dilluns, 1 de desembre del 2014

Cerdanyola 0 - Europa 1; tres punts d'inflexió

L'Europa ha recuperat solidesa i s'ha crescut davant les adversitats per sumar 3 punts vitals
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Porteria a zero, recuperar la fe en el bloc tot i les adversitats, i tenir un punt de sort en moments puntuals. Tres punts claus que han canviat respecte als últims partits i que han donat un triomf molt important per rellançar l'autoestima i les aspiracions de l'Europa en aquesta lliga. En un camp complicadíssim, l'equip de Pedro Dólera ha tallat la mala ratxa de 4 derrotes consecutives com a visitant i ha tornat a guanyar a domicili, cosa que no feia des del 5 d'octubre. El partit ha estat igualat i molt intens, però afortunadament, sense la crispació desmesurada de la passada temporada.

Les circumstàncies del partit donen encara més mèrit al triomf escapulat. Al minut 15, el davanter local Quim Solano ha posat més pa que formatge en una sortida de Rafa Leva i ha aconseguit provocar un penal completament inexistent. El destí, però, ha convertit l'acció en providencial i ha fet justícia amb Leva, que ha aturat amb un salt felí el llençament de Melo, i ha aturat també la posterior rematada a boca de canó de Francis. Ha estat només l'inici del show de Rafa Leva, home clau escapulat en la primera part: al minut 19, traient sobre la línia un córner directe de l'ex-escapulat Cuadras, i al 34 en un cop de cap de Solano que ha rebutjat molt bé a córner. Una vaselina amb molta intenció de Cano des del mig del camp, i sengles xuts fluixos de Putxi i Poves a les mans de Coca han estat els intents graciencs abans del descans.

El show de Rafa Leva: el porter escapulat ha fet una enorme primera part

A la represa, el partit ha continuat molt competit, i la millor notícia per a l'Europa és que ha guanyat terreny i ha acabat amb les ocasions locals. Poves ha obligat Coca a fer una bona estirada al minut 7, en una de les poques opcions clares d'aquesta fase del partit. Un matx que s'ha pogut trencar novament en favor dels locals al minut 67, quan Alberto ha estat expulsat amb vermella directa per un cop de colze sobre Roland Garrós. L'acció, però, ha esperonat els escapulats, que aprofitant les reduïdes dimensions del camp han sabut contrarestar l'inferioritat numèrica. A 6 minuts del final, l'àrbitre no ha xiulat un clar penal sobre Poves per una enganxada de samarreta quan es disposava a rematar des de la frontal de la petita. Alegre ho ha provat des de lluny, però el porter local l'ha enviat a córner, i quan el partit ja havia entrat en temps afegit, s'ha arrodonit un guió que hauria signat qualsevol aficionat gracienc, amb el gol del triomf sense temps de reacció per al rival: centrada des de l'esquerra de Padilla, i en l'intent de rebutjar, Àlex Alba s'ha introduït la pilota en pròpia porteria.

Amb el triomf, l'Europa se situa sisè amb 24 punts, ara a només 3 del play-off i a 5 del líder Rubí, que té un partit menys (el seu partit d'ahir a Sant Feliu es va suspendre per la pluja al descans, amb 0-0 al marcador). Dissabte vinent a les 17h, al Nou Sardenya, l'equip rebrà el Santfeliuenc, en un altre partit clau per refermar-se a la zona alta.

(FONT: FCF.cat)

Pel que fa als altres principals equips escapulats, l'Europa B ha guanyat 2-1 l'Inter i se situa ja segon, en zona de promoció d'ascens, a 7 punts del líder Fontsanta-Fatjó; el partit del juvenil davant l'UNificació Bellvitge es va suspendre al minut 75 amb 1-1 al marcador; i el femení A ha caigut al camp de l'Espanyol B per 2-0; les escapulades són ara sisenes amb 16 punts.