dimarts, 4 d’agost del 2015

Prèvia Històrics; repte de prestigi

L'Europa comença dimarts la participació a la 30ª edició del Torneig d'Històrics del futbol català; un dels trofeus més prestigiosos del futbol amateur de tot l'estat, i que serà una nova prova de foc per a aquest nou Europa en construcció d'Albert Poch. L'equip de la Vila de Gràcia s'enfrontarà en primera ronda a Granollers i Badalona, en el tradicional format de triangulars de 45 minuts. El debut serà dimarts a les 18h contra el Granollers; el perdedor d'aquest partit jugarà contra el Badalona a les 19h; i l'últim partit del grup serà a les 20h, entre Badalona i el guanyador de l'Europa - Granollers. 

La normativa del torneig en aquesta primera fase és la següent: el triomf val 3 punts i l'empat 1. En cas d'empat a punts final entre 2 o els 3 equips de cada grup, es desempatarà amb el goal-average general dels equips implicats; si persisteix l'empat, passaria a semifinals l'equip que més gols hagi marcat. I si continua tot igualat, es tindria en compte la tanda de penals que es farà després de tots els partits de la 1ª fase. 

El triomf en el debut al Nou Sardenya ha il·lusionat l'afició escapulada
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa arriba als Històrics en bona dinàmica, i de moment invicte a la pretemporada: 3 partits jugats, 2 victòries i un empat, amb un balanç de 9 gols a favor i 0 en contra. Els darrers partits contra equips de superior categoria (0-0 al camp de L'Hospi, i triomf 1-0 contra l'Espanyol B en 1ª ronda de Copa Catalunya) han deixat bones sensacions a equip i afició, i ara cal continuar creixent com a equip en aquesta cita. L'objectiu: arribar en la millor forma possible al debut de lliga del dia 23 contra el Terrassa.

El nou davanter Abel Rita pot debutar com a escapulat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Pel que fa a altes i baixes, Albert Poch recupera efectius però en perd d'altres respecte al partit de dissabte contra l'Espanyol B. La gran novetat pot ser el debut amb la samarreta escapulada del darrer fitxatge, el davanter Abel Rita, un cop s'ha tramitat ja la fitxa federativa. També podria fer el seu debut en aquesta pretemporada un dels capitans, Carlos Guzmán, ja totalment recuperat de les seves molèsties físiques. Montoro continuarà sent baixa per les molèsties al peu, i tampoc jugarà per precaució Nils, per una sobrecàrrega a l'abductor. Donat el format d'aquesta 1ª ronda, el cos tècnic escapulat té previst fer dos equips diferents per poder continuar veient en acció a tots els jugadors de la plantilla. Els joves Lozano, Prats, Josa i Torrentbó poden tenir més minuts per convèncer els tècnics.

Aquesta és la valoració prèvia del Torneig d'Històrics que han fet als darrers dies el tècnic Albert Poch i el capità Àlex Cano:



ELS RIVALS:

Toni Lao, Morales, Amantini, Fran Grima i el tècnic Manolo González, peces importants del Badalona
(FOTO: cfbadalona.net)

El cap de sèrie d'aquest grup és el Badalona, per la seva condició d'equip de Segona B. L'equip de Manolo González, renovat per 3 temporades, ha redissenyat molt la seva plantilla: només continuen Amantini, Toni Lao, Fran Grima i Joan Grasa, i han arribat jugadors de trajectòria i prestigi al futbol català com el porter Morales, Rubén Canelada, Carroza, David Jiménez o el davanter Xavi Civil, que va poder ser jugador de l'Europa aquest estiu. D'entre els molts jugadors que han marxat, l'ara migcampista de l'Europa, Fran Bea, que podria enfrontar-se al seu ex-equip en el duel de l'escapulari. Si voleu donar-li un cop d'ull a la plantilla, sempre és recomenable passar pel Blog de l'Hospi de Cristian Garcia. Diumenge, l'equip badaloní va caure eliminat a la Copa Catalunya al camp del Cerdanyola, en perdre per 1-0.

Resum del darrer partit del Badalona, diumenge a Cerdanyola en Copa Catalunya
(FONT: cfc.cat)


El Granollers torna a Tercera 10 anys després
(FOTO: Jaime Blanco)

El Granollers és un dels equips que juga els Històrics pels mèrits esportius de la darrera campanya, gràcies a l'ascens a Tercera divisió 10 anys després. L'equip vallesà ha canviat l'entrenador (el fins llavors tècnic de l'Avià, Albert Garcia, pren el relleu de l'artífex de l'ascens, Raul Matito), però manté un bloc important de jugadors que van pujar, com David Bauli, Edu Cosme, Mario, o Ramon Suárez. D'entre els molts fitxatges, homes ja amb experiència a Tercera com Ferran Vila (Rubí), Roger Martínez (Prat), Ortega (Terrassa), Riki (Vilassar) o Marc Burgos (Sabadell B). En aquesta pretemporada, van guanyar 2-1 al Girona B i van caure 2-0 amb el Farners, tots dos equips de Primera Catalana.


PRECEDENTS:


L'Europa va ser campió dels Històrics al 2010
(FOTO: liniagracia.comunicacio21.cat)

Aquesta serà la dinovena participació de l'Europa en el Torneig d'Històrics del futbol català, tot i que només l'ha guanyat en una ocasió: va ser al 2010, amb Pedro Dólera a la banqueta, quan va derrotar el Sant Andreu a la final per 2-0, amb gols de Cano i Cebri. Al web oficial de l'Europa pots repassar totes les participacions escapulades al trofeu, que es resumeixen en 67 partits disputats, 25 triomfs, 25 empats i 17 derrotes, 92 gols marcats i 77 d'encaixats. 

Europa i Badalona s'han enfrontat 7 vegades en els Històrics, amb un balanç molt desfavorable: 5 derrotes, 1 empat, i 1 única victòria: va ser el 14 d'agost de 1988, amb triomf per 3-1 en partit de 1ª ronda (llavors en grups de 4 equips), amb gols escapulats de Castillo (2) i Capi. Europa i Granollers no s'han enfrontat mai en aquest torneig.


FONT: hemeroteca Mundo Deportivo



ESTADI:

MUNICIPAL DEL GUINARDÓ (Telègraf 31 - Guinardó)
Dimarts 4 agost, 18h

15 euros Abonament torneig íntegre
10 euros General 1 dia
5 euros socis CE Europa 1 dia

FOTOS: 'Vamos, escapulados!'


1.200 metres, 3 minuts en cotxe, 15 caminant o 1 parada de metro, entre els camps d'Europa i Martinenc
(FONT: Google Maps)

Temps previst per a dimarts
(FONT: meteosat.com)


EL JÚPITER SERIA EL RIVAL A SEMIFINALS


Un doblet de Pau contra el Cornellà ha classificat el Júpiter per a semifinals
(FOTO: torneighistorics.cat)

Europa i Júpiter podrien enfrontar-se dues vegades en pocs dies. El conjunt de La Verneda és el primer semifinalista dels Històrics, després de superar en primer lloc el triangular del grup 1 amb Vilafranca i Cornellà. Els de Juanjo Garcia han empatat 0-0 davant el conjunt penedesenc, i després del triomf per 1-0 del Cornellà sobre el Vilafranca, havia de guanyar als verds per continuar endavant en el torneig. I ho han fet, per 2-1, amb un doblet de Pau. El Júpiter, doncs, serà el rival en semifinals del vencedor del grup de l'Europa, en un partit que es jugarà dissabte. Júpiter i Europa havien de jugar també diumenge a La Verneda el partit de 2ª ronda de Copa Catalunya; en espera de la confirmació oficial, però, aquest altre partit quedaria posposat per a dimarts 11 d'agost, amb horari per determinar.

Per cert, que avui s'ha sabut també que el partit Europa-Rubí de la 6ª jornada de lliga s'avançarà a dissabte 26 de setembre al vespre, per no coincidir amb la jornada electoral del 27-S.