amb aquest quart triomf consecutiu al fortí del Nou Sardenya (8 victòries i 3 empats en 11 partits: o el que és el mateix, 27 punts de 33 a casa), els graciencs s'han tret el mal regust de boca per la derrota a la Ràpita de diumenge passat, han aconseguit la revenja esportiva davant el primer equip que els va derrotar en aquesta lliga, i ja de pas, han afiançat encara més la seva plaça en zona de play-off. Un diumenge força rodó.

Al marge dels canvis forçats per les baixes, ha cridat l'atenció l'absència de Camacho a l'onze inicial, i és que fins ara era l'únic jugador que havia estat titular en tots els partits. És cert que no ha estat el millor partit de l'Europa a casa, però tot i així l'equip ha fet mèrits de sobra per endur-se els 3 punts davant un rival incòmode, i un fort vent que ha fet la guitza als futbolistes de tots dos equips. Una rematada de cap d'Óscar Muñoz, una espectacular volea llunyana de Guzmán, i un xut de llarga distància de Javi Lara ha estat els primers avisos. A la mitja hora de joc, Valderas ha entrat a l'àrea amb habilitat, i Marc se l'ha endut per davant. Penal claríssim: Óscar Muñoz l'ha llençat tovet a la dreta del porter Imanol, que ha rebutjat al mig de l'àrea, i allà ha aparegut ràpid i llest Cano per repetir l'acció del partit a Vic i fer l'1-0. Un gol que ha sonat així a l''En Joc' de LA XARXA ràdio, en veu de Jordi Pons:


Es tracta del quart gol de Cano aquesta lliga: tants com la temporada passada, i els mateixos que han fet els pitxitxis escapulats enguany, Camacho, Javi Lara i Óscar Muñoz (si tenim en compte que 5 dels 9 gols que acumula el davanter en lliga els va fer amb el Castelldefels). No està gens malament per ser un defensa... per cert, els 5 penals que ha llençat l'Europa a la lliga han estat gol. Però curiosament, només 2 han estat de manera directa, i els altres 3, després del rebuig del porter.

Just abans del descans, una rematada al pal d'Uri ha estat l'únic ensurt a la porteria escapulada avui defensada per Eloi. El jove porter de l'Europa ha cobert bé l'absència per sanció de Rafa Leva, i ha deixat a zero la porteria escapulada; desena vegada que això passa en 22 jornades de lliga. Haver encaixat només 13 gols a aquestes alçades parla molt i molt bé de l'enorme tasca defensiva que fa tot l'equip cada diumenge, del primer a l'últim jugador. La 2ª meitat ha estat força travada, però l'Europa hauria pogut sentenciar el partit als instants inicials, amb 3 rematades en 2 minuts de Diego, Rovira en planxa, i Óscar. La incertesa del marcador ha posat certa emoció al tram final del partit, tot i que el Vilassar tampoc ha disposat de grans ocasions, més enllà d'una rematada de cap d'Uri Martin i un còrner olímpic que ha provat l'exescapulat Aitor González. La nota negativa, els canvis forçats per lesió de Javi Lara i Diego, que caldrà seguir amb atenció, de cara al difícil partit de diumenge a Rubí.

A efectes classificatoris, tot queda igual respecte als equips de dalt, però l'Europa amplia marges respecte als seus perseguidors. Els de Pedro Dólera continuen tercers, a 7 punts del líder Olot i a 4 del Cornellà. La derrota del Rubí, però, fa que l'Europa ja tingui 9 punts d'avantatge sobre el quart classificat (que ara torna a ser el Manlleu), i 10 sobre els rubinencs (pròxim rival, i primer equip que està fora de la zona de play-off). Per cert, amb els 45 punts que tenen ara els graciencs, estan ja a només 1 d'igualar la puntuació final de la lliga passada. I amb la d'avui, ja sumen una victòria més que en tota la lliga passada (13, per 12 de l'any anterior). Cóm han canviat les coses (i que duri!)...


FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)



FONT: FCF