diumenge, 11 d’octubre del 2015

Europa 0 - Sant Andreu 0; espectacle, igualtat i sequera

Els dos equips han protagonitzat un derbi igualadíssim i emocionant, però sense punteria
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Gran tarda de futbol la que ens han regalat Europa i Sant Andreu en un derbi dels d'abans, amb igualtat, alternatives i emoció fins el final. Els 2.450 espectadors han estat una de les grans notícies del vespre, i han donat un ambientàs de partit gran a les grades del Nou Sardenya, per bé que el comportament impresentable i maleducat d'un sector molt determinat de l'afició quadribarrada (que fins i tot ha provocat els retrets del seu tècnic a la roda de premsa posterior, en un gran gest d'esportivitat i respecte de Manolo Márquez) ha estat l'única taca d'un derbi que havia estat exemplar, cordial i respectuós entre les dues entitats durant tota la setmana. Clubs i federació haurien de començar ja a prendre mesures que vagin més enllà de les pancartes antiviolència, per acabar d'una vegada per totes amb aquestes actituds d'intolerància i manca de respecte que voldríem veure ben lluny del nostre futbol.

Imatge molt maca per començar el derbi, només tacat pels insults des de la grada visitant
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Pel que fa al partit en sí, ha estat trepidant i sense dominadors clars. El Sant Andreu ha saltat a la gespa del Nou Sardenya sense complexos, i ja al minut 10, un xut llunyà de Jorge Muñoz s'ha estavellat a la creueta de Gianni. Només 3 minuts després, l'Europa ha replicat amb una gran acció individual d'Abel Rita al balcó de l'àrea, però la seva rematada ha petat a la base del pal dret de la porteria andreuenca. I al minut 16, ha estat el quadribarrat Noguera qui ha rematat de cap al travesser, amb Gianni ja superat. Una centrada-xut de Pluvins també ha provocat l'ai al cor de l'afició escapulada, però mica en mica, els graciencs han anat fent-se amb el domini i les aproximacions: Cano ha pogut marcar de cap en una rematada alta a la mitja hora, i just abans del descans, l'ex-escapulat Aitor Torres li ha tret una pilota a l'europeista Montoro gairebé sobre la línia, quan el gol semblava cosa de bufar i fer ampolles. Un altre cop de Cano ha estat la darrera opció de gol de la primera meitat.

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

El descans no li ha sentat massa bé a l'Europa, i a la represa el Sant Andreu ha semblat sentir-se més còmode que els graciencs. El pitxitxi Gissi, molt ben anul·lat per la defensa gracienca, ho ha intentat en una acrobàtica volea alta. Yagüe ha tingut una opció claríssima, però la seva rematada davant de Gianni ha sortit alta. I també ho ha provat en una canonada de falta de David Payán, que ha sortit a prop del pal dret de la porteria de l'Europa. Al tram final del partit, i amb un arriscat i ambiciós 3-5-2, els homes d'Albert Poch han recuperat el protagonisme, i haurien pogut decantar el derbi, però per segon partit consecutiu, ha fallat la punteria: primer, Padilla ha rematat fregant la creueta. Ja en temps afegit, una altra canonada de Padi que el porter rebutja, i Abel Rita remata fora completament sol, per bé que la segona acció s'havia invalidat per fora de joc. I en la darrera acció del partit, nova gran acció de Padilla per banda dreta, centrada milimètrica, i Cano remata de cap entrant amb tot, però Manu Martín atura i salva al seu equip de la derrota. Al final, un empat que fa justícia a l'igualtat entre els dos equips, amb l'únic 'però' de no haver vist cap gol, tot i les nombroses i bones ocasions d'uns i altres.

Jugadors i tècnics han agraït, a la gespa i a les xarxes socials, el suport exemplar de la grada escapulada
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Amb l'empat, l'Europa clou la jornada en la setena plaça amb 12 punts, a 3 del play-off i a 6 del líder Gavà. La pròxima setmana, un altre derbi apassionant: diumenge a les 12h, a La Bombonera de Nou Barris, Montañesa - Europa, amb la necessitat ja de tornar a sumar de 3 en 3.

FONT: BTV Esports




FONT: FCF.cat

Rubi, Pedro Bilbao i Abel Rita han estat novetat en l'onze escapulat
(FONT: 'Vamos, escapulados')


Zona Mixta:

Aquestes han estat les valoracions en roda de premsa dels tècnics Albert Poch i Manolo Márquez, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:



FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:

-Web oficial UE Sant Andreu

-Galeria Imatges (web oficial CEEuropa)
-Galeria imatges (Nicolás Arlanzón)
-Galeria imatges (Flama i Ginesta)

-FCF


El parTUIT de la grada:

FONT: twitter


Resultats Jornada 8:


 FONT: FCF.cat


Granollers - Ascó

 FONT: La Xarxa


Júpiter - Figueres


 FONT: BTV Esports


Prat - Montañesa


 FONT: BTV Esports

Pel que fa a la resta d'equips principals escapulats, l'Europa B, continua líder del grup 2 de Segona Catalana, tot i haver pujat aquesta temporada. Els de David Vilajoana (que acumulen 31 partits invictes) han derrotat el San Juan Atlético Montcada per 2-0. Pel que fa al juvenil A, va perdre per 3-1 al camp del Josep Maria Gené, i ara és dotzè amb 7 punts. I el femení ha perdut 0-2 contra el Cerdanyola, i cau a l'última plaça de Segona divisió (grup 3), encara sense puntuar.