divendres, 28 d’agost del 2015

Prèvia Prat - Europa; passat, present i futur

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Partit gran. Si l'Europa-Terrassa ja va ser un debut de lliga amb un munt d'alicients, l'estrena del nou Europa d'Albert Poch com a visitant en el campionat de la regularitat en té encara més: per començar, per la rivalitat esportiva que han agafat els enfrontaments entre Europa i Prat en els darrers anys. Per continuar, perquè tots dos equips van començar la lliga guanyant per 5-0 (els graciencs a casa, i els potablaves al camp del nouvingut Morell), i són els primers colíders del campionat, refermant la sensació que poden ser rivals directes a la zona alta a llarg termini. I per acabar, pel munt de retrobaments especials que hi haurà sobre la gespa i a les banquetes, amb ex-membres dels dos equips: en l'actual Europa, amb ex-jugadors del Prat com Pedro Bilbao Fran Bea. Al Prat, amb ex-futbolistes de l'Europa com PutxiJavi LaraIgnacioCharly o Elhadji. I el principal punt d'atenció, a la banqueta potablava, amb l'entrenador amb més partits de la història a la banqueta de l'Europa, en una etapa de 6 anys que va acabar el passat mes de juny: Pedro Dólera, al costat del seu inseparable Dani Contreras, i del també ex-Europa Andrés Bretones en les tasques d'scouting. Algú necessita més alicients per veure aquest partidàs...?

Pedro Bilbao i Fran Bea, dos escapulats amb passat potablava
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa arriba en un gran estat físic i anímic, després del contundent triomf per 5-0 sobre el Terrassa de diumenge passat. Ara cal demostrar les mateixes prestacions com a visitant, i donar continuïtat a les impressionants xifres que arrossega l'Europa fora de casa de la campanya anterior: i és que l'equip gracienc no perd a fora en partit de lliga des de fa 9 mesos i mig, en una ratxa rècord a la història del club de 12 partits invicte en el campionat de la regularitat (des del 16 de novembre de 2014, quan va caure 2-1 al camp de la Montañesa). Des de llavors, l'única derrota com a visitant va ser el fatídic 2-0 a Jerez de Los Caballeros que va eliminar l'Europa del play-off d'ascens a les primeres de canvi.

El capi Cano podria estrenar-se a la lliga 2015-2016
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Pel que fa a baixes, per primera vegada, Albert Poch té a la seva disposició a tots els futbolistes de la plantilla escapulada, un cop el capità Àlex Cano sembla haver deixat enrere les molèsties als isquiotibials. Així, el tècnic haurà de descartar 4 futbolistes per a aquest partit. Javi Iglesias podria debutar amb la samarreta escapulada, en cas d'entrar a la llista i tenir minuts.


Aquesta era la valoració prèvia del partit que feia el tècnic Albert Poch:


FONT: BTV Esports (Marcos Arizmendi)


EL RIVAL:

Pedro Dólera ha construït un Prat per lluitar a la zona alta
(FOTO: Cristian Garcia / El Blog de L'Hospi)

Després de quedar-se sense play-off la temporada passada pel mal inici de campionat, el Prat inicia una nova etapa de la mà de Pedro Dólera. El tècnic pratenc ex de l'Europa agafa el relleu de Manolo Márquez, en un equip que parteix a les travesses de favorits a la lluita pel play-off i pel títol. El contundent triomf per 0-5 de dissabte passat al camp del Morell referma aquesta sensació, però encara és molt d'hora per fer judicis de valor precisos sobre què pot passar a final de temporada. El que sembla clar després de l'estrena de lliga i dels partits de pretemporada és que Dólera i el seu cos tècnic estan construïnt un equip amb punts en comú amb l'Europa dels darrers anys: sòlid en defensa, molt competitiu, amb futbolistes desequilibrants a les bandes, i jugades d'estratègia molt treballades. El Morell ja va tastar tots aquests ingredients dissabte passat...

Dólera, Contreras, Putxi, Lara i Ignacio: 5 potablaves que van ser escapulats fins fa 2 mesos
(FOTOS: AEPrat.com)

El Prat compta enguany amb una gran plantilla: continuen homes importants com el porter Toni Texeira, Albarrán, Ricarte, Nacho Del Moral, Sascha, Oriol Molins o l'ex-Europa Charly Ruiz; i, a banda dels 3 ex-escapulats que han fitxat aquest estiu (Javi Lara, Putxi i Ignacio Rosillo), també s'han incorporat homes de moltíssima qualitat i/o experiència: Elhadji (Martinenc), Aitor Lario (Castelldefels), Gerard Rovira (Santfe), Jonathan Collado (Rubí), el retorn de Jaime Fuentes (Terrassa)... en el capítol de baixes, han marxat jugadors com Cazorla, Fernando, Manolo Bueno, o l'ara escapulat Pedro Bilbao.

 Charly i Elhadji, dos ex-escapulats més, seran baixa per lesió
(FOTOS: AEPrat.com)

De cara a aquest partit, el tècnic potablava no pot comptar, per lesió, amb dos dels futbolistes amb passat escapulat: Charly Ruiz i Elhadji. També és dubte per problemes físics al turmell l'altre davanter centre, Sascha Andreu, i en el capítol d'altes, Dólera recupera l'extrem Jonathan Collado.


DÓLERA: "DIUEN QUE SÍ, PERÒ NO VEIG MOLTES DIFERÈNCIES ENTRE EL NOU EUROPA I EL NOSTRE"


L'entrenador pratenc, en l'etapa al Nou Sardenya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'entrenador potablava ha valorat a La Xarxa de Comunicació Local el primer enfrontament de la seva carrera com a tècnic contra el seu ex-Europa:



FONT: 'Vamos, escapulados!'


PRECEDENTS:


FONT: futbolme.com

Europa i Prat s'han enfrontat 30 vegades en competició oficial, amb un balanç de 10 victòries gracienques, 7 empats i 13 derrotes, 45 gols marcats i 45 d'encaixats. A Tercera divisió existeixen 20 precedents, i el balanç és de 7 triomfs, 4 empats i 9 derrotes, 29 gols marcats i 28 de rebuts. L'única victòria escapulada al Sagnier a Tercera va arribar a l'abril de 2007, per 0-1, amb gol de penal d'Àlex Delmàs.


L'Europa només ha guanyat una vegada a Tercera al camp del Prat
(FOTO: hemeroteca Mundo Deportivo)



ESTADI:

MUNICIPAL SAGNIER (C/ Roure s/n, El Prat de Llobregat)
Diumenge 30 agost, 19h.

12 euros General
Gratis socis AE Prat 

FOTO: Schalke-fotos.de

FONT: Google Maps


Temps previst per a diumenge al Prat de Llobregat
(FONT: meteosat.com)

En cas de no poder desplaçar-vos fins el Prat, una altra manera de seguir el partit (a banda del twitter oficial de l'Europa), és amb la retransmissió radiofònica d'El Prat Ràdio que faran des de les 18:30h. Això sí, evidentment ho fan des d'una òptica potablava



JORNADA 2:

FONT: FCF.cat