divendres, 22 d’abril del 2016

Prèvia Palamós - Europa; recordeu el que ha costat

L'Europa vol continuar sumant de 3 en 3
(FOTO: Fran Capell)

L'Europa jugarà diumenge a Palamós amb unes circumstàncies que no es donaven des de just després de la primera jornada de lliga: comença la jornada per sobre de 18 dels 19 rivals de la lliga, i amb la idea clara de defensar amb ungles i dents aquesta posició de privilegi, tal i com assegurava obertament Àlex Fernández en una entrevista a aquest blog a les últimes hores. Va ser contra el Palamós que els homes d'Albert Poch van començar l'espectacular ratxa de 19 jornades invictes, i és sobre la gespa natural del camp del Degà del futbol català on volen eixamplar aquesta dinàmica. La remuntada ha costat sang, suor i llàgrimes, i la intensitat en la defensa de la segona plaça ha de ser proporcional a aquest esforç realitzat fins ara.

Àlex vol seguir marcant gols contra el Palamós
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

I és que aquests 45 punts dels últims 57 disputats són extemadament difícils d'aconseguir: l'Europa ha sumat per primera vegada a la història del club tota una volta de 19 partits invictes. I a la segona volta de campionat, seria líder amb 5 punts més que el Gavà, 6 més que el Cerdanyola... i 7 més que el Vilafranca i que l'intractable líder Prat! (que aquesta setmana pot ser campió). Xifres que mesuren l'abast real de la descomunal reacció de l'equip. Una reacció a la que arriba l'hora de posar-li la cirereta, confirmant i assegurant la segona posició, que donaria avantatge del factor camp en un hipotètic sorteig de play-off. El premi és enorme, i valdrà molt la pena deixar-s'hi la pell per aconseguir-ho. En donem fe, després de 4 eliminatòries als últims 3 anys jugant la tornada sempre a fora...

Rovira continua de baixa per lesió
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El tècnic Albert Poch torna a tenir diverses baixes: els lesionats Javi Iglesias i Rovira, i també Iván Vidal, que encara no entra a la convocatòria. Per contra, l'equip recupera David López, absent contra el Masnou per sanció. L'Europa té dos jugadors apercebuts que es perdrien el derbi contra el Júpiter al Nou Sardenya (diumenge vinent a les 18h) si veuen una groga aquest diumenge: Fran Bea i Oriol Dot.


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

El Palamós arriba al tram final de la temporada amb els deures per fer. Tot i que es troba ubicat en la tretzena plaça amb 5 punts de marge sobre el descens directe, té només 2 punts més que el quart i el cinquè per la cua. A dia d'avui, i en espera que algun equip català de Tercera pugui assolir l'ascens, aquestes dues places implicarien perdre la categoria, pels descensos compensats (Olot i Pobla de Mafumet es troben en places de descens de Segona B a Tercera). Així doncs, els homes de Joan Mármol necessiten els 3 punts sí o sí. I, compte, perquè fa 6 jornades que no perden, i a casa no ho fan des del 12 de febrer (0-3 amb el Vilafranca). I la setmana passada, el Prat només va poder salvar un punt contra els palamosins al Sagnier al minut 91, en un gran partit tàctic i defensiu del Degà.

Aleix Feixas, el pitxitxi del Palamós
(FOTO: Oriol Durán / El Punt Avui)

El Palamós no ha patit grans canvis en els últims mesos. A mitja temporada va arribar Iván García, procedent del Farners, i van marxar Roger Matamala (Masnou), Adrià Garcia (Llagostera B) o l'ex-escapulat Cristian Del Moral. Al bloc empordanès destaca l'experiència de Bayona en porteria, defenses contrastats com el central Cano o el lateral Subi, la clarividència i trajectòria de Jordi Matamala com a creador de joc, la feina incansable al mig del camp de Narcís Barrera Gerard, la velocitat i instint atacant de MakaayAgiMarçal Lladó (compte amb els seus llençaments de falta...) o el poder golejador d'Aleix Feixas.

De cara a aquest partit, Joan Mármol no pot comptar amb el lesionat Sebas ni amb el sancionat Narcís Barrera, que va veure la cinquena groga en el tram final del partit al Prat.

Narcís Barrera, important baixa al mig del camp per sanció
(FOTO: A. Salamé/ El Punt Avui)

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Palamós, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a quatre partits íntegres del rival escapulat:

FONT: La Xarxa



PRECEDENTS:


FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Palamós s'han enfrontat 38 vegades en partit oficial, amb un balanç de 14 victòries gracienques, 14 empats i 10 derrotes, amb 55 gols marcats i 49 d'encaixats. Els escapulats empalmen 3 triomfs consecutius contra els palamosins. I a domicili, ja són 6 les visites seguides sense perdre: l'última derrota a Palamós va ser el 3 de febrer de 2008, per 3-0.

El 17 de març de 1996, l'Europa va guanyar per la mínima a Palamós
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va remuntar un gol per acabar guanyant 2-1, en la primera de les 19 jornades sense perdre que acumula ja el conjunt d'Albert Poch:


FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU MUNICIPAL (C/ Narcís Pagès i Prats, Palamós)
Diumenge 24 abril, 17h

  10 euros General.
  5 euros Socis CE Europa.
  Gratis Socis Palamós CF.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge a Palamós
(FONT: meteosat.com)

Una vegada més, l'Europa no estarà sol. L'autocar que organitza l'Agrupació Europeista ja està ple, i si li afegim cotxes particulars, l'equip estarà acompanyat per desenes d'aficionats escapulats. Recordeu que els socis de l'Europa només pagaran 5 euros mostrant el seu carnet. L'entrada general costarà 10 euros.

L'autocar que organitza l'Agrupació Europeista ha estat un èxit; ja no queden places
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


JORNADA 35:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat