dimarts, 6 d’octubre del 2015

Rovira: "Entrar a la història del club és un orgull molt gratificant"

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Dissabte passat a Castellar del Vallès, Ramon Rovira va jugar el seu partit nº 178 de lliga i/o play-off amb la samarreta de l'Europa. És a dir, el tercer capità escapulat aquesta temporada ja és, a tots els efectes i en solitari, el desè jugador amb més partits de la centenària història de l'Europa. El pròxim pas, arribar a la novena plaça, ara en possessió de Fernando, amb 187 partits. Per tal de celebrar l'històrica xifra, compartim amb Ruvi les seves sensacions en haver entrat amb lletres d'or a la història escapulada. I, evidentment, li preguntem també pel derbi davant el Sant Andreu, a menys d'una setmana del partit contra els quatribarrats.

Rovira, dissabte passat a Castellar, en el seu partit nº 178 amb l'Europa entre lliga i play-off
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Què suposa per a tu convertir-te en el desè jugador amb més partits de la història de l'Europa? Com diu el cartell de promoció per fer nous socis, ara ja hi ha més d'un Rovira que ha fet història a la Vila de Gràcia... 

Jaja, de moment ningu m'ha parat pel carrer! Pero tot arribarà... (riu). Doncs la veritat és que pot sonar a tòpic, però és tot un orgull perquè ja són molts anys en aquest club, i li tinc una estima molt gran i un gran sentiment. Sempre és bonic jugar en un club històric, però quan ho fas durant tants anys, acabes formant un vincle molt bonic amb tota la gent que l'envolta, i acabes creant una petita gran familia. 

T'imaginaves arribar a aquestes xifres quan vas arribar al Nou Sardenya? 

Doncs, si sóc sincer, no. Sempre he pensat en present, i això és el que m'ha portat a aconseguir aquestes xifres. Un jugador vol jugar-ho tot allà on sigui, i crec que, sigui en l'equip que sigui, poder superar una xifra tan significativa per entrar en la història d'un club és molt gratificant; i això també és gràcies a tots els que han apostat i confiat en mi durant tot aquest temps.


28 d'agost de 2010: el debut en lliga, amb triomf 1-3 a Amposta, i golàs inclòs de mig del camp
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat / VIDEO: BTV Esports)

Si t'haguessis de quedar amb 3 moments de la teva trajectòria a l'Europa, quins serien? I 3 moments per oblidar o que canviaries dels teus anys a Gràcia? 

Tinc molts moments al cap i és difícil quedar-te nomes amb tres, pero igualment faré la meva tria:
-Destacaria el primer any que vaig arribar, ja que venia de dos clubs on, a nivell esportiu, no estaven en el seu millor moment, i vaig tenir la sort de poder fer un salt, esportivament parlant.
-Recordo el segon any perquè va ser un punt d'inflexió, ja que hi havia moltes expectatives posades en l'equip i va acabar sent un any complicat, on vam patir per mantenir la categoria fins poques jornades d'acabar la temporada. Allò ens va servir per aprendre dels errors comesos i tenir-los en compte pels proxims anys.
-Finalment,  em quedaria amb el primer any de play-off, on per a molts n'era el primer que disputàvem, i vam conèixer la part més bonica d'aquest esport,  i la motivació per intentar repetir els següents anys. 
De tots els moments viscuts no en descartaria ni n'oblidaria cap, perqué tots han servit d'alguna manera o altra tant els bons com els dolents.


Ruvi, campió de Copa Catalunya 2015
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Objectius pendents amb el club? 

Pujar a segona B. Ara ja és tota una realitat. Tant el club com l'afició es mereixen pujar de categoria. És complicat, ho sabem, i a més aquest any hi ha hagut molts canvis. Però ningú s'ha d'amagar, a les altures que estem. Però per pujar s'han de fer les coses molt bé; treballem per aconseguir-ho, però hi ha clubs que també ho fan. És qüestió de demostrar-ho, i si ho mereixes, ho aconseguiràs. 


Habilitat, velocitat i desequilibri per banda, les armes de la 'rateta' Rovira
(FOTOS: Àngel Garreta - CEEuropa.cat // 'Vamos, escapulados!')


Cóm et va sorgir el cuquet pel món del futbol de petit? Quan i on comences a practicar-lo?

El meu pare ja ens portava de ben petits, al meu germà i mi, a jugar a pilota en un camp de sorra del nostre poble (Canyamars). Allà ens hem passat hores i hores tots tres. El primer equip on vaig jugar a futbol va ser amb 8-9 anyets al C.E.Premià, i de tant en tant jugava algun partit amb l'equip de futbol sala del meu poble.

Recorda'ns la teva trajectòria futbolística abans d'arribar a l'Europa 

Vaig militar els meus primers anys de benjamí A fins mitjans del cadet B al C.E.Premià; després vaig fitxar a meitat de temporada pel cadet A del C.E.Mataró. Allà vaig estar fins al segon any d'amateur (Tercera divisió). En el meu tercer any d'amateur, em va fitxar el C.E.Premià, i ja per  a la temporada següent vaig fitxar per l'Europa, fins a dia d'avui.



Diverses imatges amb Premià i Mataró, on va coincidir amb ex-escapulats com Víctor Durán o Marc Esteban
(FOTOS: Col·lecció particular Ramon Rovira)

Realment és un club tan diferent i tan exigent, en comparació a altres on hagis estat? 

No m'ha agradat mai comparar. Allà on vas, sempre jugues per guanyar. L'únic que marca realment la diferència són els objectius que es marquen a principi de temporada, i aquí són de màxima ambicio; però això no ha de ser cap pressió sinó una motivació, ja que, a qui no li agrada lluitar per estar a dalt? L'exigència ens l'hem de posar tots per ser millors cada dia, i això ens portarà al capdamunt, aprofitant el millor de cadascú.

El llavors conegut com a 'Ramonet' Rovira, amb el Premià al Nou Sardenya
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Ja són 6 temporades al club, tercer capità... és molt diferent en Ramon Rovira d'ara al que va arribar a l'Europa fa 6 anys? 

Home,  vaig arribar amb 21 anys i ha plogut molt des d'aleshores. Enguany segueixo sent la mateixa persona però amb més experiència i mes maduresa. Sembla que fos ahir que vaig aterrar, i abans era dels petits, cosa que no puc dir ara...jejeje. Però tot i que aquest any la mitjana d'edat és molt baixa, jo em segueixo considerant jove, jejeje. 

Rovira, al costat del tècnic que el va portar a l'Europa, Pedro Dólera
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

I un parell d'actualitat: tu que vas viure l'etapa Dólera, ha canviat molt la manera de treballar i de jugar amb l'arribada de Poch? Quines aspiracions creus que pot tenir l'equip, en aquest primer any de la nova etapa? 

Home, és molt d'hora per posar diferències al respecte. Com he dit abans, no m'agrada comparar. Aquest any hi ha un projecte nou, però de continuïtat en quant a les aspiracions. És massa d'hora per fer una anàlisi. El que puc dir fins ara és que l'equip promet molt, i està en constant creixement. Hem d'anar de menys a més, perqué són moltes cares noves i conceptes nous. Es necessita paciència. S'està creient amb el que es fa, i això és essencial. Veurem fins on som capaços d'arribar. No es pot pensar més enllà, i cal anar partit a partit!



Rovira a la catalana: històric primer golejador internacional de la selecció amateur, i campió estatal de la Copa de les Regions UEFA 
(FOTOS: Col·lecció particular Ramon Rovira / FCF.cat)

Dissabte, súperderbi davant el Sant Andreu. Tot i que als darrers anys us heu vist les cares als Històrics, Copa Catalunya/Vila de Gràcia... feia 7 temporades que no us enfrontàveu en lliga. Al vestidor sentiu aquest caràcter especial que té el partit i les ganes de guanyar de l'afició per la gran rivalitat esportiva que hi ha entre els dos clubs? 

És el partit especial! Els que portem més temps ja ens hem encarregat de fer saber als nous la importància del partit i les experiències que hem tingut durant aquests anys contra ells. Serà bonic viure un derbi al Nou Sardenya, ja que per a tots serà la primera vegada en lliga. Esperem disfrutar d'un bon ambient.

Un pronòstic per a dissabte? 

Com sempre dic, que guanyi el millor! O sigui, l'Europa!!

Tant de bo, Ramon, tant de bo!!! 

Signem triomf al derbi amb gol de Rovira, oi...?
(FOTO: Àngel Garreta / Instagram CE Europa)



GUZMÁN A BTV: "TOTHOM EM DEMANA ENTRADES PER AL DERBI"


FONT: BTV Esports

Precisament, un altre dels capitans escapulats que va aconseguir xifres històriques dissabte va ser Carlos Guzmán, que amb 162 partits de lliga i play-off disputats, ja és el 20è futbolista que més vegades ha vestit la samarreta escapulada. Guzmán ha explicat a BTV la gran expectació que està aixecant el derbi de dissabte, i cóm el vestidor és plenament conscient del que significa per a l'europeisme.


FONT: BTV Esports



EL DERBI ES PODRÀ VEURE PER INTERNET

Fa 7 anys que Europa i Sant Andreu no s'enfronten en lliga
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Com ja ha anat fent amb tots els derbis anteriors d'aquesta lliga entre dos equips barcelonins, BTV emetrà l'Europa - Sant Andreu d'aquest pròxim dissabte a les 19h al Nou Sardenya. Hi haurà dues vies per seguir l'emissió del canal municipal: a través del web de BTV, s'emetrà el partit en directe per streaming; i a través de Barcelona FM, també es podrà escoltar per ràdio. A més, els que no puguin anar al Nou Sardenya, també ho podran seguir pel twitter oficial del club, com tots i cadascun dels partits que juga l'Europa.