divendres, 1 d’abril del 2016

Prèvia Europa - Figueres; a per la segona plaça!

Després del descans de la Setmana Santa, torna la lliga al grup català de Tercera divisió. Per davant queden 7 jornades apassionants on s'ha de decidir absolutament tot: des del campió (potser el punt classificatori més encarat), passant per les 4 places de play-off, fins les places de descens a Primera Catalana (teòricament 3, però a la pràctica podria baixar algun equip més pels descensos compensats de Segona i/o Segona B). En el cas de l'Europa, 7 jornades per tancar un play-off que semblava impossible fa 4 mesos i que ara depèn plenament dels resultats de l'equip. De fet, l'equip d'Albert Poch depèn de sí mateix per ser segon; i aquesta fita podria arribar ja diumenge si guanya el Figueres i el Gavà punxa al camp del líder, un Prat que arribarà dolgut per la derrota en l'última jornada, precisament al camp del Figueres. La classificació pot resultar enganyosa en el cas dels empordanesos...

Diumenge ha de guanyar la unió... entre equip escapulat i afició
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa arriba en el millor moment de la temporada, immers en una fantàstica ratxa de 16 jornades invicte (segona millor marca històrica del club). L'equip gracienc buscarà enllaçar 5 victòries consecutives per primer cop en tot el campionat, a més de 6 triomfs seguits a casa. Amb 40 punts dels últims 48, és el millor equip de la lliga en les 16 últimes jornades, i ja són 13 partits i 1.136 minuts sense encaixar un gol de jugada. De fet, els homes d'Albert Poch han deixat la porteria a zero en gairebé la meitat de partits de la lliga (15 de 31); ara, confien arrodonir el 16 de 32 per començar a construir un triomf que li permeti consolidar-se a la zona alta i mantenir o augmentar distàncies respecte als rivals que vénen per darrere. 

Uri es va lesionar contra la Montañesa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El tècnic Albert Poch continua sense poder comptar amb els lesionats Javi Iglesias Iván Vidal, i aquesta setmana se li afegeixen els dos lesionats davant la Montañesa: Uri (amb una contractura al psoes) i Poves (esquinç). Tots dos haurien d'estar recuperats per a l'important partit de diumenge vinent a Gavà. La bona notícia és el retorn de Montoro i Rovira, ja superats els respectius problemes físics. L'equip té dos jugadors apercebuts aquesta setmana: Fran Bea i David López. El Comité, per cert, va retirar ara fa uns dies la targeta groga que l'àrbitre del Vilafranca-Europa havia atribuït erròniament a Padilla, i que en realitat és per a Abel Rita.

Albert Poch i Oriol Dot, protagonistes mediàtics
(FOTO: Futbolcatalunya.com)

Albert Poch, per cert, ha estat objecte d'una entrevista al web 'Futbolcatalunya' publicada a les últimes hores. Un altre protagonista mediàtic escapulat és Oriol Dot, entrevistat a 'Tercera.cat'. Més presència escapulada als mitjans: la carta del responsable de l'Escola i ex-futbolista de 'Europa Xavi Lucas a 'El Periódico', 'Per què som de l'Europa?'. I també els articles a l''Independent de Gràcia' d'aquesta setmana de l'Èric Lluent sobre els vincles de Johan Cruyff amb l'Europa, i de l'Albert Benet recordant els partits per la permànencia a Segona contra el Terrassa de la temporada '65-'66.

FONT: L'Independent de Gràcia


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Tot i ser un gran equip, el Figueres ha patit una irregularitat que l'ha deixat a mig camí de totes les lluites. Ara mateix és novè a la classificació, a 11 punts del play-off, i amb 11 de marge respecte al descens. Sense pressions classificatòries de cap mena, a l'equip d'Edu Vílchez li queda gaudir i aspirar a quedar el més amunt possible, en un final de lliga en què es pot convertir en jutge de totes les lluites. El triomf de l'última jornada contra el Prat, les 3 victòries en els 4 últims partits disputats, o el fet que no empata un partit des del 15 de novembre són indicadors de la falta d'angoixes i de la valentia d'un equip a qui li agrada tenir la pilota i jugar a l'atac sense complexos. 

Adrià Casanova va marcar el gol del triomf contra el líder Prat
(FOTO: UEFigueres.cat)

No ha variat massa la plantilla des del partit a Vilatenim. Va arribar Eric Vilanova, cedit per l'Olot, mentre Bonaventura va marxar al Girona B. Després de molt de temps lesionat, el golejador Javi Revert ja ha jugat el darrer quart d'hora dels dos últims partits, i pot tenir més minuts al Nou Sardenya. De la resta de la plantilla figuerenca, molts noms a tenir en compte: bons porters com Aleix Prunés o Gallego, defenses contrastats com CunillChichoMasó o Varese, un mig del camp de feina i equilibri amb Ferran Roger Vidal, o atacants de talent, desequilibri i brega com PedroMarc Serramitja Moha són alguns dels perills d'aquest Figueres.

De cara a aquest partit, Vílchez no pot comptar amb el defensa David Costa, operat de menisc a principis de març. En canvi, el lateral Quimo ja té l'alta i podria tornar a jugar després de la lesió que va patir al camp del Gavà, ara fa gairebé 2 mesos.

Javi Revert en el partit de la primera volta; el davanter ha tornat a jugar després de setmanes lesionat
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Figueres, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a quatre partits íntegres del rival escapulat:

FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Figueres s'han enfrontat 54 vegades en partit oficial, amb un balanç de 24 victòries escapulades, 15 empats i 15 derrotes, amb 94 gols marcats i 82 d'encaixats. A Tercera, 23 precedents, amb 9 triomfs, 9 empats i 5 derrotes, 42 gols a favor i 38 en contra. L'Europa no ha perdut mai com a local contra el Figueres a Tercera divisió: d'11 partits jugats, 7 victòries i 4 empats, amb 29 gols marcats i 18 de rebuts. Sí que va guanyar 0-1 en l'únic enfrontament a Segona B, el 30 d'octubre de 1994, en partit jugat a Horta. L'última (i única) derrota escapulada davant els empordanesos a Gràcia va ser en Copa Catalunya, el 31 de maig de 1998, per 0-3.

El 4 de novembre de 2012, l'Europa va guanyar per la mínima amb gol d'Epitié als últims minuts
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa no va poder passar de l'empat a 0 a Vilatenim, en el que suposava la setena jornada consecutiva sense guanyar:


FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 3 abril, 12h.

  10 euros General.
  5 euros Pensionistes (+ 65 anys), i socis Figueres i Montañesa.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors futbol base, familiars, i menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

Compte, que diumenge al matí hi haurà afectacions de trànsit a la Vila de Gràcia per la cursa dels 10 Blaus!

FONT: CE Europa

FOTO: facebook Eskapulats

Per cert, els grups d'animació Eskapulats i Reducte Gris-grana han demanat, mitjançant sengles comunicats, que el derbi Europa-Júpiter previst per al diumenge 1 de maig s'avanci a dissabte, per no coincidir amb el Dia Internacional del Treball.

Els comunicats d'Eskapulats i Reducte Grisgrana de cara al derbi de l'1 de maig
(FONT: facebook Eskapulats / Reducte Grisgrana)


JORNADA 32:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat