divendres, 14 d’agost del 2015

Prèvia Europa - Cornellà; doble o res

Només 90 minuts (i si cal, una tanda de penals) per tornar a guanyar-se el dret de jugar contra un Segona divisió als quarts de final de la Copa Catalunya, i continuar defensant el títol de vigent campió. Aquesta és la fita que se li planteja a l'Europa aquest diumenge a casa contra el Cornellà, en l'eliminatòria a partit únic de vuitens de final. Ja són més de 2 anys sense perdre en la competició, amb una ratxa de 8 partits invicte (6 victòries i 2 empats), 15 gols marcats i 2 d'encaixats. En aquest partit, a més, també hi haurà en joc el XXè Trofeu Vila de Gràcia, que coincideix amb l'inici de Festes. Un trofeu que l'any passat no es va disputar per les obres al Nou Sardenya, i que l'equip gracienc vol endur-se per novena vegada, revalidant el títol de 2013 contra l'Olot en el comiat d'Àlex Delmàs.

L'equip mira a l'horitzó buscant els quarts de final de la Copa Catalunya i el nové títol del Vila de Gràcia
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Com gairebé igual que durant tota la pretemporada, el conjunt d'Albert Poch arriba a la cita amb la tranquil·litat que donen el bon joc, les sensacions i els resultats assolits fins ara. Dimarts, l'Europa va accedir a vuitens en un notable partit a La Verneda, i ara cal donar-li continuïtat a la feina feta davant un rival de més categoria ara mateix (el Cornellà jugarà enguany per segon any consecutiu a Segona B). Per ara, però, l'equip escapulat ha resolt amb nota els 3 enfrontaments de pretemporada contra equips de Segona B: 0-0 en l'amistós al camp de l'Hospi sent millor en molts moments del partit, 1-0 a l'Espanyol B en la 1ª ronda de la Copa Catalunya, i 1-1 davant el Badalona als Històrics, demostrant bona capacitat de reacció i d'adaptació a un camp i un partit molt més exigent des del punt de vista físic i de contacte.

3 gols marcats, cap d'encaixat, 5 travessers i 1 pal, balanç en 2 partits de la present Copa Catalunya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De fet, l'Europa continua invicte en la pretemporada, amb 3 triomfs i 3 empats, 12 gols marcats i només 1 d'encaixat. I atenció a una altra estadística força espectacular en les dues primeres rondes de Copa Catalunya: en 2 partits, el conjunt gracienc ja ha fet 5 rematades al travesser i 1 al pal. Xifres que parlen per sí soles de la capacitat ofensiva que està demostrant fins ara l'equip de Poch. Contra un equip fort i intens com el Cornellà de Jordi Roger no serà gens fàcil generar futbol i ocasions de gol, i aquest serà el gran repte dels escapulats aquest diumenge.

Rovira podria tornar contra el Cornellà, si es recupera de la fisura que li va impedir jugar a La Verneda
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Pel que fa a possibles absències, a priori dos són els noms que centraven els dubtes per les molèsties físiques dels últims dies: Montoro i Rovira. En el cas de l'ex del Terrassa, sembla haver deixat enrere les molèsties al peu i pot tenir més opcions de tornar, poc més de dues setmanes després del seu últim partit, al camp de l'Hospi. Rovira continua sentint molèsties per la petita fisura que es va fer en l'entrenament de dilluns al vespre, i ara mateix és dubte per afrontar la cita contra el Cornellà.  


EL RIVAL:

El Cornellà va caure eliminat pel Júpiter en el recent Torneig d'Històrics
(FOTO: Àngel Garreta / twitter @thistorics)

El Cornellà jugarà enguany a Segona B per segona temporada consecutiva. Un gol al darrer suspir de l'ex-escapulat Óscar Muñoz va certificar una patida i meritòria permanència en l'any de debut a la categoria, i enguany l'objectiu dels verds serà consolidar-se i gaudir d'una campanya una micamés tranquil·la. De la mà del també ex-escapulat Jordi Roger a la banqueta, els verds mantenen el bloc de la passada campanya, amb els Joel, Pep Caballé, Dani Martí, David Garcia, Óscar, Enric Gallego i companyia. Se'ls han afegit homes com els porters Toni Casamayor (La Hoya Lorca) i Marcos (Badalona), el defensa Lulu (també ex de l'equip badaloní), Ñoño (Reus), o aquesta mateixa setmana tancaven la cessió de Lucas Gafarot (Barça B). Entre els que han marxat, els 3 porters: Segovia (Manlleu), Íñigo (retirat) i Doblas; o també futbolistes com Álex Gallar (Hércules), Sergio Maestre (Badalona), Arnau Tobella o Xavi Boniquet (avui mateix s'ha fet oficial la marxa al Terrassa). Com sempre, la millor manera d'estar al dia de les plantilles de Segona B com la del Cornellà és el 'Blog de L'Hospi' de Cristian Garcia.

El Cornellà haurà jugat contra l'Hospi dissabte al vespre, a la Copa Baix Llobregat
(FOTO: Javi Borrego / Futbolcatalunya)

Els de Jordi Roger arriben més rodats que l'Europa: han jugat ja 9 partits en aquesta pretemporada (3 més que l'Europa), amb un balanç de 4 victòries, 2 empats i 3 derrotes, 9 gols marcats i 8 d'encaixats. Va guanyar 2-0 al Rubí, 1-0 al Santfe en la Copa Baix Llobregat, 1-0 al Vilafranca als Històrics i 1-3 al camp del Santfe en Copa Catalunya; va empatar 1-1 amb el Gavà a la Copa Baix Llobregat i 0-0 amb el Prat en Copa Catalunya; i va perdre 3-0 al camp del Nàstic, 0-1 contra el Prat, i 2-1 contra el Júpiter als Històrics.

L'ex-escapulat Óscar Muñoz, lesionat, no es podrà tornar a enfrontar a l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Dissabte a les 19h, els verds reben l'Hospi en el partit pel tercer i quart lloc de la I Copa Baix Llobregat, i caldrà veure cóm els afecta això en el partit de diumenge al Nou Sardenya; en principi, però, sembla que dissabte poden jugar molts juvenils per reservar teòrics titulars per al partit davant l'Europa (ACTUALITZACIÓ: van guanyar 1-0, i alguns dels jugadors més importants van descansar). En espera d'aquest partit, ara mateix les úniques baixes del Cornellà serien els lesionats Pep Caballé i l'ex-escapulat Óscar Muñoz, i Fran Piera també seria dubte.


PRECEDENTS:

Gol d'Alberto i victòria per la mínima; la història s'ha repetit en les dues últimes visites dels verds a Gràcia
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Europa i Cornellà no s'han enfrontat mai en Copa Catalunya, ni tampoc en el Trofeu Vila de Gràcia. Tots els precedents de visites dels verds al camp escapulat han estat, doncs, en partits de lliga (i sempre a Tercera), amb un balanç de 5 victòries escapulades, 3 empats i 3 derrotes, 14 gols marcats i 13 de rebuts. Els 3 últims precedents són triomfs de l'Europa per la mínima: 1-0 la temporada 2011-2012 amb gol de Parres; 1-0 la 2012-2013 amb gol d'Alberto; i 2-1 en l'últim precedent, el 25 d'agost de 2013, amb gols novament d'Alberto, i de Javi Lara de penal en l'últim minut.


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 16 agost, 19h

6 euros General
Gratis socis i menors 14 anys 
(vàlid el carnet de l'última temporada)

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


Temps previst per a dissabte
(FONT: meteosat.com)

FONT: penya Eskapulats

Al marge del que és el partit en sí, durant tot el dia la Penya Eskapulats organitza actes amb motius de la Festa Major de Gràcia, que comencen amb un torneig de futbol sala a les 10 del matí, i acaben a la nit amb concerts i DJs. Tot al carrer Abdó Terrades cantonada amb Venus.


VUITENS DE FINAL COPA CATALUNYA:

Horaris dels 3 partits de vuitens de final; el Rubí passa directe a quarts, on s'afegiran els equips de Segona
(FONT: FCF.cat)