dilluns, 8 d’abril del 2013

Santboià 1 - Europa 1: reacció de campió

El capi Àlex Delmàs ha fet el seu primer gol de la temporada (FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta)

Per treure's el barret. El partit que ha fet avui l'Europa a un camp tan complicat com el del Santboià, amb totes les circumstàncies adverses possibles, és per estar orgullós d'un equip que ha demostrat que té ganes de fer coses realment importants aquesta temporada. Ni les lesions, ni els 2 travessers, ni el primer penal en contra de la temporada, ni jugar 60 minuts amb un home menys... res ha impedit que els escapulats fessin una demostració de voluntat, inconformisme i ambició que els permet apropar-se encara més al líder Olot, que després de perdre a Castelldefels és a només 2 punts. Sí, és cert que hagués estat una bona ocasió de situar-se colíder, i ara el Cornellà ha atrapat els graciencs a la classificació i es posa segon per goalverage general; però jo que renego del resultadisme, avui me'n vaig a dormir orgullós i molt més convençut de les opcions de títol que si haguéssim guanyat 0-1 jugant com el cul.

Potser esperonats per la proximitat de garantir el play-off i per la quantitat de rècords històrics que poden superar, els jugadors de l'Europa han sortit a mossegar i dominar el partit des del primer minut. Amb Javi Lara, Valderas i Mañosa dominant el mig del camp, amb Diego i Rovira desequilibrant per banda, i amb un Óscar Muñoz intimidatori, l'equip ha buscat el gol des del principi. I l'ha pogut trobar en ocasions de Diego, Alberto o una impressionant rematada d'Óscar amb l'esperor, d'esquenes a porteria a la sortida d'un còrner, que ha petat al travesser (m'ha recordat a Ibrahimovic). Si el marca, és el gol de l'any a 3ª. Però ves per on, al minut 30, combinació elèctrica Pedro-Del Moral-Jordi Martínez, i la rematada d'aquest últim l'atura amb el braç Édgar sota pals: penal i expulsió claríssims, i gol del 'Cueta', enganyant Rafa Leva. Malgrat el cop dur, l'Europa no ha defallit, i ha jugat 60 minuts per guanyar, sense donar en cap moment la sensació d'estar amb un home menys.

Bonica perspectiva de la falta que ha originat el gol de l'Europa (FOTO: Torcida Escapulada)

I aquesta sensació ha començat des de la mateixa banqueta, quan Pedro Dólera ha decidit fer entrar Delmàs per un home de més contenció com Mañosa. Un canvi que ha acabat sent decisiu. Javi Lara ja ha advertit amb una falta que ha tornat a petar al travesser; i un parell de minuts després, un altre llençament d'ell mateix l'ha rebutjat de punys el porter Quinti, i Delmàs, amb picardia de pati d'escola i precisió de franctirador, li ha clavat una vaselina des de la frontal de l'àrea. El primer gol del capità escapulat en aquesta lliga ha esperonat encara més l'equip, que s'ha abocat a buscar el segon. I l'ha tingut, sobretot en un xut d'Aitor Torres des de la frontal de la petita que ha aturat amb molt de mèrit el porter santboianenc. També Rafa Leva ha hagut de fer una de les seves aturades de mèrit en un u contra u davant Del Moral, en què també Alberto ha ajudat destorbant al davanter local. Al final, 1-1, i punt amb regust a victòria. Bonic gest al final del tècnic anant a buscar als seus jugadors per felicitar-los i saludar tots plegats des del cercle central als aficionats graciencs que han donat suport a l'equip en tot moment.

Amb la derrota de l'Olot als Canyars i la golejada del Cornellà 4-0 contra el Rubí, la classificació s'apreta: líders els olotins amb 66 punts, i conellanencs i graciencs a només 2 punts. La setmana vinent els rivals juguen contra equips que lluiten per eludir el descens: l'Olot rep el Palamós i el Cornellà visita el Júpiter, que ja els va guanyar 0-2 a l'anada. L'Europa rep al quart, el potent Manlleu, diumenge a les 12h. I compte, perquè hi ha dues combinacions de resultats que ens classificarien ja matemàticament per al play-off: guanyar, i esperar que ni Figueres, ni Terrassa ni Pobla de Mafumet guanyin; o bé empatar, i que aquests 3 equips perdin. Sigui com sigui, només guanyant, l'Europa estaria virtualment classificat (li faltaria sumar 1 punt més).

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona mixta:

-Reaccions dels entrenadors al web oficial del CEEuropa

Al programa 'Històrics BCN' de 7 de Ràdio han entrevistat al porter de l'Europa i ex del Santboià Rafa Leva (Minut 31 del player):