dilluns, 29 d’abril del 2013

Europa 0 - Palamós 0; som de play-off!!!

12 anys després, l'Europa tornarà a jugar un play-off d'ascens a 2ª B! (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

"Sí, sí, sí! El play-off ja és aquí!!", no han parat de cridar els jugadors i tècnics de l'Europa a la gespa del Nou Sardenya. En quant l'àrbitre ha assenyalat el final del partit, ha començat la festa a l'estadi del carrer Camèlies. De bon principi, amb timidesa, per la pluja i un empat que semblaven haver aigualit una mica la celebració. Però a la que els jugadors han desconnectat el xip d'un partit molt complicat i s'han deixat anar, tothom ha pres consciència del que estàvem vivint: 12 anys després, l'Europa torna a ser equip de play-off d'ascens a 2ª B!! Una fita històrica, i que té encara més valor si pensem on èrem ara fa un any, i la dura feina que ha fet l'equip enguany per revertir amb nota la situació. Per endavant, 4 jornades per deixar-se anar i buscar el premi gros del títol de lliga (ara el líder Olot és a 4 punts i el Cornellà a 1); i també un play-off per buscar l'ascens a 2ª B, 18 anys després de l'últim presència escapulada a la categoria de bronze del futbol estatal. 

La pluja ha dificultat l'espectacle al Nou Sardenya (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

La pluja ha deslluït la jornada de bon matí, deixant el camp amb uns quants tolls que el drenatge del camp ha anat xuclant a mida que passaven els minuts; a més, segurament també ha restat públic a la primera de les grans festes escapulades que esperem que encara haguem de viure enguany al Nou Sardenya. Amb tot, 800 valents han desafiat la pluja i un fred més propi de l'hivern que no pas d'un 28 d'abril, i no han deixat d'animar l'Europa des del primer minut fins a l'últim. Minuts abans de saltar a la gespa, els tècnics han sorprès als jugadors escapulats amb un vídeo motivacional que ha agradat molt al vestidor, i fins i tot ha emocionat visiblement al president Guillaume De Bode. El vídeo ha tingut efecte, perquè els jugadors han sortit endolladíssims, i disposats a encarrilar el partit ben aviat. Al minut 2, penal que semblava clar sobre Rovira que l'àrbitre no xiula, i posterior rematada del capi Delmàs que treu un defensa quan Bayona ja estava batut. Rovira i Valderas per partida doble, i Óscar Muñoz de cap d'esquenes a porteria, han posat setge a la porteria palamosina, per bé que sense aquella gospira d'inspiració als metres finals. Al tram final de la 1ª part el Palamós ha espabilat: al minut 39, el nombrós i sorollós públic de la Peña Sport vinguda de terres gironines ha reclamat penal per unes mans de Víctor Durán dins l'àrea escapulada; i un minut després, Lahera ha fet volar Rafa Leva, que ha rebutjat de manera espectacular.

L'Europa ha sortit tant o més endollat a la represa, i ja en la primera jugada, Diego ha fet lluir Bayona, i en el rebuig Rovira l'ha enviat fora des de l'àrea petita, destorbat per un defensa. El Palamós ha donat un parell d'ensurts en rematades de cap de Chicho a pilota aturada, i en un xut de Mercader aturat per Leva. Els graciencs han tingut una de les opcions més clares en una forta rematada dins de l'àrea d'Óscar que ha topat en el cos de Delmàs quan el Nou Sardenya ja cantava el gol. Amb l'entrada d'Epitié al camp, l'Europa ha tornat al 4-1-3-2 dels últims partits i joc més directe. A 12 minuts del final, els àrbitres han estat a punt de fer-la grossa: una centrada des de la dreta de l'atac del Palamós l'han intentat rematar Iván Díaz, que l'ha tocat amb la mà; l'àrbitre, però, ha pensat que la mà era del defensa escapulat Édgar, i ha assenyalat penal i li ha ensenyat targeta groga al lateral dret de l'Europa. Les protestes escapulades han fet que l'àrbitre consultés al seu línier, i afortunadament, ha esmenat el seu error, assenyalant la falta en atac. Sense fer el seu millor partit, l'Europa ha arribat amb escreix per fer el gol del triomf, però avui era d'aquells dies en què la pilota no volia entrar. Ho han provat Rovira, Javi Lara, Epitié, Óscar Muñoz, Delmàs... però no hi ha hagut manera. Per primera vegada en tota la lliga, l'Europa s'ha quedat sense marcar al Nou Sardenya, però el 0-0 ha estat suficient per garantir el play-off i que es desfermés la festa...


"Som de play-off". Samarretes commemoratives a la festa escapulada (FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta)

Els jugadors han celebrat el play-off amb l'afició i han fet volar al capi Àlex Delmàs! (FOTO: @jmtdsgn)

El president de l'Europa Guillaume De Bode no s'ha salvat de la tradició de passar per la dutxa (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Les xarxes socials s'han omplert també de missatges de felicitació de tot el futbol català a l'Europa, jugadors i tècnics (fins i tot d'aficionats anglesos!! Per cert, avui 2 periodistes russos han fet un seguiment audiovisual del partit al Nou Sardenya), i també hi ha hagut moltes piulades dels mateixos membres de l'equip, compartint l'alegria amb els aficionats. A tot això, el club proposa el hashtag #EuroPlayOff per referir-se a twitter a tot el que tingui a veure amb aquesta classificació i els partits que jugarem per pujar a 2ª B a partir del 25-26 de maig.

Les xarxes socials s'han omplert de missatges de felicitació a l'Europa (FONT: Twitter)



FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

La gent del web 'Fans Palamós' ha penjat un parell de vídeos amb extractes del partit:



FONT: fanspalamoscf.com

I a BTV, han recuperat també les imatges del mític partit de l'última classificació per al play-off que us explicàvem a la prèvia: el 6 de maig de 2001, amb triomf per 1-2 en el derbi al Narcís Sala:


FONT: BTV Esports


FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

Només acabar el partit, hem recollit les primeres valoracions d'un Pedro Dólera feliç i satisfet per la feina feta, per al programa 'Esports En Xarxa Cap de Setmana' que presenta el també escapulat Guillem Barquín (minut 18'40"):

FONT: La Xarxa

Després de passar per la dutxa, també hem parlat amb el capi Àlex Delmàs, per posar-li veu a les emocions dels "21 guerrers" escapulats (com deia Dólera a twitter):


Precisament Dólera i Delmàs també han estat protagonistes per la tarda a les ones radiofòniques: el tècnic, a l'Històrics BCN' de 7 de Ràdio (minut 26); i el capità, al 'Superdiumenge' de RAC1:



Així ho han vist:










Resultats Jornada 34:


FONT: FCF.cat


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Per cert, per completar la setmana fantàstica al club amb l'ascens del femení i el play-off del primer equip masculí, també avui, l'Europa B s'ha garantit jugar la promoció d'ascens a 3ª Catalana. Felicitats als nois de Casimiro Arellano!!! A per l'ascens, escapulats!!

FOTO: @sergi_vargas