divendres, 16 d’octubre del 2015

Prèvia Montañesa - Europa; el derbi maleït

L'Europa intentarà trencar la maledicció amb la Monta, a qui no ha guanyat mai a Tercera
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De derbi en derbi. Només 8 dies després de l'empat 0-0 contra el Sant Andreu, l'Europa afronta el segon derbi del campionat, davant la Montañesa. Un enfrontament marcat per certes urgències, històriques i de present: els homes d'Albert Poch tenen el repte d'acabar d'una vegada per totes amb la maledicció del conjunt de Nou Barris, a qui els graciencs no han pogut guanyar mai en partit de lliga a Tercera divisió. Però, a més, després de dos empats consecutius, el conjunt escapulat necessita vèncer també en termes de present, per no cedir més terreny respecte a la zona alta de la classificació.

L'Europa suma 271 minuts sense encaixar, però també 213 sense marcar
(FOTO: Flamaiginesta.cat)

Tal i com deia Albert Poch en la roda de premsa posterior al partit de dissabte passat, un dels grans comptes pendents de l'equip és trobar la regularitat. Ja no només a nivell general en la trajectòria a la lliga, sinó també específicament en cada partit: cal que aquestes "fogonades de bon joc" a les que es referia el tècnic es facin més presents durant els 90 minuts de joc, i no només en moments puntuals dels partits. L'altre gran assignatura de l'equip darrerament és el gol: ja són 2 partits i 213 minuts sense marcar en lliga. En el cantó positiu, l'Europa acumula 3 partits i 271 minuts sense encaixar, i ja és l'equip menys golejat del campionat.

Una setmana més, l'afició escapulada acompanyarà l'equip, en el derbi de la Línia 4
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Tret d'alguna incidència d'última hora, Albert Poch podrà comptar amb tota la plantilla, un cop Javi Iglesias ja va complir un partit de sanció davant el Sant Andreu. Així, els tècnics hauran de descartar 4 homes per a aquest segon derbi consecutiu, el de la Línia 4, a Nou Barris.


EL RIVAL:

FOTO: twitter FutbolCatalunya

La Montañesa es manté fidel al seu esperit d'equip combatiu i molt fort a casa. Arrenca la jornada en la novena plaça amb 12 punts, els mateixos que l'Europa. I d'aquests 12 punts, 9 els ha sumat a casa, on presenta un balanç de 3 victòries (4-1 al Palamós, 1-0 al Santfe, i 3-1 al Terrassa), i una única derrota., contra el líder Gavà (2-4). Els 16 gols en 4 partits a La Bombonera ja denoten el tipus de partits oberts i disputats que tenen lloc sobre la nova gespa artificial del municipal de Nou Barris, i que obligaran als escapulats a estar tensionats i concentrats des del primer minut. I més si tenim en compte que, amb 14 gols marcats, la Monta és el tercer equip més golejador de la lliga. L'altra cara de la moneda? Amb 13 d'encaixats, és el quart conjunt més golejat del campionat. Els d'Antonio Escudero arriben al derbi després de caure per 4-2 al camp del Prat, i voldren treure's el mal regust de boca contra l'Europa.

L'ex-escapulat Víctor Cócera va tornar a l'estiu a la Montañesa
(FOTO: twitter BTV Esports)

La Montañesa manté el bloc de l'anterior temporada, tot i que ha perdut homes com el central Borges, el davanter Ferran Alabau o el migcampista i ex-escapulat Marc Esteban. Entre els nous fitxatges i/o els jugadors que tornen, noms com Velillas, Juanlu, Jandro, Pere Segarra, Dani Sánchez o l'ex-porter escapulat Víctor Cócera. Juntament amb els Tato Burgada, Uri Escabrós, Toni Perez Torán, Joshua, RubénPedro García, etc. conformen un equip intens i de molta feina, desgast i caràcter. I, com diuen els tòpics, l'ambientàs que genera a la grada la Peña Al Hueco acaben convertint-se en el jugador nº12 de l'equip de 'La Prospe'.

Reportatge dedicat a la Peña Al Hueco de la Montañesa
(FONT: Ràcord Productions)

De cara a aquest partit, el cos tècnic de la Monta ha explicat que no pot comptar amb el lesionat Antonio Roldán, per culpa d'un esquinç al genoll que el pot tenir entre dues i tres setmanes de baixa. 


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Continua la maledicció de la Monta: en 10 precedents a Tercera divisió, l'Europa no ha estat capaç de guanyar mai l'equip de Nou Barris. El balanç és de 4 empats i 6 derrotes, amb només 5 gols marcats, i 13 d'encaixats. A La Bombonera, balanç molt negatiu de 4 derrotes i 1 únic empat.

21 d'octubre de 2012; onze inicial en l'únic punt sumat per l'Europa en 5 visites a La Bombonera a Tercera
(FONT: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Les dues úniques victòries en partit oficial van ser en Copa Catalunya (1-5, el 12 d'octubre de 1989, quan encara es deia 'Copa Generalitat'), i en lliga de Primera Catalana, en el que va ser l'únic triomf a Gràcia contra el conjunt de 'la Prospe' (1-0, el 10 d'abril de 2005). Diumenge seran, per tant, 26 anys i 6 dies els que hauran passat des d'aquell únic triomf gracienc al camp de la Monta, en competició de copa. El balanç total de partits oficials entre Europa i Monta és de 14, amb 2 triomfs graciencs, 5 empats, i 7 derrotes, 13 gols marcats i 17 d'encaixats.

12 d'octubre de 1989, únic triomf oficial a Nou Barris, en partit de 'Copa Generalitat'
(FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI:

MUNICIPAL DE NOU BARRIS, Via Júlia 170, Nou Barris (Barcelona) 
Diumenge 18 octubre, 12h


12 euros, entrada general
5 euros, socis CE Europa*
Gratis, socis Montañesa

FOTO: Soccerway.com


FONT: Google Maps

*Recordeu que gràcies a l'acord de col·laboració entre els dos clubs, els socis de l'Europa podran gaudir d'aquest derbi per només 5 euros presentant el carnet a l'entrada del camp de la Montañesa. L'acord és recíproc, i extensible a tots els partits a casa d'ambdós clubs.

Previsió del temps per a diumenge a Barcelona
(FONT: meteosat.com)

El partit també podrà ser seguit per streaming a través del web de BTV, i per ràdio a Barcelona FM, al 91.0 de la FM a Barcelona, o també per internet


JORNADA 9:

FONT: FCF.cat


AGENDA PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat