divendres, 15 d’abril del 2016

Previa Europa - Masnou; guanyar i pressionar

L'Europa comença diumenge l'assalt definitiu a la segona plaça de la classificació. Després del gol a l'últim minut d'Oriol Dot a La Bòbila el passat diumenge, toca fer un últim esforç per buscar amb ungles i dents una posició que donaria avantatge de camp en una hipotètica 1ª ronda de play-off d'ascens a Segona B (factor molt determinant; només cal mirar les 4 eliminatòries disputades pels graciencs en les 3 últimes temporades, totes amb la tornada a domicili). A 5 partits per acabar la lliga, els homes d'Albert Poch tenen una bona oportunitat per assolir aquesta segona plaça, si són capaços de guanyar al cuer pel matí i pressionar així a un Gavà que jugarà per la tarda a Peralada. El triomf, a més, és imprescindible per intentar obrir forat amb els perseguidors que també aspiren a entrar a play-off; i és que el Vilafranca es troba a només 1 punt dels escapulats, i la Montañesa només a 2. 


Un altre factor a tenir en compte diumenge: el Masnou és l'últim rival que va ser capaç de derrotar l'Europa, que ara té l'oportunitat de tancar tota una volta invicte i treure's l'espineta d'aquella dolorosa desfeta. Després de 18 partits invictes, havent sumat 42 dels últims 54 punts, l'equip de la Vila de Gràcia és el millor equip de la segona volta, amb 3 punts més que el Gavà, 4 més que el Vilafranca, i 5 més que un Prat que aquest diumenge pot convertir-se en el primer equip que certifica el play-off (fins i tot té una opció de ser ja campió, si guanya el seu partit, els escapulats no sumen els 3 punts, i el Gavà perd).

L'equip ha d'aprofitar el trampolí anímic que va donar l'empat a l'últim minut a Gavà
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Això sí, cal evitar l'excés de confiança i una possible manca de tensió, que ja sabem tots que en aquesta lliga tothom et pot guanyar si baixes una mica el pistó. Un nou repte per als graciencs és conquerir la millor ratxa sense perdre de la història del club: 26 partits invictes. Una ratxa aconseguida entre el final de la temporada '62-'63 i el principi de la '63-'64. Per superar-la caldria acabar els 5 partits de lliga sense perdre, entrar a play-off, i arribar a la segona ronda invictes en els 4 partits d'aquestes dues primeres eliminatòries. Complicat? Sí. Impossible? No pas...

Rovira és baixa per lesió
(FOTO: Fran Capell)

El tècnic Albert Poch torna a tenir diverses baixes: Iván Vidal ja té l'alta mèdica, però encara no jugarà. Javi Iglesias ja ha començat a tocar pilota amb el grup, però encara tindrà per a unes setmanes. També serà baixa David López, per sanció, fet que podria condicionar el dibuix de l'equip. I un altre que cau és Rovira, per culpa d'un edema ossi. La bona notícia és el retorn de Poves, absent a Gavà per l'esquinç que arrossega des del derbi contra la Monta. L'Europa té dos jugadors apercebuts que es perdrien el partit a Palamós de la setmana següent si veuen una groga aquest diumenge: Fran Bea i Oriol Dot.


EL RIVAL:

FOTO: twitter CD Masnou

El Masnou arriba al Nou Sardenya en una situació in-extremis. De fet, tot el que no sigui fer un millor resultat que el Granollers en el seu partit contra el Santfe, implicaria el descens matemàtic del conjunt masnoví (si el Granollers guanya, al Masnou no li serviria ni la victòria al Nou Sardenya). Per tant, és ben factible que l'Europa es trobi un rival que voldrà morir matant, apurant les últimes opcions de salvació. Una fita que sembla tot un miracle, i és que des que van derrotar l'Europa, els maresmencs només han guanyat 3 partits de 18, sumant només 11 punts de 54 possibles. Es tracta del segon equip que més gols encaixa (56), i el que més partits ha perdut (20, igual que el Morell. Però curiosament, l'Europa va perdre contra tots dos equips a domicili).

Walter Pandiani encapçala el tàndem tècnic que dirigeix el Masnou des de fa setmanes
(FOTO: twitter CD Masnou)

Els graciencs es trobaran diumenge un rival amb força canvis respecte l'equip que els va guanyar per 2-0 al mes de novembre: començant per la banqueta, ja que Miguel López va dimitir fa unes setmanes. Ara l'equip masnoví el dirigeix un tàndem que encapçala ni més ni menys que Walter Pandiani, acompanyat per Washington TaisJuan Ignacio Ibarra i Diego Ferrer. També la plantilla ha patit canvis: l'ex-porter escapulat Rafa Leva va marxar al Santboià, i també d'altres jugadors com Dani PrietoFerran AlabauÉdgar Mayor o Josevi han deixat la disciplina del conjunt del Maresme. Incorporacions com Ferri Vega (Prat) o el retorn del porter Pociello han intentat cobrir les moltes baixes que s'han anat produïnt durant la temporada. Precisament, tots dos són baixa per lesió (de fet, el porter es va fer una lesió de llarga durada, i ja no té fitxa).


Pociello va tornar al Masnou a mitja temporada, però es va lesionar i ja no té fitxa
(FOTO: clubdeportiumasnou.com)

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Masnou, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a tres partits íntegres del rival escapulat:

FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Masnou s'han enfrontat en 31 ocasions en partit oficial, amb un balanç de 17 victòries, 8 empats i 6 derrotes, 35 gols marcats i 23 de rebuts. Els darrers enfrontaments a Gràcia ja indiquen que no val a badar: els dos últims triomfs van ser per la mínima; fa dues temporades, derrota 0-2; o en l'anterior duel a tots aquests, empat 3-3. 

El 9 de març de 2008, l'Europa va golejar un Masnou que també era cuer
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va perdre sorprenentment per 2-0 al camp del cuer, en el que va ser la darrera derrota del conjunt d'Albert Poch:


FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 17 abril, 12h.

  10 euros General.
  5 euros Pensionistes (+ 65 anys), i socis Montañesa.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors futbol base, familiars, i menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge; arriba la calor...
(FONT: meteosat.com)

Abans i durant el partit, es faran activitats paralel·les: durant tot el cap de setmana, sota la tribuna del Nou Sardenya, hi haurà a la venda roba de l'Europa de temporades anteriors a preus assequibles; també dissabte i diumenge al matí, en el mateix punt de l'estadi, hi haurà un stand de la ONG 'Llibre Solidari'; i abans del partit Europa-Masnou de diumenge, es jugarà el tradicional partit amistós entre penyes de l'Europa i colles de Sant Medir.

El partit de penyes i colles de Sant Medir de 2014
(FOTO: CEEuropa.cat)


JORNADA 34:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat