dilluns, 4 d’abril del 2016

Europa 1 - Figueres 1; oportunitat perduda

Abel Rita ha salvat un punt insuficient, en una jornada on cap dels 6 primers ha guanyat
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa ha desaprofitat una jornada ideal per refermar encara més les opcions de play-off i situar-se segon a la classificació. Els escapulats no han aprofitat les punxades dels altres 5 equips que lluiten pel play-off, i han cedit un empat 1-1 amb un Figueres que ha demostrat el potencial que ja advertíem a la prèvia, i que té poc a veure amb la posició que ocupen a la taula. Els homes d'Albert Poch han estat poc clarividents en atac i molt nerviosos en defensa, en un partit molt equilibrat i que hauria pogut guanyar qualsevol dels dos equips. Amb tot, ja són 17 jornades invictes, i 41 punts sumats dels últims 51.

El Nou Sardenya ha guardat un minut de silenci per Johan Cruyff
(FOTO: Fran Capell)

Era un duel per la pilota entre dos conjunts que la volen mimar, i l'Europa la ha tingut més en la fase inicial del partit; però ho ha fet amb un domini estèril, davant un Figueres molt ben plantat i que protegia molt bé la seva porteria. Els escapulats es limitaven a provar-ho amb xuts llunyans, com ara un 'padillazo' que ha sortit una mica desviat. A la primera arribada del Figueres, ha arribat el gol d'Adriá Casanova: desplaçament llarg, el davanter de la Unió fa una gran moviment de desmarcatge a l'esquena de la defensa escapulada, i aprofita la sortida precipitada i tova de Gianni per marcar gairebé a plaer, tot i l'intent desesperat d'Alberto per abortar la acció. Després de 13 jornades, i 1.159 minuts, l'Europa tornava a encaixar un gol de jugada. El 0-1 ha generat nervis i imprecisions gracienques, i l'únic perill local ha arribat en els llençaments de falta de Fran Bea i Nils que ha resolt molt bé el porter visitant Gallego

Lozano ha estat titular per primer cop en aquesta lliga
(FOTO: Fran Capell)

A la represa, però, el panorama ha canviat completament. Tal i com ha dit a la roda de premsa el tècnic figuerenc Edu Vílchez "el Europa se ha cabreao porqué iba perdiendo", i ha tancat el Figueres amb una forta pressió i joc a bandes. Precisament des de la dreta ha germinat el gol de l'empat al minut 4 de la segona meitat, amb una gran jugada d'extrem del capità Cano, que ha posat una mil·limètrica assistència per que Abel Rita rematés de cap al fons de la xarxa des de la frontal de la petita. Un altre fort xut de Padilla o una rematada creauda de Rovira (que ha tornat després de la lesió) han pogut significar el 2-1, però l'Europa ha anat perdent gas. O potser ha estat el Figueres qui ha anat creixent i fent recular als graciencs, que han perdut la possessió i han patit durant una fase de la segona part, tot i que sense ocasions visitants massa clares. Sí que les ha tingut l'Europa en els últims minuts, arran d'una gran jugada individual de Montoro (també tornava de lesió) que ha acabat rematant per sobre el travesser. Una rematada fora d'Alberto, sol a la frontal de la petita, i una volea fora de Montoro en la darrera acció del partit ha estat altres bones opcions per assegurar els 3 punts; però tot i que la voluntat i la intensitat de l'equip han estat bones (com sempre), segurament hauria estat massa premi en un partit espès dels homes d'Albert Poch

Gràcies als empats entre Prat i Gavà, i entre Sabadell B i Montañesa, tot continua igual per a un Europa que, de fet, incrementa en un punt l'avantatge sobre el Vilafranca (que per la tarda ha perdut 3-1 a Peralada). Així, els escapulats continuen tercers, amb 3 punts sobre Sabadell B i Vilafranca, i 4 sobre la Monta, i 1 punt per sota del segon, que és el Gavà. Precisament, diumenge vinent a les 12h, els graciencs visitaran els gavanencs, en un partit clau per ser segons. Un partit, a més, que suposarà el retorn a La Bòbila d'Albert Poch, per primera vegada després de la seva surrealista destitució de la passada campanya. 




FONT: BTV Esports

A banda de l'habitual resum, adjuntem també la retransmissió del partit íntegre que ha fet BTV:

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'


Zona Mixta:

Aquestes són les valoracions en roda de premsa dels tècnics Albert Poch i Edu Vílchez, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:

FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:


-L'Independent de Gràcia
-Empordà.info
-El Convocat

-FCF
-L'Esportiu
-El Travesser


El parTUIT de la grada:

FONT: twitter


Resultats Jornada 32:

 FONT: FCF.cat

Sabadell B - Montañesa


FONT: BTV Esports

Santfeliuenc - Júpiter


FONT: Zoom Barcelona

Sant Andreu - Morell


FONT: BTV Esports


L'Europa B ha trencat la mala ratxa
(FOTO: Fran Capell / CEEuropa.cat)

Pel que fa a la resta d'equips principals escapulats, l'Europa B ha trencat la mala ratxa de 5 derrotes consecutives, en vèncer la Grama per 1-0, amb gol de Xavi Camps, i la participació de Rubi i Gabriel Vidal. Amb el triomf, el filial puja a la vuitena plaça, amb 38 punts. L'Europa juvenil ha guanyat 2-3 al camp del Mercantil, i puja al catorzè lloc, amb 29 punts. I triomf també de l'Europa femení, 0-3 a L'Estartit; les escapulades són cinquenes, amb 32 punts.