divendres, 19 d’abril del 2013

Prèvia Castelldefels - Europa; segon assalt al play-off

Cano, en una acció del partit d'anada (FOTO: Àlex Gallardo / CEEuropa.cat)

La setmana passada no va poder ser, però diumenge a les 12h l'Europa tindrà la segona oportunitat de convertir-se en equip de play-off. Serà als Canyars, on un triomf davant el Castelldefels deixaria la classificació matemàtica a un sol punt. Un punt que potser no caldria ni sumar: i és que, si per la tarda el Figueres punxa a Vilatenim davant el Júpiter, el conjunt de Pedro Dólera hauria aconseguit ja oficialment el seu primer objectiu de la temporada. Fins i tot amb un empat a Castelldefels els graciencs podrien ser ja equip de play-off, però llavors caldria esperar que el Figueres perdés i que Terrassa (que rep el Vic) i Rapitenca (que visita Manlleu) no guanyessin els seus respectius partits. De cara a la lluita pel títol, l'Europa ja sabrà el resultat de l'Olot en la visita de dissabte a Balaguer, i haurà d'esperar a diumenge a la tarda per conèixer què fa el Cornellà a casa contra el rei de l'empat: la Grama. I cal no oblidar tampoc que el rècord històric de punts (74) continua a només 10, quan en queden 18 en joc.

Després d'haver encaixat la 1ª derrota a casa en tot un any, l'equip arriba al partit de diumenge amb una barreja de ràbia (per la immerescuda derrota contra el Manlleu), ganes de passar pàgina, i necessitat de victòria (només un triomf als últims 4 partits). Tot i que només s'hagin sumat 5 dels últims 12 punts, les sensacions que ha deixat l'Europa als últims partits són molt i molt bones, i conviden a l'optimisme i a la confiança cega en el conjunt gracienc. És obvi que conforme ens apropem al final de lliga, sumar 3 punts es fa cada vegada més difícil: l'Olot acumula dues derrotes consecutives i només ha sumat 4 punts dels últims 12, i el Cornellà 7 de 12; però ha arribat l'hora de recuperar l'efectivitat i la punteria de cara a la porteria rival (5 pals als 2 últims partits), i fer un últim esforç per recollir els fruits de la boníssima feina que s'està fent durant tota la temporada.

Xavi León torna a casa; Óscar Muñoz, a l'equip on va fer 5 gols al principi de la lliga (FOTOS: UECastellefels.es i Àlex Gallardo)

Són uns quants els membres del conjunt escapulat amb passat al Castelldefels (Cebri, Édgar, Mañosa, Camacho, l'entrenador de porters i responsable d'scouting Toni Ribas...), però segurament el partit tindrà una motivació especial per a 2 jugadors escapulats: d'una banda, Xavi León, que jugarà per primera vegada com a visitant als Canyars. L'ara lateral esquerre de l'Europa va jugar 14 anys al Castelldefels, passant per totes les categories inferiors des d'alevins i fins al primer equip. I com ens deia ell mateix el passat diumenge en l'entrevista que li vam fer després del partit contra el Manlleu, té aquest partit marcat en el calendari com una data molt i molt especial (minut 1'45" del player):


Especial serà també el partit per a Óscar Muñoz, que va començar la temporada amb el Castelldefels, on va fer 5 gols. La destitució d'Antonio Escudero com a entrenador va fer que l'ara davanter escapulat decidís canviar d'aires, convertint-se en un gran substitut per l'ara lesionat Cebri. Amb 7 gols ja com a jugador de l'Europa, diumenge l'Óscar serà una de les grans amenaces per al seu ex-equip.

De cara a aquest partit, Pedro Dólera perd Mañosa per acumulació de targetes, però recupera Édgar, un cop complert el partit de sanció per l'expulsió a Sant Boi. Continuen sent baixa per lesió Cebri i Camacho, però la bona notícia és que Guzmán ja s'ha recuperat i pot tornar després de dues setmanes de baixa.

EL RIVAL:
Preciosa imatge de la celebració del gol del triomf a la Pobla, diumenge passat (FOTO: Àlex Gallardo)

Ves per on que, just ara que ha de jugar contra l'Europa, el Castelldefels es troba en el millor moment de forma de la temporada: per primera vegada en tota la lliga, els mariners han empalmat 3 victòries, que els han ubicat en una còmoda tretzena plaça de la classificació amb 38 punts. Després de guanyar a Vic, a casa davant el líder Olot, i al camp de la Pobla de Mafumet, els d'Eloy Martínez tenen ara 9 punts de marge sobre el descens i, amb només 18 en joc, són molt a prop de certificar la permanència. I aquest, precisament, serà l'objectiu que perseguiran diumenge. Fa 6 jornades que no perden (10 de març, 3-0 a Terrassa), i als Canyars no cauen des del 3 de febrer (1-2 contra el Cornellà, amb un penal molt pol·lèmic als minuts finals). I a més, fa 5 jornades que no encaixen: des de la diana que els va fer Venzal a Palamós, els del Baix Llobregat ja acumulen 437 minuts sense rebre cap gol.

Amb tot, és cert que el Castelldefels ha estat un equip força irregular durant tota la temporada, i no ha acabat de convertir el seu camp en un fortí: de 16 partits als Canyars, només 5 triomfs, i 20 punts de 48 possibles. I sense cap mena de dubte, el mal endèmic del conjunt mariner aquesta temporada està sent la falta de gol: amb només 23 dianes en 32 partits, el Castelldefels és l'equip menys golejador de tota la lliga. Davant un Europa que és l'equip menys golejat (21), confiem que diumenge ambdues estadístiques continuïn, i els escapulats puguin tornar a deixar la porteria a zero després de dues jornades de no fer-ho.

Els noms a destacar del conjunt mariner comencen per un vell conegut de l'afició escapulada: el porter Marc Ramírez, que va arribar a mitja temporada a Castelldefels, procedent del Santboià. En defensa trobem noms com els també ex-europeïstes Josué o Aleix Camps, o laterals com el pel-roig Uri Grau o José Santos, que tot i ser defensa és el pitxitxi de l'equip amb 4 gols (ja va marcar al Nou Sardenya). Jorge Sánchez (3 gols) aporta veterania i experiència (40 anys!) al mig del camp, on darrerament està fi de cara al gol l'altre Alex Cano (res a veure amb el nostre). Un altre dels fitxatges del mercat d'hivern que em té el cor robat és el jove Gueri, mitjapunta de molt de talent i clarividència ofensiva. Al davant, compte amb la qualitat del brasiler Gilberto, la velocitat per banda d'un home com Sani (tots dos porten també 3 dianes), o l'experiència d'un altre veterà del nostre futbol com el sabadellenc Nakor Bueno.

De cara a aquest partit, el tècnic del Castelldefels Eloy Martínez no pot comptar amb el migcampista Alberto Triguero (lesionat de llarga duració). A més, molt probablement tampoc pugui jugar un dels referents ofensius, Gilberto, que va patir una lesió a l'espatlla ara fa 3 setmanes a Vic de la que no s'acaba de recuperar. El brasiler serà dubte fins a darrera hora, però sembla que ho tindrà complicat per jugar.

Per cert, el Castelldefels compleix aquesta setmana 65 anys de vida, així que felicitats a tots els que ho han fet possible, i que vinguin molts anys més!

A LA 1ª VOLTA:
El Castelldefels va ser un rival molt incòmode per a un Europa que va fer una pèssima 1ª part. A la 2ª, amb 0-1 al marcador, Marc Ramírez va salvar al seu equip en moltes ocasions, però al tram final, els graciencs van salvar un punt amb el primer gol de Diego com a escapulat:

FONT: BTV Esports

PRECEDENTS:
Curiosament, tots els precedents que hi ha entre Europa i Castelldefels en partit oficial són a 3ª divisió. Les estadístiques estan molt equilibrades, amb 6 victòries escapulades, 6 empats i 5 derrotes. Però, curiosament, Els Canyars és un camp històricament propici per a l'Europa, amb només dues desfetes en 8 visites:

FONT: futbolme.com

31 de gener de 2011, l'última victòria a Els Canyars (FONT: Mundo Deportivo)


FONT: CD oficial història i estadística CE Europa


SI VOLS ANAR ALS CANYARS A ANIMAR L'EUROPA (Diumenge 12h):

FONT: lapremsadelbaix.es

ESTADI MUNICIPAL ELS CANYARS, c/ Esglèsia 121 (Castelldefels)


FONT: Google Maps

Com acostuma a passar-li darrerament a l'Europa en els seus partits a fora, el Castelldefels ha declarat el partit Jornada Econòmica. Així, els socis de l'equip del Baix Llobregat pagaran 3 euros, i la resta de públic (inclosos aficionats escapulats), 12 euros.

Si no pots assistir a l'estadi, una altra manera de veure el partit en directe és a través de l'emissió per internet que farà Castelldefels TV al seu lloc web:


Watch live streaming video from castelldefelstv at livestream.com


PARTITS JORNADA 33:


FONT: FCF.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!