divendres, 8 d’abril del 2016

Prèvia Gavà - Europa; final, retorns... i morbo

Albert Poch torna per primer cop a Gavà, on el van destituir al desembre de 2014 davant la incomprensió general
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Partidàs en majúscules el que ha d'enfrontar Gavà i Europa aquest pròxim diumenge a les 12h a La Bòbila. Un partit amb tots els alicients: primer, i més important, el classificatori, amb els blaugranes segons amb 1 punt més que els escapulats, que són tercers i amb ganes i voluntat d'assaltar la plaça. Amb l'empat a zero del partit de la primera volta, hi haurà el premi extra del goal-average particular, que pot acabar sent clau al final del campionat. Es troben, cara a cara, dos dels equips més en forma de la categoria: l'Europa amb 17 partits invictes i 41 punts sumats dels últims 51, davant un Gavà que acumula 11 jornades sense perdre, i 33 punts dels últims 51. I per si tot això fos poc, cal afegir el retorn per primer cop a La Bòbila dels futbolistes escapulats Rubi i Uri González, i del tècnic Albert Poch, cinquè entrenador amb més partits dirigits (169) a la història del Gavà. Abans de l'entrenament de dimecres, conversàvem amb tots tres sobre el retorn i el partidàs.

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Rubi torna al que va ser el seu camp la temporada passada
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Destituït com a entrenador del Gavà al desembre de 2014 amb un missatge de veu mentre celebrava el sopar de Nadal amb la plantilla, Poch torna a La Bòbila en posició de play-off, davant un rival també en play-off dirigit pel seu successor, Juanma Pons, i que compta amb una plantilla, una filosofia de club i uns diners invertits que no tenen res a veure amb aquell Gavà descarat, ofensiu i que apostava pel futbol base, molt limitat pels pocs recursos econòmics. En la memòria col·lectiva, les surrealistes imatges de tota la plantilla gavanenca plantant-se en el primer partit post-destitució, i en el descans rebent les instruccions de Poch des de la grada mentre Pons esperava en el vestidor buit. 

Uri torna per pirmer cop a la Bòbila com a visitant; al 2015, amb el Sabadell B, estava lesionat
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El tècnic Albert Poch continua sense poder comptar amb els lesionats Javi Iglesias Iván Vidal. Han tornat a entrenar amb el grup i en principi haurien d'estar disponibles els 3 jugadors que van ser baixa davant el Figueres: Uri (després de la contractura al psoes que va patir contra la Monta), Poves (per l'esquinç que es va fer en aquell mateix partit) i Guzmán (absent la setmana passada per malaltia). L'Europa té dos jugadors apercebuts aquesta setmana que es perdrien el partit contra el Masnou si veuen una groga aquest diumenge: Fran Bea i David López.


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

El Gavà ha canviat completament la filosofia dels últims anys, i aquesta temporada ha invertit diners per construir una plantilla ambiciosa, amb la clara idea de tornar a Segona B. Amb grans jugadors i una idea de futbol més pràctica que preciosista, el Gavà de Juanma Pons és un equip molt potent, sòlid i fiable; en el mercat d'hivern es va reforçar per tenir una estripada que l'ha portat, amb tot el mèrit, a la segona posició de la classificació. Abans dels dos empats seguits de les darreres jornades contra Terrassa i Prat, els gavanencs venien d'enllaçar 8 victòries consecutives; només han perdut 1 dels últims 16 partits, i ja són el tercer equip més golejador del campionat (54 dianes), a només un gol de Prat i Vilafranca. Una altra dificultat que es trobarà l'Europa: la gran fortalesa del Gavà a La Bòbila, on només ha perdut un partit en tot el campionat, i d'això ja fa gairebé 6 mesos (triomf del Júpiter 2-3 el 18 d'octubre). El terreny de joc de gespa natural, per cert, ha estat ressembrat recentment.

El 'Bicho' Boris Garrós ha marcat 11 gols en 10 partits amb el Gavà
(FOTO: A. Puig / L'Esportiu)

Probablement el gran salt que ha fet l'equip de Juanma Pons a la segona volta, i aquestes espectaculars xifres golejadores (27 gols en els últims 10 partits), tenen un gran 'culpable': el davanter ex-escapulat Boris Garrós (per als companys d''El Marcador' de Ràdio Gavà, 'El Bicho'), que des que va fitxar, ha marcat 11 gols en 10 partits. El retorn de l'extrem David Jiménez ha estat un altre valor afegit per a un equip que, ja de per sí, tenia homes importants, com el porter Eric, Cazorla, Niko Kata, Raillo, Iu, Cervantes, Álex Pla, o l'habilidós Àlex Cano, que surt d'una lesió. Ja no hi són homes com Chirri, Felipe Vega, o l'ex-escapulat Del Moral, que van anar marxant durant la temporada. De cara a aquest partit, Pons no podrà comptar amb el defensa Joel Garcia, sancionat. Si no hi ha contratemps d'última hora, els gavanencs no tindran cap baixa per lesió.

El retornat a La Bòbila David Jiménez, un dels grans perills per banda del Gavà; al Sagnier va jugar de carriler
(FOTO: Josep Ribas / cfgava.blogspot.com)

Per conèixer encara més detalls del conjunt gavanenc, aquestes són les prèvies del Blog de Havok i de Gavà TV:



Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Gavà, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a quatre partits íntegres del rival escapulat:

FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Gavà s'han enfrontat 57 vegades en partit oficial, amb un balanç de gran igualtat: 24 victòries gracienques, 9 empats i 24 derrotes, amb 86 gols marcats i 84 d'encaixats. Ara fa 3 anys que els escapulats no guanyen a La Bòbila. 

L'última visita a La Bòbila al mes d'abril va acabar amb victòria, al 2004
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa i el Gavà van empatar a zero, en un partit en què els graciencs van jugar amb 3 migcampistes fent de defenses, per les baixes dels 3 centrals:


FONT: BTV Esports


ESTADI:

ESTADI MUNICIPAL LA BÒBILA, (Passatge Elisenda Montcada s/n, Gavà)
Diumenge 10 d'abril, 12h

10 euros General
5 euros Socis CF Gavà (dia 'd'ajuda al club')
(també es podran comprar polseres solidàries per a la investigació del càncer infantil)

FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

Com ja va fer a Vilafranca, el club ha posat a disposició dels socis i aficionats de l'Europa un autocar per desplaçar-se des del Nou Sardenya fins a Gavà. En aquest cas, el preu era de 5 euros, i no inclou l'entrada (que costa 10 euros, i s'ha de comprar en el mateix estadi). Un cop tancat el període de reserves, una quarantena d'escapulats aniran a La Bòbila en aquest autocar. Es preveu també que altres aficionats graciencs es desplacin en cotxes particulars, tornant a donar llum i color escapulat a la grada, com en l'últim partit a domicili a Vilafranca.

FONT: 'Vamos, escapulados!'


JORNADA 33:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat