divendres, 5 d’abril del 2013

Prèvia Santboià - Europa: a pel match-ball i els rècords!

L'Europa va guanyar el Santboià amb remuntada al Nou Sardenya en un partit molt emotiu (FOTO: CEEuropa.cat/Àngel Garreta)

Després de la golejada més gran de la temporada i 4 dies de merescut descans, l'Europa torna a la lliga amb moltes ambicions, tot i jugar a un camp molt complicat com el Joan Baptista Milà (on, ara fa 2 jornades, el líder Olot no va poder passar de l'empat). I és que guanyar a Sant Boi suposaria continuar posant pressió als rivals en la lluita pel títol (l'Olot visita Castelldefels, i el Cornellà rep al Rubí). A més, implicaria que al pròxim partit al Nou Sardenya contra el Manlleu, els escapulats tinguessin la primera oportunitat de certificar el play-off, sempre que la Pobla de Mafumet punxi en un dels dos pròxims partits. I per acabar-ho d'adobar, si els graciencs guanyen diumenge continuarien optant als rècords de millor puntuació, més victòries, menys gols encaixats i menys derrotes de la història de l'Europa que us explicàvem aquesta setmana. Calen més alicients...?

L'equip arriba molt bé a la cita: 1 única derrota en els darrers 21 partits, 9 jornades sense perdre (ja a només 4 partits de la millor ratxa invicte de l'era Dòlera), millor equip de la 2ª volta i del 2013, equip amb menys derrotes de la lliga (3), equip menys golejat (empatat amb Olot) amb només 17 dianes rebudes... i amb un triomf a Sant Boi, tornaria a ser el millor visitant de la lliga (ara mateix, 26 punts de 45 possibles, pels 28 de 48 del Cornellà).

Dani Romero, igual que Rafa Leva, torna a la que va ser casa seva (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)

Amb tot, sembla que la infermeria comença a buidar-se una mica: ara fa tot just una volta es va lesionar Cebri (ben aviat parlarem amb ell al blog!), mentre també continua fora de combat un home tan important com Camacho. Les bones notícies són les recuperacions d'Epitié i Xavi León, i caldrà veure si ja poden tenir minuts a Sant Boi. Els que seran dubte fins a última hora són Rovira i Guzmán, que estan tocats per sengles contusions. Pedro Dólera no perd ningú per sanció aquesta setmana, però caldrà anar amb compte amb els apercebuts que es perdrien el partit contra el Manlleu si veuen targeta a Sant Boi: Javi Lara, Diego, Rafa Leva, Guzmán i Mañosa.

EL RIVAL:
Jordi 'el cueta' Martínez: tot un perill a l'atac del Santboià (FOTO: Arnau Tura / Torneig Històrics)

Segurament la classificació a mitja taula del Santboià (10è amb 38 punts) no reflecteix fidelment el potencial esportiu de la seva plantilla. I és que el conjunt del Baix Llobregat està vivint una temporada complicada i molt inestable. Quan a l'agost va guanyar el torneig dels Històrics, tots el donàvem com un dels favorits per a la lluita pel play-off. El 4-0 encaixat a Cornellà en la 1ª jornada, però, va ser el primer avís que el campionat seria complicat, com han demostrat després els resultats i els continus canvis a la banqueta. Fins a 3 entrenadors ha tingut ja el conjunt de Sant Boi aquesta campanya: va començar amb Miquel López, al desembre el va suplir Mark Villalonga, i des de fa 6 partits l'entrenador és Quim Ayats, l'home que va assolir l'històric ascens a 2ª B al 2010, amb l'ara escapulat Rafa Leva aturant un penal decisiu a la tanda definitiva a Tudela. Precisament, a 'El 9 Esportiu' han entrevistat al porter de l'Europa en la prèvia d'aqeust partit tan especial per a ell.

FONT: El 9 Esportiu

A 10 punts del play-off d'ascens i a 12 del descens, el Santboià ha quedat en terra de ningú a la recta final del campionat, i caldrà veure si això li fa perdre tensió competitiva diumenge, o pel contrari, el fa jugar amb desimboltura i sense pressió. Després de veure'ls contra l'Olot ara fa dues jornades, em decantaria per la segona opció, ja que contra el líder van tenir molt bons minuts (sobretot a la 1ª part) en què van ser superior als garrotxins. De fet, tot i que només han guanyat 5 dels 15 partits jugats a casa fins ara, cal tenir en compte que dels 11 primers classificats, només el Cornellà ha estat capaç de guanyar al Joan Baptista Milà, on l'Europa serà l'últim dels equips de la zona alta a jugar aquesta temporada. Els del Baix Llobregat arriben de perdre 3-1 a la Pobla de Mafumet, i només han guanyat 1 dels últims 8 partits, però l'arsenal ofensiu de la seva plantilla el converteixen en un equip a tenir molt i molt en compte.

Javi Heredia, home clau al mig del camp del Santboià (FOTO: CEEuropa.cat/Àngel Garreta)

L'home franquícia del Santboià és tot un històric del futbol català: 'el cueta' Jordi Martínez, pitxitxi de l'equip amb 8 gols. Però no és l'única amenaça d'un equip al que he pogut veure en moltes ocasions aquesta temporada: Crisitian del Moral és un punyal per banda, i ja porta 5 dianes. Àlex Fernández en suma 4, mentre l'exdavanter del Prat Pedro Garcia ja ha fet 3 gols des que va arribar al mercat d'hivern. No ens podem oblidar d'altres homes desequilibrants per banda com Jonathan Collado o Aiham; de l'home que dóna equilibri al mig del camp com és l'internacional amb la catalana amateur Javi Heredia; d'un migcampista de molta qualitat vingut al gener del Santfelieunc com Bolaños; o de defenses contundents i perillosos en el joc aeri com Fran Erencia, Dani Iglesias o Javi Calvo, o laterals com Isaac o Jaime. La porteria enguany està sent igual d'inestable que la banqueta, i després de les marxes de Marc Ramírez al Castelldefels i de Jaume Albert al Júpiter, ara el porter titular és l'ex del Girona Quinti. Durant el campionat els santboianencs també han tingut altres baixes ressenyables, com el veterà Iván Díaz, que va marxar al Palamós a mitja temporada.

Igual que l'Europa, el Santboià s'ha vist molt afectat per les lesions aquesta temporada, i tindrà moltes baixes per rebre diumenge als escapulats: als lesionats Segovia, Àlex Fernández, Bolaños i Erencia cal afegir Jaime, que es va fer un pinsament al menisc en l'últim partit a La Pobla. A més, Isaac i Dani Iglesias surten de lesions, i caldrà veure si arriben en condicions per jugar diumenge. Quim Ayats no té sancionats per a aquest partit.


A LA 1ª VOLTA:
Va ser el dia de la presentació del futbol base, amb un Nou Sardenya que va presentar la primera gran entrada de la temporada. També va ser el dia de donar un últim adéu a la senyora Cinta i a l'ex tècnic escapulat Carlos Pacheco, el de la desgraciada lesió de Cebri, el de l'emotiu gol de Guzmán en la primera pilota que va tocar, i el del gol de Camacho al tram final que arrodonia la primera remuntada completa de la temporada:

FONT: BTV Esports

PRECEDENTS:
Les dues darreres visites han acabat amb derrota per la mínima; l'últim triomf al Joan Baptista Milà va ser el dimecres 24 de setembre de 2008, per 0-1, amb gol de Marc Callicó, i José Ángel Valero a la banqueta. Com a curiositat, destacar que aquell dia la porteria del Santboià la defensava Rafa Leva:

FONT: futbolme.com

Crònica a Mundo Deportivo de l'últim triomf de l'Europa a Sant Boi

En el global d'enfrontaments a totes les categories, els precedents afavoreixen l'Europa, que a 3ª, ha guanyat més de la meitat dels partits (19 victòries en 37 enfrontaments, amb 59 gols a favor i 32 en contra):





FONT: CD oficial història i estadístiques CE Europa


SI VOLS ANAR AL JOAN BAPTISTA MILÀ A ANIMAR L'EUROPA (Diumenge 12h):

FONT: FCSantboià.cat

ESTADI JOAN BAPTISTA MILÀ, Ronda St. Ramon 159 - 08830 Sant Boi de Lobregat



FONT: Google Maps


Els preus de les entrades seran de 12 euros per a públic general, i 5 euros per a jubilats.


PARTITS JORNADA 31:


FONT: FCF.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!