dimarts, 27 d’octubre del 2015

Prèvia Ascó - Europa; qui cerca, troba

L'Europa torna a jugar a Ascó en dimecres, amb la necessitat de guanyar 5 jornades després
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

A la vida, el factor anímic juga un paper decisiu en totes les nostres aspiracions i desitjos. Quan les coses et surten bé, guanyes autoconfiança i tot comença a sortir rodat gairebé sense esforç; però quan  passa a l'inrevès, per molts sobreesforços i sacrificis que facis, la pròpia dinàmica negativa i l'autopressió acumulada repercuteixen inconscientment en el teu rendiment, seguretat i resultats. No hi ha dubte que l'Europa es troba immers ara mateix en una d'aquestes espirals dolentes, però això no vol dir que el camí escollit sigui el dolent. Per molt fàcil de dir que sigui, l'equip ha d'insistir en la manera, perquè segurament l'únic gran error fins ara ha estat la falta de definició als metres finals, i també els alts i baixos de joc durant els partits. Serenitat i persistència semblen la millor recepta per trobar els fruits a la feina que s'està fent fins ara, i guanyar un partit 5 jornades després.

Nils va marcar a Ascó la passada temporada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Un cop destapada la sequera golejadora amb les 2 dianes de diumenge davant el Cerdanyola, segurament l'equip té el compte pendent de ser més efectiu, per tal que la proporció de gols/ocasions generades sigui més equilibrada. L'altre gran objectiu dimecres a Ascó serà recuperar la solidesa defensiva dels 9 primers partits (5 gols encaixats), perduda diumenge de manera contundent (3 gols en un únic partit). Tot i que la Ribera d'Ebre no serà terra fàcil, l'altre gran assignatura pendent de l'Europa és millorar el rendiment com a visitant, ja que només ha sumat 5 punts de 15 possibles, amb un únic triomf a Manlleu. Si vas ser capaç de guanyar i fer-li 4 gols als osonencs al seu camp (que tenen els mateixos punts que l'Ascó), és obvi que estàs capacitat per endur-te els 3 punts de la Ribera d'Ebre, per moltes dificultats que et posi l'actual campió de lliga. És hora de donar un cop sobre la taula i fer-li saber als rivals que no estàs disposat a perdre més terreny respecte a la zona alta. Amb 28 jornades per endavant, tot és possible encara.

Javi Iglesias es va lesionar diumenge i serà baixa a les pròximes setmanes
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Albert Poch no podrà comptar amb Uri González (que va veure la cinquena groga diumenge passat contra el Cerdanyola), ni tampoc amb el lesionat Javi Iglesias. A les pròximes hores s'han de saber els resultats de les proves mèdiques que establiran el diagnòstic exacte de la lesió de menisc que es va fer diumenge, així com el temps de recuperació.

La plantilla dinarà en grup al Nou Sardenya, i marxarà a Ascó en autocar a les 16:30h de la tarda.


EL RIVAL:
FOTO: twitter CFC

L'actual campió de lliga manté bona part del bloc que va guanyar el campionat la temporada passada, però per ara el rendiment està sent bastant més irregular. Molt forts a casa (12 punts de 15, amb 4 victòries i una única derrota davant el Gavà), però molt poc fiables a fora, on només han sumat 4 punts de 15 possibles (1 triomf a Masnou, 1 empat a Granollers, i 3 derrotes a Figueres, La Verneda i Prat). L'equip de Miguel Rubio arriba al partit de dimecres després de caure 2-0 al Prat, derrota que li va fer sortir de la zona de play-off i situar-se sisè, amb 16 punts (3 més que l'Europa).

L'Ascó també va perdre diumenge, 2-0 al camp del Prat
(FOTO: Iris Solà / FcAscó.com)

En l'equip verd continuen homes importants com Virgili, Asier, Edu Vives, Socías, Cristino o Genís Soldevila; a tots ells se'ls han afegit futbolistes com Sergio López, Miki Massana, Joel Coch, Ivan Munta o Víctor Bertomeu, que supleixen baixes com les del porter Chiné, Gerard Roca, Gabernet, Taranilla o Sergi Galceran. De cara a aquest partit, el cos tècnic de l'Ascó no pot comptar amb el lesionat Joel Coch, i té el dubte de José Ramon. En canvi, recupera el lateral esquerre Dani Argilaga, que va ser baixa al Sagnier per sanció.

Socías pot ocupar el lloc del lesionat Joel Coch en l'eix de la defensa asconenca
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Si voleu conèixer una mica més el rival de l'Europa, podeu veure íntegrament el partit que van jugar a Granollers ara fa 3 setmanes, en el partit de 'Futbol En Joc' que ofereix setmanalment La Xarxa de Comunicació Local:

Partit íntegre Granollers-Ascó de la jornada 7
(FONT: 'Futbol En Joc' / La Xarxa)



PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Europa i Ascó s'han enfrontat 7 vegades en partit oficial (6 de lliga + 1 de Copa Catalunya), amb un denominador comú: la igualtat. El balanç és de 2 triomfs escapulats, 4 empats i 1 única derrota, amb 10 gols marcats i 9 d'encaixats. Com a visitant, l'Europa no ha guanyat mai al municipal asconenc, però tampoc hi ha perdut: 3 visites, 3 empats, amb 4 gols marcats i 4 de rebuts. La temporada passada, en un partit també intersetmanal, el conjunt gracienc es va avançar amb gol de Nils a la primera part, però Argilaga va empatar a la segona meitat per establir el definitiu 1-1.

L'escapulat Poves, en l'Ascó-Europa del passat mes d'abril
(FOTO: 'Vamos, escapulados')


ESTADI:

MUNICIPAL ASCÓ (Carretera Mora-Flix s/n - 43791, Ascó)
Dimecres 28 octubre, 20:30h


10 euros General
5 euros Jubilats i menors de 16 anys
Gratis socis FC Ascó

FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: Google Maps

Previsió del temps per a dimecres a Ascó
(FONT: meteosat.com)


JORNADA 11:

FONT: FCF.cat