dijous, 21 d’abril del 2016

Així juga el Palamós

FOTO: Twitter Palamós CF

Dijous és dia d'anàlisi a 'Vamos, escapulados!'. Ens posem la roba d'espia per saber amb més detall cóm juga el rival de l'Europa de diumenge vinent: el Palamós. El Degà del futbol català busca un triomf que el permeti fugir de la zona perillosa de la classificació, i és que es troba a només 2 punts del quart i cinquè per la cua (que, a dia d'avui, implicarien descens a Primera Catalana). Malgrat la seva situació classificatòria, els homes de Joan Mármol són un equip perillós, com van demostrar diumenge passat al camp del líder: i és que el Prat només va poder salvar un empat al minut 91, gràcies a una excel·lent feina de disciplina tàctica i desgast dels groc-i-blaus. Factors a tenir en compte? L'experiència de Bayona en porteria, defenses contrastats com el central Cano o el lateral Subi, la clarividència i trajectòria de Jordi Matamala com a creador de joc, la feina incansable al mig del camp de Narcís Barrera o Gerard, la velocitat i instint atacant de Makay, Agi, Marçal Lladó (compte amb els seus llençaments de falta...) o el poder golejador d'Aleix Feixas. Elements que queden reflectits en els 4 partits que adjuntem: el de la darrera setmana al Sagnier i el de la primera volta contra el Granollers emesos per La Xarxa de Comunicació Local, i els dos contra el Santfeliuenc (el que van jugar a Palamós, de fa només 3 jornades) disponibles gràcies a Zoom Barcelona / Santfe TV:

FONT: La Xarxa


FONT: Santfe TV / Zoom Barcelona

FONT: La Xarxa



FONT: Santfe TV / Zoom Barcelona

I aquest és l'onze inicial del Palamós en el susdit partit de diumenge passat al Prat: 

FOTO: Twitter Palamós CF


ÁLEX FERNÁNDEZ: "VOLEM CONSERVAR LA POSICIÓ COSTI EL QUE COSTI"

Àlex, en el partit de diumenge contra el Masnou
(FOTO: Fran Capell)

Si la setmana passada Oriol Dot s'estrenava com a golejador amb la samarreta escapulada, diumenge va ser el torn per a Àlex Fernández, que va marcar el seu primer gol amb l'Europa en partit oficial (n'havia fet un a l'amistós a Masquefa de finals de novembre). Aprofitem aquest fet per saber les impressions del migcampista europeista en la seva primera temporada al Nou Sardenya, i les sensacions de cara al tram final del campionat:

1) Diumenge et vas estrenar com a golejador escapulat. Va ser una destensió, o en no ser un golejador nat, no sents aquesta pressió per marcar que puguin tenir els davanters? I explica'ns cóm va ser el gol, perquè tenies tota la intenció de sorprendre al porter, oi?

Durant els instants previs al llançament de la falta, vaig veure que el porter es col·locava per poder sortir. Tot i que estava la falta un pèl lluny, sabia que si el llançament anava a porta podia sorprendre'l; i afortunadament així va ser. Pel que fa la meva estrena com a golejador, tot i no tenir la pressió que poden tenir els davanters a l'hora de fer gols, sí que m'he pogut treure l'espina que tenia clavada en no poder-me estrenar encara. Va ser un bon moment i espero poder-lo repetir més cops durant aquesta temporada.


2) Cóm t'estàs sentint en aquesta primera temporada d'escapulat? Segurament les lesions no t'han permès tenir tota la continuïtat que voldries, oi? I cóm arribes al tram decisiu de la temporada?

Sempre he estat un jugador inconformista. Sempre valoro molt les situacions en les que em trobo, però això no treu que sempre vulgui més. En segons quins moments de la temporada, no he participat tant com m'agradaria, però independentment d'això, les sensacions personals tant a nivell de joc com de vestidor, durant el primer any escapulat, són molt bones. Em trobo en un equip guanyador i amb uns companys immillorables, que han fet que l'adaptació a l'Europa sigui molt més fàcil. Personalment, arribo al tram final de temporada en el meu millor moment físic i mental. Sabem de la importància dels partits que ens vénen, tenim un objectiu fixat molt clar i crec tot el grup ho tenim en compte i estem preparats per assolir-lo.


