divendres, 12 d’abril del 2013

Prèvia Europa - Manlleu: primera bola de play-off... i de lideratge?

Serà un matí de transistors. I és que aquest diumenge a les 12h, l'Europa rep el Manlleu al Nou Sardenya (partit destacat a l'En Joc' de La Xarxa ràdio, per cert. Ho podeu seguir en directe en aquest enllaç, al 91.0 FM a la província de Barcelona, o al 882 AM a tot Catalunya), però també juga a 3 camps més (si ens centrem en l'objectiu primerenc d'assolir el play-off. Si afegim la lluita pel títol, hauríem de sumar 2 camps més): també a les 12h, Rubí-Figueres, Montañesa-Terrassa i Pobla de Mafumet-Castelldefels. I és que, amb un triomf de l'Europa, el play-off seria ja virtual, donat que només faltaria 1 punt per garantir-lo matemàticament. Però si a més de guanyar els escapulats, Figueres, Terrassa i Pobla de Mafumet no sumessin els 3 punts, el play-off seria ja matemàtic. I encara una última opció de ser equip ja de play-off: un empat de l'Europa, i una derrota de Figueres, Terrassa i Pobla. A banda d'això, obviament, l'Europa també mirarà de reüll al Júpiter-Cornellà (12h) i a l'Olot-Palamós (17h.), de cara a la lluita pel lideratge de la lliga.

En qualsevol cas, com sempre el més important serà el partit propi. I en aquest cas, es tracta d'un dels teòricament més complicats del que queda de lliga. Amb tot, l'Europa arriba bé a aquest enfrontament, després del meritori empat a Sant Boi fent un molt bon partit, tot i jugar amb 10 durant 60 minuts. Amb una única derrota en els últims 22 partits, i situat a només 2 punts de l'Olot i amb els mateixos que el Cornellà, la visita del Manlleu és tota una prova de foc per al conjunt de Pedro Dólera, que haurà d'afrontar el partit amb la mateixa seriositat tàctica que en les victòries al Sardenya davant els seus rivals pel títol. Caldrà veure si l'estadi gracienc torna a ser una olla a pressió, ja que l'anunci que el partit serà mitja jornada econòmica del club (5 euros socis, 12 euros entrada general) ha causat malestar a les xarxes socials entre els abonats escapulats.

Xavi León torna a la convocatòria, 2 mesos després (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, el sancionat Édgar s'afegeix a les baixes dels lesionats Camacho i Cebri (a qui aquesta setmana entrevistàvem al blog, i ens deia que espera tornar en 4 mesos). Guzmán serà dubte fins a última hora pel cop que ja li va impedir jugar l'últim partit. La bona notícia és el retorn a la llista de Xavi León, ja amb la màscara a punt, després de la seva fractura de nas i pòmul d'ara fa 2 mesos. Com sempre a les darreres setmanes, la llista d'apercebuts que es perdrien el pròxim partit a Castelldefels en cas de veure una groga és llarga: Javi Lara, Rafa Leva, Diego, Guzmán i Mañosa.


EL RIVAL:
Baruc, el superclasse que li dóna un toc màgic a aquest Manlleu (FOTO: Tercera.cat)

El Manlleu arriba al Nou Sardenya com a quart classificat amb 51 punts, 13 per darrere Europa i Cornellà, i amb 4 de marge respecte als equips que volen lluitar encara per l'última plaça disponible en zona de play-off d'ascens. Precisament la setmana passada van superar a un dels rivals directes, la Pobla de Mafumet, per 1-0. De no haver estat pel mal final de 2012 i inici de 2013 (3 punts de 15 possibles i 5 jornades sense guanyar), ara potser estaria lluitant pel títol amb els 3 aspirants a campió. Darrerament, però, l'equip de Jordi Dot (que està complint amb nota la difícil tasca de substituir Francesc Cargol) ha recuperat les prestacions: a les últimes 8 jornades només ha perdut 1 partit (a Olot, és clar), sumant 15 punts dels darrers 24. Tot i que 4 dels 5 partits que ha perdut a la lliga han estat fora de casa, molt de compte, perquè és el tercer millor visitant del campionat (21 punts de 45), només per darrere de Cornellà (28 punts) i Europa (27). I a més, és el tercer equip que menys gols encaixa (21), només per darrere d'Europa i Olot (18).

Les estadístiques i classificació del Manlleu no ens han d'estranyar gens, i és que és un dels millors equips de la categoria. Després del play-off que ja van fer l'any passat, té pinta que enguany repetiran, amb una plantilla de joventut i qualitat. El màxim golejador dels osonencs per ara és l'ex-escapulat Manel Sala, amb 10 dianes. Just per darrere, el jugador segurament de més talent de l'equip, Baruc Nsue: després de tornar del Kitchee xinès, el de Tona porta 9 gols, i algun d'ells tan increïble com el que li va donar el premi al Millor Gol del Futbol Català 2012. Altres jugadors que estan destacant en l'aspecte golejador: l'ex-perico Fortet, amb 4 gols, o Sergio Ginés i l'ex-escapulat Geli, amb 3 dianes. El porter Dani Barragán, defenses com Archi, Ramon Masó o Masoliver, migcampistes com Seuma Putxi, o atacants com Adrià Casanova o Munta són altres jugadors habituals en aquest Manlleu.

Per visitar el Nou Sardenya, el tècnic osonenc Jordi Dot no podrà comptar amb els sancionats Iván Fernández i Putxi. Per contra, recupera Ramon Masó, que es va perdre l'últim partit per acumulació de targetes. A més, l'entrenador del Malleu tindrà l'absència per lesió de Juanjo, i el dubte de Seuma, que ja es va perdre l'últim partit per unes molèsties als isquiotibials.

Si voleu conèixer una mica millor aquest Manlleu, aquí us deixo el partit que van jugar ara fa un mes contra el Palamós. El partit va ser emès a La Xarxa, amb la retransmissió de Guillem Freixa i Laia Miralpeix a través d'El 9 TV:

FONT: EL 9 TV / La Xarxa

A LA 1ª VOLTA:
Mal regust el que va deixar la visita a Manlleu, i això que es va treure un punt molt meritori. Però el gol de l'empat es va encaixar al minut 93, en un magistral llençament de falta de Manel Sala, que va evitar el que hauria estat una gran victòria escapulada. Per acabar-ho d'adobar, en aquell partit es va lesionar Dani Romero, que havia debutat només 3 partits abans...

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

PRECEDENTS:
Poca broma, perquè el Manlleu és un equip que ens té presa la mesura darrerament. De fet, el balanç en els últims 10 partits contra l'equip osonenc (a casa i a fora) és molt dolent, amb 1 únic triomf (1-3, el 16 de desembre de 2009), 5 empats i 4 derrotes. A casa, el balanç dels últims anys també és negatiu: 2 empats i 2 derrotes en les últimes 4 visites del Manlleu al Nou Sardenya. L'últim triomf a Gràcia va ser el 4 de novembre de 2007, ja fa gairebé 5 anys i mig, en un 2-1 amb gols de Delmàs i Benja:


FONT: futbolme.com


Diumenge farà 5 anys, 5 mesos i 10 dies de l'últim triomf a casa contra el Manlleu (FONT: Mundo Deportivo)

En el còmput global d'enfrontaments amb el Manlleu, a casa i a fora, i en totes les categories, la igualtat és màxima, amb 10 victòries per a cada equip i 14 empats (comptant el de la 1ª volta):

FONT: CD oficial història i estadística CE Europa


PARTITS JORNADA 32:


FONT: FCF.cat



VAMOS, ESCAPULADOS!!!