divendres, 21 d’agost del 2015

Prèvia Europa - Terrassa; l'hora de la veritat

S'han acabat les proves i arriba l'hora de la veritat. Després de 5 setmanes de feina per posar-se a punt, el nou Europa d'Albert Poch comença la lliga aquest diumenge contra un Terrassa també molt renovat. La pretemporada ha deixat bones sensacions en el vestidor i moltes il·lusions a la grada, i ara toca fer efectiu tot plegat en forma de bon joc i resultats. Les expectatives dipositades en l'equip són altes i des del mateix vestidor tothom parla obertament del títol de lliga i l'ascens a Segona B com els objectius pels que cal lluitar. Són ja 3 temporades consecutives entrant en play-off, 20 anys sense militar en Segona B, i 52 que fa que l'equip no és campió de lliga a Tercera divisió. El camí serà molt llarg i hi haurà moments per a tot durant la temporada, però tot serà molt més fàcil amb un bon inici que aporti serenor i confiança. I això passa per començar guanyant al Terrassa.

L'ex-terrassenc Montoro podria debutar en lliga com a escapulat contra el seu ex-equip
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa arriba al debut de lliga tot just després d'encaixar la primera derrota en una pretemporada que ha deixat bones xifres i sensacions. L'eliminació de Copa Catalunya a mans del Cornellà centra encara més l'atenció de la temporada escapulada en el campionat de lliga. L'Europa va guanyar deixant la porteria a zero els 3 darrers partits de la passada campanya, i ni perd ni rep cap gol en lliga al Nou Sardenya des del 19 d'abril, en aquell desafortunat 0-1 contra el Cerdanyola.

Rovira, en l'entrenament de dijous; l'extrem pot tornar diumenge
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Pel que fa a baixes, Albert Poch no podrà comptar en aquest primer partit amb el capità Àlex Cano, encara amb les molèsties als isquiotibials que ja li van impedir jugar contra el Cornellà. Ja és a punt Ramon Rovira, després de la fisura que va patir la setmana anterior en un entrenament. Guillem Josa estenarà convocatòria com a jugador de ple dret del primer equip. És baixa en la plantilla Albert Alegre, que com sabeu no continuarà a l'equip arran del fitxatge de Javi Iglesias. El lateral andalús té la fitxa federativa i ja podria entrar en la convocatòria, però com que tot just suma 3 dies d'entrenaments amb l'equip, en principi encara no jugarà.

Aquest és un dels aspectes del partit que comentava  a les darreres hores el tècnic Albert Poch:

FONT: 'Vamos, escapulados!'


EL RIVAL:

El renovadíssim Terrassa comença la lliga després d'un estiu convuls
(FOTO: facebook Terrassa FC 1906)

El Terrassa d'aquesta temporada té poc a veure amb el que va acabar la lliga la passada temporada. Després d'un estiu molt convuls on s'ha parlat més d'impagaments, denúncies, refundacions i on va planar l'ombra de la desaparició, l'equip egarenc comença una nova etapa on una de les poques peces continuïstes és el tècnic David Pirri. L'entrenador vallesà ha perdut gran part de la plantilla, amb les marxes d'homes importants com Jaime Fuentes (Prat), Batanero (Sabadell), Merchán i Maldonado (Vilafranca), Pere Segarra (Montañesa), Ortega (Granollers), els ex-escapulats Diego o Guille Ramón (Cerdanyola), o un dels nous fitxatges de l'Europa, Carles Montoro. Hi han arribat d'altres com el porter del Manlleu Dani Barragán, Zambudio (Vilafranca), Xavi Boniquet (Cornellà) o Aaron Bueno (Toledo), a més de jugadors més joves i/o provinents de Primera Catalana. Amb tot, el rendiment del nou Terrassa és una incògnita ara mateix, i més tenint en compte que han completat la plantilla a darrera hora. Amb tot, David Pirri no vol excuses, i diu a Canal Terrassa que l'equip arriba a punt per competir davant l'Europa.

El jugador i secretari tècnic, Sergio Montero, és baixa per lesió
(FOTO: Terrassa FC 1906)

De cara a aquest partit, Pirri no pot comptar amb els lesionats Sergio Montero, Zambudio i Peña. Un dels darrers fitxatges, Xavi Boniquet, arrossega una sanció de la temporada passada amb el Cornellà, però com que es tracta d'una categoria inferior a la que jugava, finalment els tècnics apunten que podrà jugar. Aaron Bueno i Miki Martínez ja tenen la fitxa federativa i també estaran a disposició de Pirri.

Montero ha passat pels micròfons del programa 'La Voz del Socio', dedicat a l'actualitat del Terrassa (han tingut problemes de so al principi; comença a escoltar-se bé al minut 2):

FOTO: La Voz del Socio


PRECEDENTS:


FONT: futbolme.com

Europa i Terrassa s'han enfrontat 51 vegades en competició oficial, amb un balanç de 22 victòries escapulades, 11 empats i 18 derrotes, 79 gols marcats i 75 d'encaixats. A Tercera, 42 partits, amb 18 triomfs, 11 empats, 13 desfetes, 61 gols marcats i 54 de rebuts. Als últims 5 enfrontaments com a local, 2 triomfs i 3 empats. Curiosament, aquesta serà la tercera de les 4 darreres temporades en què tots dos equips s'enfronten en el debut de lliga: l'any passat, empat a 0 en el partit a l'exili de Can Peixauet, i ara fa 3 temporades, victòria 0-2 a l'Olímpic de Terrassa.


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 23 agost, 20h

10 euros General
5 euros Socis Terrassa
Gratis socis i menors 14 anys 
(vàlid el carnet de l'última temporada)

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


Temps previst per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

Europa i Terrassa han signat un acord de col·laboració per tal que les entrades dels socis visitants costin només 5 euros en els enfrontaments entre els dos equips. Aquest, per cert, serà l'últim partit al Nou Sardenya que es pot entrar encara amb el carnet de la passada temporada. Els nous ja estan disponibles a oficines.

Abans del partit, per cert, es guardarà un minut de silenci en memòria d'Oriol Álvarez, ex-jugador del futbol base que va morir divendres en un accident de trànsit als 19 anys. Descansi en pau, i molts ànims a família, amics i excompanys.


JORNADA 1:

FONT: FCF.cat