dijous, 29 d’octubre del 2015

Ascó 1 - Europa 1; el dia de la marmota

El gol d'Abel Rita no ha estat suficient per tornar a Gràcia amb els 3 punts
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa ha empatat 1-1 al camp de l'Ascó amb gol d'Abel Rita, en una nit amb sensació de deja vu. Igual que ara fa uns mesos en la visita al municipal asconenc, els escapulats han fet el més difícil i s'han avançat al tram inicial del partit: al minut 8, assistència de Cano amb passada a l'espai a Rita, que defineix amb una canonada pel pal curt que entra després de tocar la fusta. Jugant d'inici amb defensa de tres, i amb Dot i Rubi de laterals avançats i a cama canviada, els graciencs han controlat molt bé al vigent campió, que gairebé no ha inquietat la porteria de Gianni. Gairebé al fil del descans, però, jugada desafortunada que ha començat a variar el devenir del partit, quan una trompada a la banda ha lesionat a l'espatlla David López. Tot i que ha intentat iniciar la segona part, el dolor no l'ha deixat i Albert Poch ha hagut de tornar a la defensa de 4, perdent un home al mig del camp. I aquí el partit ha començat a canviar...

La lesió de David López al fil del descans ha estat clau en el canvi de dibuix tàctic i d'escenari
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Ascó ha donat entrada a Genís, en una declaració d'intencions ofensiva. Tot i el pas endavant dels locals, l'Europa tenia el partit mitjanament controlat, encara que amb nul.la presència a l'àrea rival. Però, en un nou deja vu de caire més recent, els astres s'han tornat a girar contra els graciencs amb dues accions consecutives que han acabat de capgirar la situació: primer, amb una agressió clamorosa del local Bertomeu sobre l'escapulat Rubi, que l'àrbitre només ha castigat, de manera inexplicable, amb targeta groga. I gairebé a la jugada següent, amb el gol de l'empat, marcat de cap per Virgili a la sortida d'un córner. Era el minut 65, i a partir d'aquí, l'Ascó li ha posat una marxa més i ha tingut diverses opcions per tornar a marcar (travesser de Genís inclòs), davant un Europa poruc a qui li han pesat les pors de les 5 jornades sense guanyar. Tot i així, els escapulats han estat a punt de cantar "bingo!" en temps afegit, quan el porter local ha aturat literalment amb el cul un fort xut de Nils a boca de canó. Al final, però, quart empat en quatre visites a Ascó; un resultat que es podria considerar molt bo en unes altres circumstàncies, però que ha deixat sensació de derrota en el vestidor escapulat.

Una clara agressió a Rubi just abans de l'empat hauria pogut canviar el signe del partit
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Després de 5 jornades consecutives sense guanyar i un fluix balanç de 4 punts dels últims 15, l'Europa cau a la dotzena plaça, tot i que manté distàncies amb la zona noble: a 5 punts del play-off (que ara marca la Montañesa), i a 10 del líder Prat. Diumenge vinent a les 18h, l'equip rebrà el Vilafranca, en una autèntica final per sortir d'una vegada per totes de la dinàmica negativa de resultats.

Decepció escapulada per un empat amb regust a derrota; ja són 5 jornades sense guanyar
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

A les pròximes hores coneixerem amb més exactitud l'abast de la lesió a l'espatlla de David López. Precisament avui es confirmava que Javi Iglesias s'haurà d'estar uns 7 mesos de baixa pel trencament  del lligament creuat anterior de la cama esquerra que va patir diumenge passat contra el Cerdanyola. Aquesta lesió podria obrir les portes a un possible fitxatge per cobrir la seva absència. Molts ànims, Javi!


FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

L'Europa ha sorprès l'Ascó sortint amb defensa de només 3 homes
(FONT: 'Vamos, escapulados')


Zona Mixta:

David López evidencia el dolor en el moment de ser substituït
(FONT: 'Vamos, escapulados')

Després del partit, hem parlat amb David López, que ens expressava la seva decepció pel resultat i per la lesió:


FONT: 'Vamos, escapulados!'

Desencís del tècnic per una nova jornada sense vèncer
(FONT: 'Vamos, escapulados')

I aquestes han estat les valoracions en roda de premsa del tècnic Albert Poch:

FONT: 'Vamos, escapulados!'


Així ho han vist:


-FCF
-El Travesser


El parTUIT de la grada:

FONT: twitter / facebook


Resultats Jornada 11:

 FONT: FCF.cat


Palamós - Júpiter

 FONT: BTV Esports

Montañesa - Manlleu

  
 FONT: BTV Esports

St. Andreu - Rubí

 FONT: BTV Esports