dimecres, 1 de juliol del 2015

Álex Fernández i Carles Montoro ja són nous jugadors de l'Europa

Carles Montoro i Álex Fernández, dos reforços més per a l'Europoch
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa ha rubricat aquest vespre dos dels tres fitxatges que quedaven pendents per completar la plantilla: es tracta del migcampista del Rubí Álex Fernández i de l'extrem del Terrassa Carles Montoro. Tots dos han passat avui pel club, i seran presentats oficialment als pròximes dies (segurament la setmana vinent), juntament amb David López, que encara no ha passat per aquest tràmit mediàtic. 


ÁLEX FERNÁNDEZ, MIG DE TALENT I QUALITAT

Com molts dels nous fitxatges, Álex Fernández també va marcar enguany contra l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Quan escolto el nom d'Álex Fernández, sempre recordo el partidàs que va fer al Nou Sardenya jugant amb el Santboià, la temporada 2013-2014. Aquell 19 de gener de 2014, aquest migcampista d'envergadura i molta planta (1'80 d'alçada) va fer una exhibició de talent i físic, que va estar a punt d'arrodonir amb un impressionant llençament de falta al travesser. Precisament els llençaments de pilota aturada són una de les especialitats del migcampista terrassenc. Sense anar més lluny, enguany es va estrenar com a golejador amb el Rubí al Nou Sardenya, en aquell 0-1 de penal que va precedir a la final de Copa Catalunya. Per tant, tot i la marxa de Javi Lara, enguany quan hi hagi faltes, penals o córners els jugadors escapulats hauran d'agafar tanda, amb especialistes com Padilla, Fran Bea, Uri González o el mateix Álex. Amb 24 anys, el nou jugador de l'Europa ha voltat ja per molts equips: Peña Sport, Ceuta, Osasuna B, Terrassa, Santboià, Badalona o el Rubí l'han vist jugar als últims anys. La darrera temporada va començar al Badalona de Segona B i al mercat d'hivern va marxar al Rubí, on ha marcat 4 gols en poc més de 4 mesos. En el cantó de virtuts, tracte exquisit de pilota, bon xut i desplaçament llarg, visió de joc i fortalesa física; en el de defectes, possiblement una irregularitat que ara té oportunitat  de treure's de sobre en una plantilla amb un míster que li pot treure tot el suc i el talent que porta a les seves botes.

Álex ha marcat els seus 4 gols amb el Rubí en els darrers 2 mesos de lliga
(FOTO: Jaime Blanco)


CARLES MONTORO, VELOCITAT I GOL DES DE L'EXTREM

El terrassenc Carles Montoro ha marcat l'última temporada 6 gols amb l'equip de la seva ciutat
(FOTO: Alberto Tallón)

Carles Montoro ha estat lligat a l'equip de la seva ciutat durant gran part de la seva carrera. Allà es va formar en categories inferiors fins el juvenil, i després va continuar progressant a la Primera Catalana en equips com Manresa, Blanes, o Rubí, on Alberto Fernández li va treure molt de suc: tot i la seva posició d'extrem esquerre pur, va arribar a la vintena de gols, esdevenint el pitxitxi d'aquell Rubí que va aconseguir l'ascens; uns mèrits que li van servir per ser escollit millor jugador de Primera Catalana en els premis 'Campió' de Ràdio Marca Barcelona. Fruit de les bones campanyes a Rubí, l'estiu de 2012  va signar pel Lleida de Segona B, però només un mes després va resicindir el contracte de mutu acord per tornar a casa seva: el Terrassa. En 4 temporades a Tercera, sempre ha fet bones xifres golejadores (8 gols amb el Rubí la temporada 2011-12, 9 amb el Terrassa l'any següent, 8 la passada campanya, i 6 aquesta temporada en què un edema ossi el va tenir fora de l'equip unes setmanes). Recordareu que quan analitzàvem el perfil d'Uri Gonzàlez destacàvem que va formar part de l'onze ideal dels entrenadors de Tercera a l'enquesta que va fer l'Esportiu a l'equador de la darrera lliga; doncs en aquella mateixa enquesta, Montoro va ser el jugador més votat, convertint-se en el jugador de banda més destacat pels tècnics de la lliga. Per altra banda, l'extrem terrassenc també ha participat amb la Selecció Catalana amateur en la fase estatal de 2011 a Vila-joiosa, i a la de Cornellà al 2013. Velocitat, desequilibri, nervi i gol són els signes d'identitat futbolística d'un jugador que competirà amb Nils per fer-se un lloc a la banda esquerra de l'atac escapulat.

Montoro, un jugador d'habilitats tècniques per desequilibrar per banda
(FOTO: TerrassaFC.com)


EL DAVANTER, ÚLTIM REFORÇ PENDENT

Poch espera amb pàciència i sense pressa per tancar el davanter que li falta a la plantilla
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Amb l'arribada d'Álex i Montoro, la plantilla de l'Europa ja compta amb 18 futbolistes: els 9 reforços (Gianni, Fernando, Rubi, David López, Uri González, Álex, Fran Bea, Pedro Bilbao i Montoro), i els 9 que han renovat (Dot, Cano, Alberto, Alegre, Padilla, Guzmán, Nils, Rovira i Poves). Això vol dir que ja només falta un jugador per arribar als 19 futbolistes que vol el tècnic Albert Poch per a la plantilla del primer equip: el davanter. El míster busca un atacant de perfil ràpid i amb molta mobilitat, que pugui complementar el perfil de l'altre killer de l'equip, Àlex Poves. Al marge de tots ells, com ja avançàvem dies enrere, Poch s'endurà a la pretemporada a 4 jugadors del futbol base (Europa B i juvenil A) que estaran a cavall amb el primer equip: Guillem Josa, Carles Torrentbó, Lozano i Javi Prats

Per cert, a banda dels partits de Copa Catalunya i del Torneig d'Històrics, l'Europa podria jugar també un amistós de pretemporada el 12 d'agost amb l'Abadessenc, que enguany ha estat campió de Segona Catalana i ha assolit l'ascens directe a Primera.