3) És molt diferent el que t'has trobat a l'Europa del que t'imaginaves abans de venir? Què t'ha sorprés més? Qué és el més fàcil i el més difícil de jugar aquí?

El contacte que tenía amb actuals companys de l'equip abans de fitxar per l'Europa, van fer que sabés de la mena de club del que es tracta i què em podia trobar en arribar. Tot i així, m'ha sorprès positivament, ja que tot allò que t'expliquen abans de venir, més tot allò que saps d'un club històric com és l'Europa, cobra una altra dimensió en el moment que hi comences a formar part. La veritat és que parlar d'aspectes difícils a l'hora de jugar aquí em resulta complicat. Tot i la mala ratxa que vam patir durant la primera volta, sempre hem tingut el suport de la directiva i de l'afició. Si començo ara pels positius, en són molts, però m'agradaria destacar el gran grup que hem format entre jugadors i cos tècnic i, com no anomenar-lo, el suport incondicional d'aquesta afició que ens acompanya cada diumenge allà on anem.



Elegància, talent i garra al servei de l'escapulada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

4) Heu fet una reacció increïble. Quines creus que han estat les claus de la remuntada, i fins a on pot arribar aquest equip? Play-off? Ascens?

L'actitud ho és tot. Mai hem deixat de creure en nosaltres i sabíem que tard o d'hora havíem de capgirar la situació. L'Europa, per jugadors i per club, ha de lluitar per les primeres posicions, i entre nosaltres teníem clar que no parariem fins aconseguir-ho. Som conscients que ningú ens ha regalat res per arribar on estem ara, per tant volem conservar aquesta posició privilegiada de playoff fins el final, costi el que costi. D'altra banda, penso que aquest equip no té sostre i els límits ens els marcarem nosaltres. Ens va costar adaptar-nos a principi de temporada, amb un esquema de joc molt precís, però aquest equip encara està en creixement; per tant, no podria dir-te fins on podem arribar. Com bé t'he dit, intentarem conservar la plaça de play-off costi el que costi. Un cop aconseguida, si vols tornem a seure i en parlem jaja! Però per què no somiar? Tenim motius per fer-ho!


5) De cara a aquests últims 4 partits, us heu marcat l'objectiu de la segona plaça? Seria un avantatge de cara als play-off...

Sabem que el que més importa es aconseguir el play-off; però sí, no volem perdre aquesta segona plaça que tant esforç ens ha costat aconseguir i que, com bé dius, podria suposar un petit avantatge de cara a les eliminatòries del play-off. Lluitarem partit a partit fins el final, sabent que no serà gens fàcil, ja que molts d'ells estan lluitant pels seus objectius. El nostre ha de ser sumar el màxim de punts i arribar a les últimes dates amb les millors sensacions possibles.


Àlex se sent en el millor moment físic i mental de la temporada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

I tres apunts més en clau social: una representació de l'Europa (amb jugadors dels primers equips masculí i femení, a més del filial i el juvenil A masculins, i membres de l'Àrea Social), va fer ahir la ja tradicional visita als reclusos de la presó de Quatre Camins. La delegació escapulada va ser rebuda pel pare Manel, i va jugar un amistós amb els reclusos.

fins dilluns 25 d'abril.

I, per últim, aquest dijous a la tarda, a les 18:30h, es presenta públicament al Nou Sardenya el nou equip 'CE Europa ACIDH' pe a persones amb discapacitat intel·lectual. L'acord arriba gràcies a la col·laboració de la Fundació Eropa amb l'Associació ACIDH, i compta amb el suport inestimable d'ACELL i Special Olimpycs Catalunya.

FONT: CEEuropa.cat