dilluns, 15 d’abril del 2013

Europa 2 - Manlleu 3; final de ratxa al Sardenya en una lliga de bojos

Espectacular imatge d'un botxí espectacular. Baruc ens ha fet la guitza... (FOTO: Àngel Garreta / REM Images)

Ovació de gal.la del públic escapulat a l'Europa, havent perdut un partit al Nou Sardenya. Una imatge que val més de 1000 i de 2000 paraules, i que marca la diferència i l'evolució de l'equip en aquests últims 12 mesos. I és que 1 any menys 8 dies després, l'Europa ha tornat a perdre a casa, però aquesta vegada no hi ha hagut xiulets, mocadors, ni crits de dimissió. L'equip s'ha deixat la pell i ha fet una enorme demostració de fe, coratge i empenta que no han tingut el premi que mereixia, davant un rival de gran qualitat i que avui ha estat molt i molt efectiu. Pals i jugades pol.lèmiques a banda, el partit em deixa una paraula per sobre de qualsevol altra: ORGULL. El que han tingut els jugadors per aixecar-li 2 gols al Manlleu, i el que sento per un equip que em fa estar molt tranquil i ple de confiança en els reptes que encara ens queden aquesta temporada. I és que les punxades d'Olot i Cornellà fan que la lliga continuï molt i molt oberta.

Amb 'només' 720 espectadors a l'estadi (tinc la sensació que la mitja jornada econòmica té gran part de culpa), l'Europa ha sortit a la gespa amb la gran novetat de Xavi León, i la consolidació a l'onze d'homes com Alberto o Mañosa. Sense lesionats com Camacho o Guzmán, l'equip ha tingut moltes dificultats per sortir amb pilota controlada, i s'ha trobat molt incòmode davant la pressió del Manlleu. Després d'un primer avís de l'ex-escapulat Manel Sala, els osonencs s'han avançat al minut 20, amb una centrada des de la dreta del també ex-Europa Geli que ha rematat al primer pal Fortet amb la puntera. Uns minuts després, un rebot a xut d'Óscar Muñoz ha tocat a un defensa del Manlleu i els escapulats han demanat el primer penal del matí per una possible mà. L'àrbitre no ha xiulat res, i gairebé a la següent jugada, Manel Sala ha fet un dels gols de la temporada a 3ª: centrada des de la línia de mitjos per la dreta, i rematada del davanter del Manlleu de tisora lateral des de la frontal de l'àrea que entra al segon pal. Fins i tot el públic de l'Europa ha aplaudit el gol, i és que no era per menys. Més amb el cor que amb el cap, l'equip ha buscat escurçar diferències abans del descans, però el pal ha rebutjat la rematada de cap d'Alberto, i Valderas s'ha omplert de pilota en la rematada posterior.

L'ex-escapulat Manel Sala ha donat molta feina a la defensa de l'Europa (FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta)

De perduts al riu, deu haver pensat Pedro Dólera, que ha mogut fitxa al descans: ha deixat a la banqueta Mañosa (que havia vist una targeta que l'impedirà jugar diumenge a Castelldefels), ha fet entrar Epitié, i ha modificat el dibuix de l'equip. Del 4-3-3 hem passat al 4-1-3-2, amb Javi Lara per davant de la defensa, línia de 3 amb Rovira, Valderas i Diego (després substituït per Delmàs), i dupla atacant Óscar Muñoz-Epitié, que s'han fet un fart de baixar pilotes i provocar segones jugades. Sacrificant el·laboració per un joc molt més directe, l'Europa ha tancat el Manlleu a la seva àrea: al primer minut, Diego ha tornat a xutar al pal (l'equip ja en porta 5 als 2 últims partits!) i al minut 5, Óscar ha rematat de volea dins de l'àrea, fent l'1-2 i el seu dotzè gol de la temporada. Amb molta empenta i autoestima, els escapulats han fet el més difícil, i li han aixecat els 2 gols als osonencs, gràcies a un xut sec de Rovira al minut 72, després d'un rebuig curt de la defensa rival. Quan semblava que l'equip acabaria remuntant el partit, gerro d'aigua freda només 2 minuts després. Passada bombada que semblava massa llarga per sobre de la defensa avançada de l'Europa, però Baruc la punxa amb un control inversemblant, i quan es queda d'esquenes a porteria envoltat per 2 defenses i Rafa Leva, sorprèn tothom amb una rematada de taló que entra plorant a la porteria gracienca. Tot i el cop dur, i una contra molt perillosa abortada per un gran vol de Rafa Leva i un posterior xut al travesser, els graciencs no han defallit i han merescut tornar a empatar, en ocasions de Javi Lara, Rovira, Cano i un u contra u d'Epitié en què Barragán ha salvat al Manlleu al minut 90. No només això, sinó que ja en temps afegit, Alberto remata dins l'àrea i Barnils intercepta el xut amb la mà. Un penal que semblava molt clar, però que l'àrbitre no ha volgut xiular, tot i les protestes de jugadors i públic.

Malgrat la quarta derrota de la temporada, l'Europa continua a 2 punts del líder: i és que l'Olot també ha encaixat avui la primera derrota a casa de la temporada, amb un sorprenent i contundent 2-5 davant el Palamós. El Cornellà ha empatat 1-1 a camp del Júpiter, de manera que la lliga queda apassionant a 6 jornades per acabar: Olot 66 punts; Cornellà 65; Europa 64. S'admeten apostes...

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Al final del partit, hem parlat amb el tècnic Pedro Dólera, i amb Xavi León, que avui reapareixia 2 mesos després, i diumenge vinent tornarà al club on es va formar: el Castelldefels.

Al programa 'Històrics BCN' de 7 de Ràdio han parlat també amb el golejador Ramon Rovira, que avui ha fet el seu segon gol a la lliga (minut 29 del player):