dilluns, 10 d’agost del 2015

Prèvia Júpiter - Europa; que continuï l'idil·li!


Després d'eliminar l'Espanyol B, l'Europa afronta un altre derbi al camp del Júpiter
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Just 2 anys després de l'última vegada, l'Europa torna a jugar com a visitant en Copa Catalunya. Aquell 11 d'agost de 2013 a Castelldefels, l'equip gracienc va patir la darrera derrota en aquesta competició (2-0) i va caure eliminat. Des d'aquell dia d'ara fa 2 anys, l'equip està invicte a la Copa, en una magnífica ratxa que li va valer proclamar-se campió la passada temporada, amb 6 partits, 4 victòries i 2 empats, 12 gols a favor i 4 en contra. Tot això eliminant 3 equips de Segona A, 1 de Segona B, el posterior campió de Tercera, i el darrer i susdit botxí dels escapulats. El matís cal trobar-lo en què aquesta fantàstica ratxa no es limita a partits jugats al Nou Sardenya ni a la Vila de Gràcia, sino que les 3 primeres eliminatòries de la passada campanya es van jugar a Can Peixauet, durant l'exili forçat per les obres del camp de l'Europa.

11 d'agost de 2013 als Canyars: darrer partit de visitant i darrera derrota escapulada en Copa Catalunya
(FOTO: Álex Gallardo)

A aquesta ratxa cal sumar-li ja també el triomf per 1-0 sobre l'Espanyol B (Segona B) en la 1ª ronda de la present edició de la Copa Catalunya, ara fa 10 dies. En aquell partit, els homes d'Albert Poch van mostrar una molt bona imatge i van generar moltes il·lusions a l'afició escapulada, que somia en repetir la gesta de l'any passat. Encara és molt d'hora i passaran mil coses durant la temporada, però a l'Europa les exigències arriben des del primer dia, i el Municipal de La Verneda serà un bon escenari per continuar construint la història d'un gran i preciós idil·li amb la Copa Catalunya.

L'Europa es vol aixecar, després de caure en 1ª ronda als Històrics
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Els escapulats arriben a aquest partit encara amb la condició d'invictes a la pretemporada, tot i caure eliminats al Torneig d'Històrics, penalitzats pels dos empats acumulats davant Granollers i Badalona. Amb tot, el balanç davant els 5 rivals que ha tingut fins ara l'equip de Poch (no comptabilitzo el partidet d'entrenament de dissabte davant el juvenil) és de 2 triomfs i 3 empats, amb 10 gols marcats i només 1 d'encaixat.

Montoro ja ha començat a entrenar però encara no jugarà
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

A priori, l'única baixa escapulada de cara a aquest partit continuarà sent Montoro, pel mal gest al taló d'Aquil·les que es va fer en un entrenament, i que li ha provocat molèsties al peu als últims 10 dies. El resultat de la ressonància magnètica que es va fer la setmana passada ha revelat que no hi ha cap trencament, i el jugador ja està entrenant amb el grup, però en principi està descartat per jugar dimarts a La Verneda.


EL RIVAL:

El Júpiter va jugar les semifinals del Torneig d'Històrics
(FOTO: Àngel Garreta / twitter @thistorics)

En l'any de retorn a Tercera divisió, algú podria pensar que el Júpiter hauria de caure davant l'Europa amb certa facilitat. Però el Trofeu d'Històrics és el recent i millor exemple de l'enorme dificultat que pot suposar l'equip de Juanjo García per a l'equip gracienc. Els gris-grana van eliminar un equip de Segona B com el Cornellà i un dels aspirants a la zona alta de Tercera com el Vilafranca, i van perdonar el Granollers en semifinals, tot i ser millors en molts moments del partit. I davant de la seva afició, i tractant-se d'un derbi, que ningú dubti de les possibilitats dels de La Verneda per plantar cara a l'Europa. A la 1ª ronda de Copa Catalunya es van desfer del Martinenc a la tanda de penals, després de l'empat 1-1 en els 90 minuts reglamentaris. En altres partits de pretemporada, amistós 0-0 amb el Manlleu; idèntic resultat contra el Vilafranca als Històrics, on també va guanyar 2-1 al Cornellà i va perdre 0-1 amb el Granollers. Dissabte, per tant, el Júpiter va patir la primera i única derrota de tota la pretemporada.

Juanjo García ha reforçat l'equip amb homes de solvència com Ahufinger (Sabadell B), Sergi Pérez (Terrassa), Quim Solano (Cerdanyola) o ex-escapulats com Jonathan Reina (Castelldefels), Josu o Joan Vives (Cerdanyola). I d'entre els que s'ha quedat, futbolistes com Unzué, Santolalla, Mechi o el perillosíssim Kuku, màxim golejador de la Primera Catalana l'any passat amb 25 dianes, i una de les grans sensacions també als Històrics. De cara al partit contra l'Europa, el tècnic gris-grana té els dubtes de Sergi Pérez i Ignasi Grifé, per molèsties físiques.

Tot i la decepció de Josu o Kuku en caure a semifinals dels Històrics, el Júpiter arriba endollat al derbi de Copa
(FOTO: Àngel Garreta / twitter @thistorics)


PRECEDENTS:

Feia 13 anys que gris-granes i escapulats no s'enfrontaven en Copa Catalunya
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

Europa i Júpiter només s'han enfrontat en dues edicions prèvies de la competició, i en els dos precedents els graciencs van passar ronda a la tanda de penals: la temporada 88-89, en 3ª ronda de la que encara es deia Copa Generalitat, el Júpiter va guanyar 2-3 a Gràcia, però els escapulats es van revenjar amb un triomf per 1-2 a La Verneda. Com que els gols en camp contrari encara no valien doble, l'eliminatòria es va acabar decidint des del punt de penal, i l'Europa va estar més encertat que el seu rival. L'únic precedent a La Verneda, doncs, va acabar amb victòria europeista. 

L'altre enfrontament en Copa Catalunya entre els equips de la Vila de Gràcia i La Verneda va ser el 2 de juny de 2002, en 2ª ronda, i va acabar en empat 2-2. Una altra vegada, l'eliminatòria es va resoldre en la tanda des dels 11 metres, i en favor dels graciencs. Confiarem en allò de 'no n'hi ha dos sense tres...'


ESTADI:

MUNICIPAL DE LA VERNEDA (c/ de l'Agricultura 238 - La Verneda)
Dimarts 11 agost, 19h

5 euros General
Gratis socis Ce Júpiter

FOTO: jsarmientom.files.wordpress.com

FONT: Google Maps


Temps previst per a dissabte
(FONT: meteosat.com)


2ª RONDA COPA CATALUNYA:

Resultats definitius i partits per pujar de setzens de final
(FONT: FCF.cat)

Amb els resultats ja definitius, ja és segur que qui superi l'eliminatòria Júpiter-Europa jugarà els vuitens de final a casa, i contra el Cornellà, que es va desfer del Prat de Pedro Dólera a la tanda de penals:

Si l'Europa supera el Júpiter, s'enfrontaria en 3ª ronda al Cornellà; dissabte, els verds van eliminar el Prat
(FONT: FCF.cat)

Si l'Europa passa ronda, en l'hipotètic partit contra el Cornellà hi hauria també en joc el tradicional Trofeu Vila de Gràcia d'inici de Festes. A falta de confirmació definitiva, seria diumenge al vespre, sobre les 19h.

El guanyador del Rubí-St. Andreu de 2ª ronda de Copa Catalunya (que també es juga dimarts al vespre) quedarà exempt de la ronda de setzens de final. Les altres eliminatòries ja definides de la pròxima ronda seran el Vilafranca-Reus, i el Figueres-Cerdanyola. 

El Figueres va superar l'Olot amb gol de Pedro a la recta final
(FONT: FCF.cat)