divendres, 31 de juliol del 2015

Prèvia Europa - Espanyol B; difícil debut per al campió

Han passat només 2 mesos des d'aquell fatídic 31 de maig en què l'Europa va caure eliminat als play-off a Jerez de Los Caballeros, però la competició oficial torna ja aquest dissabte. I és que, 129 dies després de la màgica nit del 25 de març davant el Girona, el campió de Catalunya comença a defensar el títol. Igual que l'any passat, l'Europa debuta a la competició contra l'Espanyol B i a casa, tot i que en aquesta ocasió serà al Nou Sardenya, i no a Can Peixauet com l'any passat per culpa de les obres a l'estadi gracienc. Després del còmode triomf a L'Armentera i el meritori empat a L'Hospitalet en sengles partits amistosos, aquest serà el debut en partit oficial a la banqueta de l'Europa del nou tècnic Albert Poch. Serà també el primer partit oficial vestits d'escapulats per als nous fitxatges que juguin aquest partit. Un que encara no ho podrà fer serà la darrera incorporació, Abel Rita, ja que encara no té la fitxa federativa com a jugador escapulat. Tampoc hi seran Montoro, que s'ha fet mal al peu en l'entrenament de divendres al matí, ni Guzmán, que tot just ha començat a entrenar amb normalitat aquesta setmana. 

Aquesta és la valoració que fa del partit el tècnic escapulat Albert Poch:

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Aquest serà el quart estiu consecutiu que Europa i Espanyol B es veuen les cares: la temporada passada, 1-0 per als escapulats amb gol d'Ignacio en 1ª ronda de Copa Catalunya; ara fa dos estius, 1-1 en un amistós a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, amb gol de Javi Sánchez; i fa 3 temporades, el filial perico va ser el rival al Trofeu Vila de Gràcia, en un partit que va acabar 0-0 i es va resoldre als penals en favor dels pericos.

La temporada passada, l'Europa va eliminar l'Espanyol B en 1ª ronda de la Copa Catalunya
(FONT: BTV Esports)

Curiosament, les tres vegades que l'Europa s'ha enfrontat en Copa Catalunya al primer equip de l'Espanyol (1996-97 i 1997-98) o al filial perico (2014-15), va acabar campió de la competició. Passarà una quarta vegada...?

L'Europa defensa el títol guanyat al mes de març
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


EL RIVAL:

FOTO: Manel Expósito

Plantilla renovadíssima per a l'Espanyol B de Lluís Planagumà, que a les darreres hores ha perdut el pitxitxi del grup 3 de Segona B la passada temporada, Jairo Morillas (que marxa al Girona), però també ha incorporat Rufo (que torna al club blanc-i-blau després de passar per Màlaga). Un conjunt molt jove i en fase de construcció, que aspira a lluitar per fites més ambicioses que l'any passat, quan va acabar desè a la lliga sense opcions de play-off. També en Copa Catalunya vol arribar més lluny, després de caure eliminat en 1ª ronda, precisament davant l'Europa. A la pretemporada, ja ha golejat a domicili a dos equips de Tercera per 0-4: el campió Ascó, i el Gavà. L'única derrota fins ara va ser contra un equip de Segona, el Llagostera, en un partit on el filial perico es va avançar però va acabar perdent 1-2. El tècnic Lluís Planagumà no té baixes per visitar el Nou Sardenya.

Plantilla de l'Espanyol B, en què també s'ha afegit Rufo a última hora
(FONT: El Blog de L'Hospi / Cristian Garcia)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Dissabte 1 agost, 19h

5 euros General
Gratis socis i menors 14 anys 
(vàlid el carnet de l'última temporada)

FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: Google Maps


Temps previst per a dissabte
(FONT: meteosat.com)

FONT: Penya Eskapulats


1ª RONDA COPA CATALUNYA:

El Reus passa a 2ª ronda, perquè el seu rival, Morell, s'ha convertit en el seu filial
(FONT: FCF.cat)

El Reus passa a 2ª ronda, perquè el seu rival, Morell, s'ha convertit en el seu filial
(FONT: 'Vamos, escapulados!')