diumenge, 2 d’agost del 2015

Europa 1 - Espanyol B 0; el campió vol seguir de copes

L'equip celebra el gol del capi Cano, que classifica el campió de Catalunya per a la 2ª ronda
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa ho ha tornat a fer. Com la temporada pasada, el vigent campió de Catalunya ha debutat oficialment derrotant l'Espanyol B per 1-0, i ha superat així la 1ª eliminatòria de la Copa Catalunya. Guió de partit molt similar, amb igualtat i alternatives de domini i de joc, plantejament molt seriós dels escapulats, i un gol a l'inici de la 2ª part (avui al minut 55, l'any passat al 60): en aquesta ocasió, obra del capità Àlex Cano, sorprenent pitxitxi de la pretemporada amb 5 dianes. Un gol per desfer-se d'un rival de superior categoria i que no ha posat les coses gens fàcils als homes d'Albert Poch. Com dimecres passat davant L'Hospitalet, l'equip gracienc ha demostrat caràcter i no ha semblat pas un equip d'inferior categoria, i fins i tot hauria pogut guanyar per més diferència. Sobretot si haguessin entrat un potent cacau d'Álex Fernández al travesser només començar la segona meitat, o un pal de Poves poc després del gol. Una altra dada a tenir en compte, 3 partits de pretemporada, dos d'ells contra equips de Segona B, i 0 gols encaixats...

Álex Fernández, un dels destacats
(FOTO: Manel Expósito / Jornada Previa)

El Júpiter, pròxim rival

El rival en 2ª ronda serà un altre equip barceloní, el Júpiter. En principi, l'eliminatòria a partit únic es jugaria el pròxim cap de setmana, però podria arribar a traslladar-se a dimarts 11 d'agost en un cas: si un dels dos equips supera la 1ª ronda del Torneig d'Històrics que comença dilluns. I és que si això passa, Europa i/o Júpiter haurien de jugar dissabte les semifinals dels Històrics (i una hipotètica final diumenge), de manera que el partit de Copa Catalunya es posposaria. Una altra incògnita que s'ha d'acabar de resoldre oficialment és el camp on es disputarà el partit entre escapulats i gris-grana. I és que, tot i que en principi havia quedat predefinit que el guanyador de l'eliminatòria Europa-Espanyol B seria el local en 2ª ronda, com que el Júpiter disputa la competició en qualitat de campió del grup 1 de Primera Catalana, prevaldria el criteri d'equip d'inferior categoria (encara que enguany el Júpiter jugarà a Tercera com l'Europa). El club espera la confirmació oficial de la Federació Catalana, però tot apunta a què finalment el partit es jugaria al Municipal de La Verneda (inicialment, diumenge a les 19h., i sempre amb el condicionant que abans explicàvem).


FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FCF.cat

Primer onze titular de l'Europa d'Albert Poch en partit oficial
(FONT: 'Vamos, escapulados')


Zona Mixta:

'Només hi ha un capi Cano'... i ja suma 5 gols en pretemporada
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Després del partit, parlàvem als micròfons de La Xarxa de Comunicació Local amb el capità i golejador escapulat Àlex Cano:

FONT: La Xarxa / 'Vamos, escapulados'


Afegeixo també la roda de premsa del tècnic Albert Poch, que ha gravat per al seu 'Blog de L'Hospi' en Cristian Garcia:

FONT: Cristian Garcia / El Blog de L'Hospi


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial RCD Espanyol

-L'Independent de Gràcia

-Tercera.cat
-El blog de L'Hospi
-Jornada Previa (Galeria imatges)
-Pericosonline
-L'Esportiu


El parTUIT de la grada:

FONT: twitter


Resta Jornada:

Júpiter, Lleida, Figueres i Palamós passen ronda per penals
(FONT: FCF.cat)

Aquí teniu les imatges/videoresums de 6 partits més d'aquesta 1ª eliminatòria de Copa Catalunya:

Vilafranca - Nàstic:

FONT: FCF.cat


Montañesa - Sant Andreu:


FONT: BTV Esports (J. Montalbo / M. Camp)


Júpiter - Martinenc:

FONT: FCF.cat


Ascó - Lleida:


FONT: FCF.cat

Manlleu - Olot:


FONT: FCF.cat


Santfeliuenc - Cornellà: